[O1] fabryczna zabudowa drzwi przednich

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mpoint
    Classic
    • 2012
    • 4

Zrób taką próbę, przed "zgaszeniem" silnika przełącz go na PB, niech sobie pochodzi na PB i "zgaś". Zśobaczysz nastepnego ranka, czy jest jakakolwiek różnica.
    Pewnie próbowałeś już reset kompa i czyszczenie silnika krokowego, przepustnicy i kolektora ssącego
  • baju
    Classic
    • 2011
    • 8

Witam wszystkich

Dosyć słabo (a nawet bardzo) gra u mnie audio. Siedzi fabryczne radio MS 303, instalacja 8 głośników. Z tego co się dopatrzyłem, to z przodu poprzedni właściciel zamiast oryginalnych głośników wstawił woofer'y Phonocar... Spróbowałem więc z radiem Pioneer (MOSFET 4 x 50), czy dźwięk się poprawi. Jednak ku mojemu zdziwieniu prawie nic się nie zmieniło - bas troszkę mocniejszy niż na fabrycznym radiu, ale nic więcej.

Ściągnąłem więc maskownicę głośnika i odkręciłem tego Phonocara. Tuż za głośnikiem zobaczyłem, że jest on zabudowany materiałem piankowym, który praktycznie po montażu głośnika styka się z nim całą powierzchnią. Czy ta pianka to fabryczna zabudowa? Czy może wybryk jakiegoś amatora?

W najbliższej przyszłości chciałbym coś z tym zmienić. Głównie brakuje mi głębszego lepszego basu. Co polecacie? Nie chcę bardzo mocno inwestować. Może lepiej byłoby kupić oryginalne głośniki ze skody Octavii i odwzorować serię? Czy jednak seryjny sprzęt również był słabej jakości?

Komentarz

• Sev
      L&K
      • 2007
      • 1295

Pianka jest fabryczna.
      Odnośnie car-audio było z pierdylion tematów, wystarczy poszukać.
      6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
      Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• michal05
        Classic
        • 2010
        • 10

chyba jedną z podstawowych czynności jakie trzeba zrobić to oklejenie drzwi:

po wykonaniu tej czynności nawet seria podobno gra znacznie lepiej.

radze poczytać jeszcze to:

Komentarz

• Zarazwracam
          Drive
          • 2010
          • 41

Re: [O1] fabryczna zabudowa drzwi przednich

Zamieszczone przez baju
          Witam wszystkich

Dosyć słabo (a nawet bardzo) gra u mnie audio. Siedzi fabryczne radio MS 303, instalacja 8 głośników. Z tego co się dopatrzyłem, to z przodu poprzedni właściciel zamiast oryginalnych głośników wstawił woofer'y Phonocar... Spróbowałem więc z radiem Pioneer (MOSFET 4 x 50), czy dźwięk się poprawi. Jednak ku mojemu zdziwieniu prawie nic się nie zmieniło - bas troszkę mocniejszy niż na fabrycznym radiu, ale nic więcej.

Ściągnąłem więc maskownicę głośnika i odkręciłem tego Phonocara. Tuż za głośnikiem zobaczyłem, że jest on zabudowany materiałem piankowym, który praktycznie po montażu głośnika styka się z nim całą powierzchnią. Czy ta pianka to fabryczna zabudowa? Czy może wybryk jakiegoś amatora?

W najbliższej przyszłości chciałbym coś z tym zmienić. Głównie brakuje mi głębszego lepszego basu. Co polecacie? Nie chcę bardzo mocno inwestować. Może lepiej byłoby kupić oryginalne głośniki ze skody Octavii i odwzorować serię? Czy jednak seryjny sprzęt również był słabej jakości?
          Witam, to normalne ze jest tam pianka ona gowno daje. Podjedz do warsztatu car audio zrobia ci wygluszenie z maty kosztowalo mnie 500zl ale warto bylo... teraz mam zrobiony przod plus tyl sobwoofer i gra miodzio. WARTO ZAINWESTOWAC W SPRZET

Ps. Szukanie nie gryzie napisac najlatwiej.... czasami sie szuka i nic.... pozdrawiam
          ...

Komentarz

Pracuję...