GreenArrow, jest mahonez
Pytanie o radio SWING i jego numer fabryczny
Zwiń
X
-
Pytanie o radio SWING i jego numer fabryczny
Witam wszystkich
Bardzo proszę o radę czy do nowej Skody Octavii Tour 1,6 MPI + LPG będzie pasowało używane prawie nowe radio SWING
o numerze fabrycznym Part No SW: 1Z0 035 161 G - jest ono z używanej Octavii 2 FL 1.8 TSI Combi. Muszę mieć tę pewność przed zakupem tego radia, swoją nową Skodę odbieram za miesiąc i nie było mnie stać na fabryczne radio SWING w wyposażeniu (1600zł) i muszę kupić używane taniej.
Specjaliści w salonie powiedzieli że do mojego modelu na pewno pasuje takie radio tyle że z numerem j/w z końcówką M lub N.
Nie pytałem się jeszcze ich czy będzie pasowało radio j/w z końcówką G, chciałbym zasięgnąć Waszej opinii.
Ci w salonie mówią że oni nie mogą brać odpowiedzialności za doradzenie mi jakie radio będzie pasowało bez zobaczenia go fizycznie i że jeszcze ciekawe jaki rodzaj instalacji elektrycznej będzie w moim nowym samochodzie i czy pod tym względem też będzie pasowało.
Proszę o radę
-
-
Dzięki za odpowiedź, tylko czemu może nie działać ?
Może ci pracownicy serwisu Skody mają rację że to wszystko zależy jaka instalacja elektryczna w moim nowym aucie będzie i dopiero wtedy jak zobaczą na żywo to radio to będą w stanie powiedzieć czy pasuje. Auto przychodzi do salonu w październiku to dopiero wtedy by mogli to sprawdzić, a ja też nie chcę niepotrzebnie go teraz kupować bo może się wtedy dopiero okazać że nie pasuje.
Dla mnie to jest jakaś paranoja, przecież chyba każdy egzemplarz Octavii Tour 1,6 ma taką samą instalację do radia, a nawet jeżeli czymś się różni to najwyżej jakimiś wtyczkami, ale wszystko można na pewno przejściówkami zrobić. No ale może się mylę.
Bardzo proszę również pozostałych kolegów o radę na ten temat
Komentarz
-
-
mar979, niestety ale pomoc w temacie TOURa jest dosyc ciezka. Wszystko z prozaicznego powodu - skoda sama nie wie, co dokladnie do nich wsadza. Raz tour'y maja nowe typy sterownikow parktronika, raz stare, raz stare typy gatewaya raz nowe. Ogolnie jest taka jazda, ze wsadzajac nowy typ radia po stary gateway moze zjadac Ci baterie tj aku. Oczywiscie to nie problem, bo wymiana gatewaya to kolo 200 zl biorac pod uwage jego zakup na allegro, no ale moze sie okazac to irytujace, ze dzien po zamontowaniu radia nie mozesz odpalic auta :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Swinga chocby ode mnie mozesz kupic.
Podobnie kazde inne radio oprocz Bolero, bo z nimi problemy
mirek_p11, watpie zebym mial w lepszej cenie - to chodliwy towar a czesi z drzewa nie spadli - przy mnie do czecha dzwonil gosc z boleslawca i zamawial 20 nawigacji do audi tt. Takze radyjka ida i nie zapowiada sie na jakies obnizki.
Wersje bez ledowego wysw. absolutnie nowa moge zrobic w cenie 2930 brutto na fv z pelnym vatem i to koniec fajerwerkow, nizej sie nie da ;(Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Dzięki wielkie Panowie za podpowiedzi.
Jak dla mnie temat jest już jasny i rozumiem już co mieli na myśli goście ze Skody, to stąd wynika że oni nie wiedzą teraz jaka będzie instalacja itp.
Zrobię tak że poczekam do odbioru samochodu i na miejscu w Skodzie oni mi powiedzą jakie dokładnie mam kupić radio, po czym je kupię i u nich wstawię - mam tylko nadzieję że nie policzą mi za dużo za wstawienie, bo przed odbiorem mam ustalone wstawienie w cenie samochodu (czyli gratis), a tydzień po odbiorze będę musiał pewnie zapłacić.
Możliwe że zrezygnuję z tego wariantu i kupię zwykłe radio LG czy JVC za 300zł a u nich przy odbiorze dokupię ramkę i wstawią mi to na miejscu za darmo. Wolałbym ten pierwszy wariant bo jednak żadne "zwykłe" radio nie będzie do tego auta tak pasowało jak fabryczny SWING.
Jeżeli po odbiorze auta zdecyduję się na SWINGa to na pewno na tym forum dam ogłoszenie "kupię..." i wtedy się dogadamy.
Na dzień dzisiejszy dzięki za informacje i pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mar979tylko że na pewno wtedy stracę gwarancję na auto.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Mam nadzieję że masz rację, bo to by było dla mnie najlepsze rozwiązanie. Na pewno bym sobie poradził z wstawieniem. Poza tym nie chcę jeździć z kolorowym małym radyjkiem typu JVC czy Panasonic za 300zl bo będzie ono pasowało do tego auta jak garbaty do ściany.
Zrobię tak że najpierw odbiorę samochód a potem odezwę się tu na forum i kupię używanego SWINGa
Dzięki za rady !
[ Dodano: Czw 01 Wrz, 11 18:57 ]
Jeszcze jak możecie to napiszcie mi co dokładnie mam sprawdzić w tych sterownikach pactronic i gateway, gdzie one są i jakie dane czy numery mam spisać z samochodu po jego odbiorze, żeby dokładnie wiedzieć jakiego SWINGa mam kupić
Dzięki wielkie z góry
Komentarz
-
-
mar979, ja to zauwazam ze panuje obecnie mania gwarancyjna i nikt sie nie zastanowi jakie akcje powoduja jej utrate, a jakie nie
Spokojnie mozesz robic wszelkie akcje na aucie, ktore nie wymuszaja modyfikacji wiazki elektrycznej itd. Raz spotkalem delikwenta, ktory uwazal ze wymiana zarowki pozbawi go gwarancji, bo lampe sie wyciaga :twisted: Takze kolego, kto pyta nie bladzi, to raz, a dwa trzeba bardziej luzacko do tej calej gwarancji podchodzic Czego oczy ASO nie widza tego duszy nie zal - pamietajByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz