Psycho Dad,
Widać:
- ciśnienie doładowania
- kilka różnych temperatur: płyn chłodzący, temp zewnętrzna, temp zasysanego powietrza, temp katalizatora. Ale niestety nie widać temp Oleju.
- napięcie aku
- sporo parametrów dot wielkośc spalania, ciśnienia paliwa
- jako ciekawostkę można porównać prędkość z GPS (z tel) z prędkością z OBD (komp w samochodzie). U mnie te prędkości prawie idealnie się zgadzają, natomiast prędkościomierz pokazuje prędkość trochę zawyżoną (pewnie więc celowo)
Można też pokazać ewentualne błędy zapisane w ECU.
Program może wszystkie zebrane info logować do pliku,
Może też online wysyłać je do zdefiniowanego serwera.
Program też jest rozszeżalny poprzez pisanie własnych pluginów.
Mamy możliwość definiowania alarmów (nie sprawdzałem)
Wszystko w/w zadziałało odrazu. Wczoraj jeszcze znalazłem funkcję "scan" która być może znajdzie jeszcze inne dodatkowe parametry które można pokazać. Ale nie miałem czasu na pełne przeskanowanie. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby nie można było pokazać np temp oleju.
kowal 2002, Jak pewnie wiesz - są dwie wersje - darmowa i płatna (5$) ja mam tą płatną.
Widać:
- ciśnienie doładowania
- kilka różnych temperatur: płyn chłodzący, temp zewnętrzna, temp zasysanego powietrza, temp katalizatora. Ale niestety nie widać temp Oleju.
- napięcie aku
- sporo parametrów dot wielkośc spalania, ciśnienia paliwa
- jako ciekawostkę można porównać prędkość z GPS (z tel) z prędkością z OBD (komp w samochodzie). U mnie te prędkości prawie idealnie się zgadzają, natomiast prędkościomierz pokazuje prędkość trochę zawyżoną (pewnie więc celowo)
Można też pokazać ewentualne błędy zapisane w ECU.
Program może wszystkie zebrane info logować do pliku,
Może też online wysyłać je do zdefiniowanego serwera.
Program też jest rozszeżalny poprzez pisanie własnych pluginów.
Mamy możliwość definiowania alarmów (nie sprawdzałem)
Wszystko w/w zadziałało odrazu. Wczoraj jeszcze znalazłem funkcję "scan" która być może znajdzie jeszcze inne dodatkowe parametry które można pokazać. Ale nie miałem czasu na pełne przeskanowanie. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby nie można było pokazać np temp oleju.
kowal 2002, Jak pewnie wiesz - są dwie wersje - darmowa i płatna (5$) ja mam tą płatną.
Komentarz