Jakie glosniki ?
Zwiń
X
-
BADYL, głównie chodzi o głębokość, czyli tutaj zapewne 5,8 cm. Ja w mojej byłej OII miałem założone Magnaty Classic 213, które też miały głębokość 58mm i weszły więc te też powinny przypasować, kwestia dobrania odpowiednich pierścieni dystansujących MDF. Ja wycinałem pierścienie sam, z płyty OSB ( po dwa na każdy głośnik ) ale nie pamiętam czy to była płyta 18 czy 22mm czyli głośnik był wysunięty od 36 do 44 mm. Wyglądało to tak ( jak widać "średnicowo" dało by radę upchać 165mm):Załączone plikiJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Czy te głośniki podejdą na przód do O1? http://www.megamedia.pl/glosniki-sam...-mobil-165.phpSkoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente
Komentarz
-
-
najlepiej jest ściągnąć boczek, wtedy masz dostęp bezproblemowy. Bo jeśli uda Ci się zdjąć samą maskownice to nie wiem czy będzie ok dojście do śrub. A ta blacha to niepotrafie wytłumaczyć. Będziesz wkładał głośnik to zobaczysz co przeszkadza. Ale chyba gdzieś na forum są foty którą to cześć trzeba odgiąć/odciąć
Komentarz
-
-
Moje głośniki od zakupu jakoś dziwnie trzeszczą charczą. Zapadła decyzja o wymianie. Trochę poczytałem i wszędzie się powtarza firma hertz, rainbow, audio system, helix z tym, ze ceny od 450 zł w górę a to mi trochę nie pasuje. Wszystko będzie grało pod oryginalnym radiem skody audience, audiofilem nie jestem < może z czasem jakieś małe wygłuszenie drzwi >. Który zestaw z wymienionych polecacie < przód i tył Octavia II > ?
rozmiar 130-135mm
JBL gto 528e 135W 45rms 179zł
Alpine sxe 1250s 250W 40rms 145 zł
rozmiar 160-165mm
Hertz dsk165 160W 80rms 249zł
Powerbass S-6C 210W 70rms 249zł
Alpine SPG-172C2 240W 60rms 179zł
ALPINE SPG-17CS 280W 70rms 259zł
PS. Chyba, że ktoś chętny oddać np. audio system za 250- 300 zł lub jakiś zestaw rainbow to nie pogardzę :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6mecholl, po prostu nie ma sensu po raz n-ty sie powtarzac :wink:
Można chyba trochę naprowadzić człowieka na trop żeby nie kupić najgorszego
Komentarz
-
-
Witam
Ze względu na to, że też ostatnio poszukuję jakiegoś zestawu głośników na przód do OI, to podepnę się pod dyskusję...
Dokładniej mi o opinię o takim zestawie:
głośniki:
GROUND ZERO GZRC 16X ">.<"
+ wzmacniacz:
GROUND ZERO GZIA 2125HPX ">.<"
Jak się ma w/w zestaw w stosunku do swojej ceny?
Czy w tych granicach (700zł +/- 50) coś lepszego można kupić?
Komentarz
-
-
Arek_Z, głośniki "moga byc", ale wzmak to minimum: http://www.ground-zero-audio.com/english/08_ta4125x.htmWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
kup cos takiego i napewno bedziesz zadowolony
albo kup cos z tej strony i bedzie git
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002mecholl jak już tak bardzo chcesz to np. TAKIE Ground Zero.
[ Dodano: Nie 25 Wrz, 11 21:04 ]
A może taki zestaw GROUND ZERO GZTC 2165 4 KICK + ZWROTNICE +TWEATER ?
tylko trochę dziwny ten zestaw bo 4 głośniki i 2 gwizdki
Komentarz
-
Komentarz