Radio 2DIN do Octavii 1 ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sevi
    Ambiente
    • 2012
    • 123

W sumie myślałem nad czarnymi aulfelgami, ale nie wiedziałem że moje obecne mogę pomalować, jak wytrzymałe jest takie malowanie?
  • klekocix
    Rider
    • 2010
    • 479
    • Octavia I combi (1U5)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Kiedyś poszukując jeszcze samochodu jedna ze sprzedawanych Octavii 1 miała radio 2DIN (o ile dobrze piszę nazwę). Było to albo samo radio albo nawet i z nawigacją, w miejscu oryginalnego radia + półeczki poniżej.

Wtedy akurat zależało mi na najlepszym stanie samochodu a ten konkretny wydawał mi się nieco podejrzany więc go sobie odpuściłem.

Czy ktoś z Was posiada takie radio w swojej "jedynce"? Jestem ciekaw jak ono wygląda, jaka jest jakość muzyki i ogólnie im więcej danych tym lepiej

Znalazłem na Allegro 2 taki radia, ale czy one będą pasować? Jakie były konkretne modele 2DIN pasujące do O1?

Ew. może jakieś nie fabryczne radyjka również będą pasować i sprawdzą się w codziennym użytkowaniu?

Radio 1
    Radio 2
    Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• hermioli1
      Rider
      • 2009
      • 322

klekocix, moim zdaniem do O1 nie założysz żadnego z nich...

ja mam takie http://support.jvc.com/consumer/prod...lId=MODL028634 i uważam że kładzie na łopatki zastosowania fabryczne(oczywiście mowa tu o O1)
      W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
      Babka utonęła do góry kudłatką.
      Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
      Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

• klekocix
        Rider
        • 2010
        • 479
        • Octavia I combi (1U5)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez hermioli1
        klekocix, moim zdaniem do O1 nie założysz żadnego z nich...

ja mam takie http://support.jvc.com/consumer/prod...lId=MODL028634 i uważam że kładzie na łopatki zastosowania fabryczne(oczywiście mowa tu o O1)
        A masz może zdjęcie jak to wygląda zamontowane w samochodzie?
        I skąd wziąć ramkę idealnie dopasowaną do tego radia i do konsoli O1?
        Jak takie radio szybko można zdemontować? (Martwię się amatorami cudzej własności, że w minutę będą mogli sobie z tym sprzętem pójść do domu...

I najważniejsze pytanie, ile taka zabawka kosztuje?
        Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• mati160
          RS
          • 2009
          • 2453
          • Octavia III combi (5E5)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Te które podałeś na początku to radia pasujące do O II do I raczej nie podejdą, ramke mozesz wziac z ASO lub sklepu Car Audio mają troche w różnych kolorach. Co do takiego radia JVC ma pare sztuk do wyboru a co do demontażu to złodziej będzię się musiał troche pomęczyć, ale jeszcze takiego radia nie wymyślili ktrótego nasi złodzieje by nie ukradli.
          Załączone pliki

имплантация зубов киев

Komentarz

• hermioli1
            Rider
            • 2009
            • 322

Poza tym w JVC jest zdejmowany panel, i na allegro można kupić takie radyjko za jakieś 1300-1500 pln

Tak wygląda po zdjęciu panela. A co do ramki to nic nie trzeba dokupywać. Pasuje P&P.

Tu na przykład model niższy, różni się tylko brakiem bluetooth

W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
            Babka utonęła do góry kudłatką.
            Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
            Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

• pio900
              Ambiente
              • 2011
              • 106
              • Octavia III combi (5E5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

A ja troszkę odbiegnę od tematu bo nie mogłem się doszukać odpowiedzi. Sprawa dotyczy Seata ale to przecież z rodziny Fabrycznie było radio 2DIN analog, założyłem 2DIN navi 100% chińczyk z przeróbką na seat. Czy taki swap prócz zmiany kodowania w CAN-GATEWAY wymaga dodatkowych modułów? Niestey radio nie komunikuje się z CAN-em i wywala błędy. Pytam bo chciałem wyeliminować zły montaż.

to właśnie takie bydle: http://www.youtube.com/watch?v=o_LEjT8Ga7k

przeczytałem opisy pod filmikiem i chciałem ostatecznie zdiagnozować przyczynę.
              Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
              Samochody:
              Astra F cabrio Bertone 1,6
              O3 2,0TDI CKFC
              Była:
              O2FL 1,4TSI CAXA

Komentarz

Pracuję...