MCD brak startu, swieca tylko klawisze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • teserro
    Classic
    • 2012
    • 6

Zamieszczone przez marlena
    już bliżej niż dalej :wink:
    rany... to co ja mam powiedzieć. Chyba sie napiję :drink
  • robsonw1
    Classic
    • 2011
    • 16

Witam.
    Mam problem na ktory nie moge znalezc konkretnej odpowiedzi. Otoz kupilem radio MCD i chce je podlaczyc w Skodzie Octavii. Radio jest od forda (być może ma to jakieś znaczenie) ale jest identyczne, łącznie z opisem pinów jak to od VW. A problem jest taki. Po podłączeniu pod kostki ISO i zapaleniu swiatel podswietlaja sie tylko klawisze. Radio nie rusza ! nie da sie go uruchomic. Wczesniej mialem zwykle sony na tych kostkach i dziala ono bez problemu. Z tego co wyczytalem moze to byc problem z blednym podlaczeniem kabli do pinow w kostce? inne jest do sony a inne powinno byc do fabrycznego mcd?
    W zalaczeniu zdjecie mojej kostki, jak jest podlaczona, oraz naklejki z radia. Moze ktos sie na tym zna i wie co powinienem pozmieniac, a moze jest ok i sytuacja ta swiadczy o tym, że radio jest uszkodzone? Prosze o pomoc.
    Załączone pliki

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

robsonw1, brakuje napięcia +12V "po kluczyku" ( na naklejce opisane jako SAFE ).
      Tak kostka na foto to jest ori instalacja, czy coś robione pod SONY?
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• daro64
        Drive
        • 2007
        • 75

kowal 2002, chyba safe ma mieć stały 12+ , a nie po kluczyku

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

daro64, o ile kojarzę to po stacyjce. Ale tu przy fabrycznym radiu może być jeszcze inna kombinacja. Może okazać się, że Ub+ i Safe na stałe do +12V a sterowanie radia ( włączenie i wyłączenie ) idzie po linii S ( S-kont ). Wtedy radio włącza się po przekręceniu kluczyka, ale wyłącza się dopiero po jego wyjęciu ze stacyjki, a nie od razu po wyłączeniu zapłonu.
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• daro64
            Drive
            • 2007
            • 75

kowal 2002, przerabiałem to w mfd musiałem dać stały + bo wychodził komunikat save-pin nie podłączony i myślę, że kolega ma ten sam problem w mcd i jak da stały + to uruchomi sprzęt

Komentarz

Pracuję...