Radio Symphony +wzmacniacz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pablo1972
    Classic
    • 2010
    • 19

witajcie niebawem zostane posiadaczem skody octavi 1 1.6SR
    i dlatego wstapiłem w wasze szeregi.pozdrawiam.
  • tao1221
    Drive
    • 2009
    • 81

Witam,mam zamiar kupić wzmacniacz Blaupunkt GTa 200 flash,do tego chcę podłączyć dwa głośniki 6x9 i jakąś skrzynię basową.Czy pod te radio można podłączyć wzmacniacz??Jest to radio na kasety+zmieniarka taka jak w tym ogłoszeniu http://allegro.pl/radio-skoda-sympho...724819819.html .I mam jeszcze trochę może dziwne pytanie ,mam tylni błotnik w szpachli,czy od basu nie odpadnie czy popęka mi szpachla??

Komentarz

wystarczy kabelek z przejsciem z mini iso na rca kupisz w kazdym (chyba) sklepie z elektronika badz zajmujacym sie radiami samochodowymi, wyglada mniej wiecej tak tylko nie pamietam jaki kolor ma w skodzie odpowiednia kostka (zdaje sie ze to ten zolty wlasnie)

[ Dodano: Nie 31 Lip, 11 14:22 ]
      moze miec 4 lub dwie koncowki rca, ja zakupilem kiedys chyba taki wlasnie w sklepie za 12 zl.

Komentarz

• tao1221
        Drive
        • 2009
        • 81

Dziękuje za odpowiedz,a czy bd musiał coś odpiąć(jakieś głośniki)aby móc podłączyć tą kostkę??(posiadam 8 oryginalnych głośników).

Komentarz

nie bo najprawdopodobniej ta kostka bedzie wolna tak to wyglada na radiu
          glosniki i reszta badziewia wpieta jest w te dolne, mini iso jest podpieta zmieniarka, moze byc opcjonalnie chyba telefon i wlasnie trzecia kosteczka jest na wzmacniacz i chyba jeszcze cos

Podpinasz kosteczke, ciagniesz "chinche" ze wzmacniacza do RCA,
          do tego wolnego niebieskiego kabelka ciagniesz taki cienki (sygnalowy) ktory daje sygnal do wzmacniacza zeby wlaczal sie po wlaczeniu radia i po sprawie.

tu dokladniej widac co i gdzie podpiac

Komentarz

• tao1221
            Drive
            • 2009
            • 81

Dziękuje bardzo za odpowiedz a co myślisz o tym wzmacniaczu i o podłączeniu do niego 2 głośników 6x9+skrzynia basowa??Można tak zrobić??A i co ze szpachlą;p?? nie popęka,odpadnie??

Komentarz

Zamieszczone przez tao1221
              Dziękuje bardzo za odpowiedz a co myślisz o tym wzmacniaczu i o podłączeniu do niego 2 głośników 6x9+skrzynia basowa??Można tak zrobić??A i co ze szpachlą;p?? nie popęka,odpadnie??
              kolego podstawowa sprawa sam wzmacniacz moze i by Ci wystarczyl, ale to jest dwukanalowka, a Ty chcesz podpiac 3 glosniki wiec nie bardzo to widze, ale ja mam wiedze znikoma na ten temat wiec dobrze jakbys spytal jeszcze np. kolegi Nexus6 on "czai baze"
              Jesli chodzi o glosniki 6x9 i skrzynka to mialem tak w Polo, glosniki Blaupunkta i wtedy jeszcze tuba pod wzmacniaczem (z ktorej zrobilem skrzynke juz w Octavii)) + na przodzie jakies tam marne 10 cm (Alpine) i wystarczalo mi to gralo lepiej niz teraz w Octavii (pewnie przez mniejsze wnetrze), a bass lupal az milo.
              Jesli chodzi o wkladanie glosnikow w polke (bo pewnie tak to zrobisz) to raczej nie polecaja, ale jak nie jestes audiofilem to moze tak byc.
              Szpachla no nie wiem co bys tam musial wlozyc zeby odpadla :wink:

[ Dodano: Nie 31 Lip, 11 16:16 ]
              aha a jakie glosniki chcesz podpiac konkretnie, bo u mnie owalne Blaupunkty dawaly na tyle dobrze ze nie bylo potrzeby podlaczac ich pod wzmaka. Powiem nawet ze wydawaly z siebie niezly bass bo bagaznik byl taka duza skrzynia w polaczeniu z glosnikiem basowym bylo naprawde spoko.

Komentarz

• tao1221
                Drive
                • 2009
                • 81

[ Dodano: Nie 31 Lip, 11 19:57 ]
                Mam już głośniki w tylnej półce(dwa magnaty) ,jednak gdy jest większy bass to radio samo się trochę ucisza.Głośniki które chcę kupić to np.Infinity 9623i i skrzynia basowa np.BLAUPUNKT Gtb 300.Chcę ,aby nawet przy głośnej muzyce był zachowany bass,a nie jak teraz muszę bas dać na -3 aby było głośno

Komentarz

wiesz co u mnie nie sub gra normalnie nawet jak podkrece radio, tylko oczywiscie trzeba rozsadnie wyregulowac na wzmacniaczu. Reszty glosnikow nie podpinalem pod niego i gra to ok, mysle ze u Ciebie tez bedzie dobrze bo i glosniki lepsze planujesz zakupic.

Komentarz

• tao1221
                    Drive
                    • 2009
                    • 81

Zrobię tak jak napisałeś,mam nadzieję że dźwięk jeszcze bd lepszy

Komentarz

Pracuję...