Zamieszczone przez rufus1777
Moduł bluetooth OII
Zwiń
X
-
Moduł bluetooth OII
Kilka dni temu jadę autkiem i próbuję sparować telefon ze słuchawką BT.
Szukam urządzeń a tu... SKODA
Byłem totalnie zaskoczony, że mam na wyposażeniu oryginalny moduł BT który do tego sparował mi się od razu z telefonem, wczytał wszystkie kontakty z ksiażki i mam pełną obsługę z kierownicy i manetki komputera
Chyba jedno z najlepszych udogodnień dla mnie w tym aucie a myślałem, ze tylko w Bolero albo w Columbusie mogę to posiadać
Ale mam w związku z tym dwa pytania:
1. Dlaczego wybieranie głosowe ciągle informuje mnie, ze moja książka telefoniczna jest pusta skoro BT ją zaczytuje?
2. BT paruje się z każdym telefonem(testowane na HTC z Androidem, Nokii C5 i LG KU900). W tym ostatnim jednak nie zaczytuje książki ani ostatnich numerów. Czym są spowodowane te różnice?O2 skradziona - szukam nowej
-
-
kross12
Hiv, o ile dobrze pamiętam to już kiedyś zakładałeś temat dotyczący BT, robisz bajzel kolego. Co do Twojego pierwszego pytania, u mnie jest tak że możesz nagrać komendę do danego kontaktu, pobaw się w ustawieniach i spróbuj nagrać jakaś komendę, może w tym jest problem?
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12Hiv, o ile dobrze pamiętam to już kiedyś zakładałeś temat dotyczący BT, robisz bajzel kolego. Co do Twojego pierwszego pytania, u mnie jest tak że możesz nagrać komendę do danego kontaktu, pobaw się w ustawieniach i spróbuj nagrać jakaś komendę, może w tym jest problem?
Ogólnie to przydałby sie jakiś spis komend głosowych.
Po wciśnięciu przycisku na kierownicy ale chwili milczenia głos mówi o dostępnych w tym momencie poleceniach głosowych. Jednym z nich jest "phone book". Ale czy wybiorę tą komendę czy inną(np. "select name") zawsze dostaję info "the phone book is empty" :/
Po sparowaniu z telefonem i wejściu w maxi na phone jedyne możliwości jakie mam to książka i połączenia(wybierane, odebrane, nieodebrane). Nic poza tym w kwestii ustawień BT.O2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
Komentarz