[car audio] jakie wymiary glosnikow ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Radek
    Drive
    • 2005
    • 40

Heh... No coz, popyt jest to i cena poszla do gory
  • Jackal
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2004
    • 758

Mam pytanko jakie wymiary glosnikow sie zmieszcza na dole w drzwiach przednich ???

Chodzi mi o glebokosc, bo wczoraj kupilem i niestety sie nie mieszcza a dzis chcialbym wymienic na cos co sie zmiesci.
    bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
    Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
    Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

tak ok 50 mm - bez żadnych kombinacji wchodzą głośniki z neodymowym magnesem
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Jackal
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2004
        • 758

wczoraj kupilem glosniczki, ktore mialy 54 mm ( z tego co pamietam) ale straszni duzy magnes mialy i on sie blokowal, z jednej strony na mocowaniu szybek elektrycznych z drugiej strony bylo ok
        bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
        Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
        Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

wczoraj kupilem glosniczki, ktore mialy 54 mm ( z tego co pamietam) ale straszni duzy magnes mialy i on sie blokowal, z jednej strony na mocowaniu szybek elektrycznych z drugiej strony bylo ok
          w otworze na głośniki jest taki element blachy, któy można śmiało np. odgiąć i wtedy wejdą ok. 70mm a i magnez może być szeroki...

Komentarz

• Herdi
            Drive
            • 2004
            • 50

Re: [car audio] jakie wymiary glosnikow ??

Zamieszczone przez Jackal
            Mam pytanko jakie wymiary glosnikow sie zmieszcza na dole w drzwiach przednich ???

Chodzi mi o glebokosc, bo wczoraj kupilem i niestety sie nie mieszcza a dzis chcialbym wymienic na cos co sie zmiesci.
            Da się wcisnąc do Oktawii nawet głębokie głośniki - ale tam najładniej papiery grają.

No i dzień dobry Panowie - skorzystam i się przywitam - wprawdzie nie mam Skody ale ..... mam nadzieje że mnie nie wywalicie
            Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• karolz
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2004
              • 823

Zamieszczone przez Herdi

No i dzień dobry Panowie - skorzystam i się przywitam - wprawdzie nie mam Skody ale ..... mam nadzieje że mnie nie wywalicie
              Witamy i zapraszamy do udzielania fachowych rad k

a co do wywalenia to sie okaze po tym jak zagra audio w moim aucie :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
              NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• Herdi
                Drive
                • 2004
                • 50

Zamieszczone przez karolz
                Zamieszczone przez Herdi

a co do wywalenia to sie okaze po tym jak zagra audio w moim aucie :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                Hehehhehehe, czemu nic nie mówiłeś że mi odpowiedziałeś na posta , będzie miód - obiecuje.
                Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• karolz
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 823

Zamieszczone przez Herdi
                  Zamieszczone przez Herdi

Hehehhehehe, czemu nic nie mówiłeś że mi odpowiedziałeś na posta , będzie miód - obiecuje.
                  a po co mialem mowic :szeroki_usmiech sam zobaczyles k
                  NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• Herdi
                    Drive
                    • 2004
                    • 50

Zamieszczone przez Herdi
                    Zamieszczone przez Herdi

a po co mialem mowic :szeroki_usmiech sam zobaczyles k
                    No tak
                    Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• EŁ
                      L&K
                      • 2004
                      • 1168
                      • Octavia III (5E3)
                      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

albo alarm zadziała...... :szeroki_usmiech ...siema Tomcio :wink:

Komentarz

• Herdi
                        Drive
                        • 2004
                        • 50

Zamieszczone przez

albo alarm zadziała...... :szeroki_usmiech ...siema Tomcio :wink:
                        O jezu wszelki Duch ..... :lol:
                        Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• Forest
                          Ambiente
                          • 2004
                          • 133

Da się wcisnąc do Oktawii nawet głębokie głośniki - ale tam najładniej papiery grają.
                          Sorki, że odgrzebuję stary temat, ale o jakie głosniki tu chodzi? Papierowe to niby sa lepsze czy gorsze? Oryginalne sa przecież papierowe i nie graja w ogóle. Pytam ,bo jestem na etapie kupowowania głosników do Octavii. Każdy poleca coą innego, jedni że Hertz, inni ze DLS, jeszcze inni że MacAudio. I nie wiem co kupić by grało w miarę porzadnie. Oczywiście kwota max. 500 zł coby nie przesadzać. Rzeczywiscie mało tam jest miejsca, ale może uda się wcisnąć jakieś z wiekszym magnesem. Proszę o porady. Pozdrawiam.

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

Oczywiście kwota max. 500 zł
                            Hertzów nie słyszałem, DLS sam mam ale zupełnie inny przedział cenowy....

Proponuje rozejrzeć się za Signatami H16+ tweetery T5 albo tańsze T3 - sam miałem zestaw z T3 i do pewnego czasu spełniał swoje zadanie, do tego bezproblemowo bez żadnych przeróbek wejdą do Octy.....
                            Napisz jeszcze jakie muzy słuchasz i jaki już masz sprzęt, ew. co planujesz na przyszłosć - czy ma to być rozwojowy grajek

Komentarz

• Forest
                              Ambiente
                              • 2004
                              • 133

Muzy słucham róznej - rock, pop, hip hop ze wskazaniem na starsze klimaty jak Toto, Enya, Clapton, Dire Straits - także musi to być uniwersalny sprzęt. Całość systemu chce oprzeć własnie na przednich głosnikach, nie chcę za bardzo inwestować w sprzęt bo moga mi to później "wydłubać". Mam wzmaka i suba ale nie bede tego montował bo szkoda miejsca. Myslałem jeszcze o jajkach w tylna półkę - ale mi to odradzili w zakładzie montującym sprzet. Dlatego zalezy mi na pełnym odwzorowaniu dżwięku tylko za pomoca przednich głośników - musza mieć mocny "niezdychajacy" bas, średnie pasmo w miare dobre i wysokie niezbyt natarczywe. Wiem, ze to prawie niemożliwe za te pieniądze, ale jednak wyjatki się zdarzają. Wzmaka na razie do przodu nie chcę podłączać, mam w miare mocne radio - 4x22W w sinusie (4x60 muzyczna, Alpine 7893), także powinno starczyć. Na razie mam zamontowane Axtony 13cm z brakuinnych ale to nie jest to. Ale sie rozpisałem, troche przynudzam, wiem, ale szkoda wyrzucić kase w błoto i nic z tego później nie mieć. Pozdrawiam.

[ Dodano: Czw 27 Sty, 05 17:19 ]
                              A czy to dobra oferta:

Czy może gdzie indziej. Bo tak brac w ciemno to się trochę boję, tym bardziej, że nie wiem jak graja. Może ktos ma jakies dojścia do hurtowni gdzie byłoby taniej? Pozdrawiam.

Komentarz

• arci9
                                RS
                                • 2004
                                • 2007

Taki dokładnie zestaw miałem (z T3), ja proponuję dorzucić jeszcze kaski i dokupić T5.
                                Skolei dobrze było by zainwestować w wygłuszenie drzwi (o ile jeszcze nie masz)- naprawdę w Octavi jest to bardzo ważne, bo drzwi nie stanowią monolitu i mają kupe dziur....
                                Mój kolega ma Ibi i właśnie taką Alpine oraz powyższy zestaw z linka - słucha głównie hip Hopu, jest zadowolony, nawet bardzo. :lol:

Ale jeśli nie wygłuszysz drzwi to zapomnij o dobrym drzwięku szczególnie basiorze :cry:

Za tą kasę naprawdę wrte polecenia głośniki - chyba,że ktoś z kolegów mial możliwość słuchać signaty i jeszcze inne zestawy w tym przedziale cenowy - i będzie mógło coś innego polecić k

Komentarz

• Forest
                                  Ambiente
                                  • 2004
                                  • 133

Wygłuszyć chcę, ale teraz jest za zimno. Myślałem na wiosne. A te T3 to lipa? Bo nie widze nigdzie T5. Ile mogą kosztować? Pozdrawiam.

Komentarz

• arci9
                                    RS
                                    • 2004
                                    • 2007

Tutaj jest stronka, gdzie znajdziesz wszelkie akcesoria SIGNATA

i wybierz "Cennik"
                                    T3 są w porządku, T5 są dużo lepsze, ale jeśli liczysz się z cashem to kupił bym T3 a różnicę dorzucił przede wszystkim w wytłumienie....

P.S>
                                    gdybyś był z wawki to umożliwił bym ci odsłuch bo mam zamontowane w tylnich drzwiach T3)

Komentarz

• Samiec
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 4287
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                                      gdybyś był z wawki to umożliwił bym ci odsłuch bo mam zamontowane w tylnich drzwiach T3)
                                      A masz jeszcze jakies glosniki z tylu czy tylko soprany?
                                      Jezeli tak to jak to gra(same soprany z tylu) i pewno to juz ze wzmaka z radia ciagniesz?
                                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• arci9
                                        RS
                                        • 2004
                                        • 2007

A masz jeszcze jakies glosniki z tylu czy tylko soprany?
                                        Jezeli tak to jak to gra(same soprany z tylu) i pewno to juz ze wzmaka z radia ciagniesz?
                                        z tyłu 13 lanzara pod radio - jeśli używam tyłu (rzadko-lub mocno wyciszone) to ucięte mam na wzwrotce od 160hz....

T3 jak za tą kasę grają przyzwoicie - o niebo lepiej niż fabryczne)

Komentarz

• Forest
                                          Ambiente
                                          • 2004
                                          • 133

Tylko, że ja w sumie tweetery juz mam. zostawiłbym te od Axtona 13cm co sa w komplecie - pewnie dużej różnicy w dzwieku by nie było. Moze kupię same woofery? Muszę sprawdzić. A te signaty to wejda na 100 %? One maja niby 64 cm głębokośc a w tym wątku jest, ze wchodzą 54 cm? Jak to jest? Pozdrawiam.

Komentarz

• arci9
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2007

A te signaty to wejda na 100 %? One maja niby 64 cm głębokośc a w tym wątku jest, ze wchodzą 54 cm? Jak to jest? Pozdrawiam.
                                            mi weszły bez problemu - moje teraz mają 67mm, tylko szerszy magnzez i stąd tzreba było blachę wyginać.... 8)
                                            chyba, ze w starszych Octach jakoś inaczej jest, ale zawsze mozesz zmierzyć odległośc do szyby przed kupnem.
                                            A jeżeli masz 500 zł na same wofery to rozejrzyj się za głośnikami DEGO :idea:
                                            np.

Komentarz

• Forest
                                              Ambiente
                                              • 2004
                                              • 133

O tych Dego to czytałem, że dobre są. Tylko to 600 zł. A myslisz, że same woofery mozna kupić? Moze za 400 bym dostał :-). Pozdrawiam.

Komentarz

• arci9
                                                RS
                                                • 2004
                                                • 2007

O tych Dego to czytałem, że dobre są. Tylko to 600 zł. A myslisz, że same woofery mozna kupić? Moze za 400 bym dostał . Pozdrawiam.
                                                Gdzieś widziałem, ale teraz nie pamiętam gdzie :cry:
                                                Pomyśl nad całym kpl., bo te tweetery Axtona to mimo, ze ich nie słyszalem to raczej sfera boschmanów i alphardów :?

a także moze ciekawe są Hertze, ja coprawda nie słyszłem żadnych ale na forum CA często sa polecane - widzę że na allegro jest spory wybór w przystępnych cenach

możesz także uderzyć do Herdiego (GAE.pl)-często pojawia się na tym forum-to coś Ci doradzi w interesującyum przedziale cenowym :wink: 8)

Komentarz

• Forest
                                                  Ambiente
                                                  • 2004
                                                  • 133

Myslisz, że ten Axton do do d...? Ja w sumie płaciłem za niego ok. 500 zł (13') i polecali mi bardzo, mowili, ze za te pieniądze nic lepszego nie dostanę. Też szukałem wtedy Dego ale u nas nigdzie nie było. Hyba kupię tego Signata albo Hertza, tylko musze w jakiejś Octavii z pomorza tego posłuchać. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Komentarz

Pracuję...