Kod otwarcia dla bluetooth'a zestawu fabrycznego i nokii E52
Witam szanownych klubowiczów.
Mam taki problem - mam radyjko RNS 300 i kierownicę "mutimedialną" i duży wyświetlacz na zegarach (maxidot) i telefon nokia E52 - dziś chciałem się po bawić żeby ustawić fabryczny zestaw głośnomówiący z komórką.
Telefon (bluetooth) wykrywa Skoda_UHV ale jak próbuję połączyć to pyta o kod otwarcia - poszukałem na forum i piszecie że standard kod to "0000" u mnie ten kod jednak nie działa. Skąd mogę wyczarować jaki powinien być kod?
No to kolega Eidos71 zarobił "POMÓGŁ" kod "1234" działa - już przetestowane wszystko działa - można dzwonić i odbierać połączenia, książka się sama zgrała także jest git. Dziękuję za szybka i konkretną pomoc.
piotrek_os - i co...? :diabelski_usmiech toro102 - dzięki :-) Cieszę się, że mogłem pomóc i zadziałało - musiało, w końcu sam odpalałem phone po bluetooth jakiś czas temu i u mnie ten kod działał :-) PZdr.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
piotrek_os - i co...? :diabelski_usmiech toro102 - dzięki :-) Cieszę się, że mogłem pomóc i zadziałało - musiało, w końcu sam odpalałem phone po bluetooth jakiś czas temu i u mnie ten kod działał :-) PZdr.
i Ty pomogłes a ja Twojego "+" dostałem....a tak sie o niego starałes. Dla admina prosze o ujecie mi jednaego + na konto Eidos71
Oj - żartowałem z tym "pomógł" :-) Nie jestem kolekcjonerem :-) tylko forumowiczem, który liczy na pomoc i pomaga, gdy może :wink:
No i zauważyłem, że awansowałem z Ambiente na Rider-a :szeroki_usmiech
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Pytanie niezwiązane z tematem- co jest potrzebne do uruchomienia funkcji bluetooth w aucie fabrycznie nieprzystosowanym do tego (oprócz odbiornika i modułu, który mamy)? Tata wrzucił do służbowego Tourana RNS510- i d. blada... Podobnie było z RNS310.
Tak, wiem, że to wygląda jak pytanie trzeciolkasisty, ale moja wiedza na ten temat ogranicza się do kompletnej nieznajomości...
Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
potrzebujesz modułu bluetooth, wiązki, mikrofonu w lampce podsufitki i kodowania.
Wersja modułu.... zależy od tego co już masz (maxi dot, jakie radio, antena) temat rzeka.
Najprostsza wersja - ok. 300 PLN
Najbardziej wypasiona coś koło 900 PLN.... - ksiązka telefoniczna, A2DP i takie tam...
Komentarz