wczoraj kupilem glosniczki, ktore mialy 54 mm ( z tego co pamietam) ale straszni duzy magnes mialy i on sie blokowal, z jednej strony na mocowaniu szybek elektrycznych z drugiej strony bylo ok
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted: Perfect service by DobryGrzesWawa
wczoraj kupilem glosniczki, ktore mialy 54 mm ( z tego co pamietam) ale straszni duzy magnes mialy i on sie blokowal, z jednej strony na mocowaniu szybek elektrycznych z drugiej strony bylo ok
w otworze na głośniki jest taki element blachy, któy można śmiało np. odgiąć i wtedy wejdą ok. 70mm a i magnez może być szeroki...
Da się wcisnąc do Oktawii nawet głębokie głośniki - ale tam najładniej papiery grają.
Sorki, że odgrzebuję stary temat, ale o jakie głosniki tu chodzi? Papierowe to niby sa lepsze czy gorsze? Oryginalne sa przecież papierowe i nie graja w ogóle. Pytam ,bo jestem na etapie kupowowania głosników do Octavii. Każdy poleca coą innego, jedni że Hertz, inni ze DLS, jeszcze inni że MacAudio. I nie wiem co kupić by grało w miarę porzadnie. Oczywiście kwota max. 500 zł coby nie przesadzać. Rzeczywiscie mało tam jest miejsca, ale może uda się wcisnąć jakieś z wiekszym magnesem. Proszę o porady. Pozdrawiam.
Hertzów nie słyszałem, DLS sam mam ale zupełnie inny przedział cenowy....
Proponuje rozejrzeć się za Signatami H16+ tweetery T5 albo tańsze T3 - sam miałem zestaw z T3 i do pewnego czasu spełniał swoje zadanie, do tego bezproblemowo bez żadnych przeróbek wejdą do Octy.....
Napisz jeszcze jakie muzy słuchasz i jaki już masz sprzęt, ew. co planujesz na przyszłosć - czy ma to być rozwojowy grajek
Muzy słucham róznej - rock, pop, hip hop ze wskazaniem na starsze klimaty jak Toto, Enya, Clapton, Dire Straits - także musi to być uniwersalny sprzęt. Całość systemu chce oprzeć własnie na przednich głosnikach, nie chcę za bardzo inwestować w sprzęt bo moga mi to później "wydłubać". Mam wzmaka i suba ale nie bede tego montował bo szkoda miejsca. Myslałem jeszcze o jajkach w tylna półkę - ale mi to odradzili w zakładzie montującym sprzet. Dlatego zalezy mi na pełnym odwzorowaniu dżwięku tylko za pomoca przednich głośników - musza mieć mocny "niezdychajacy" bas, średnie pasmo w miare dobre i wysokie niezbyt natarczywe. Wiem, ze to prawie niemożliwe za te pieniądze, ale jednak wyjatki się zdarzają. Wzmaka na razie do przodu nie chcę podłączać, mam w miare mocne radio - 4x22W w sinusie (4x60 muzyczna, Alpine 7893), także powinno starczyć. Na razie mam zamontowane Axtony 13cm z brakuinnych ale to nie jest to. Ale sie rozpisałem, troche przynudzam, wiem, ale szkoda wyrzucić kase w błoto i nic z tego później nie mieć. Pozdrawiam.
[ Dodano: Czw 27 Sty, 05 17:19 ]
A czy to dobra oferta:
Czy może gdzie indziej. Bo tak brac w ciemno to się trochę boję, tym bardziej, że nie wiem jak graja. Może ktos ma jakies dojścia do hurtowni gdzie byłoby taniej? Pozdrawiam.
Taki dokładnie zestaw miałem (z T3), ja proponuję dorzucić jeszcze kaski i dokupić T5.
Skolei dobrze było by zainwestować w wygłuszenie drzwi (o ile jeszcze nie masz)- naprawdę w Octavi jest to bardzo ważne, bo drzwi nie stanowią monolitu i mają kupe dziur....
Mój kolega ma Ibi i właśnie taką Alpine oraz powyższy zestaw z linka - słucha głównie hip Hopu, jest zadowolony, nawet bardzo. :lol:
Ale jeśli nie wygłuszysz drzwi to zapomnij o dobrym drzwięku szczególnie basiorze :cry:
Za tą kasę naprawdę wrte polecenia głośniki - chyba,że ktoś z kolegów mial możliwość słuchać signaty i jeszcze inne zestawy w tym przedziale cenowy - i będzie mógło coś innego polecić k
i wybierz "Cennik"
T3 są w porządku, T5 są dużo lepsze, ale jeśli liczysz się z cashem to kupił bym T3 a różnicę dorzucił przede wszystkim w wytłumienie....
P.S>
gdybyś był z wawki to umożliwił bym ci odsłuch bo mam zamontowane w tylnich drzwiach T3)
Tylko, że ja w sumie tweetery juz mam. zostawiłbym te od Axtona 13cm co sa w komplecie - pewnie dużej różnicy w dzwieku by nie było. Moze kupię same woofery? Muszę sprawdzić. A te signaty to wejda na 100 %? One maja niby 64 cm głębokośc a w tym wątku jest, ze wchodzą 54 cm? Jak to jest? Pozdrawiam.
A te signaty to wejda na 100 %? One maja niby 64 cm głębokośc a w tym wątku jest, ze wchodzą 54 cm? Jak to jest? Pozdrawiam.
mi weszły bez problemu - moje teraz mają 67mm, tylko szerszy magnzez i stąd tzreba było blachę wyginać.... 8)
chyba, ze w starszych Octach jakoś inaczej jest, ale zawsze mozesz zmierzyć odległośc do szyby przed kupnem.
A jeżeli masz 500 zł na same wofery to rozejrzyj się za głośnikami DEGO :idea:
np.
O tych Dego to czytałem, że dobre są. Tylko to 600 zł. A myslisz, że same woofery mozna kupić? Moze za 400 bym dostał . Pozdrawiam.
Gdzieś widziałem, ale teraz nie pamiętam gdzie :cry:
Pomyśl nad całym kpl., bo te tweetery Axtona to mimo, ze ich nie słyszalem to raczej sfera boschmanów i alphardów :?
a także moze ciekawe są Hertze, ja coprawda nie słyszłem żadnych ale na forum CA często sa polecane - widzę że na allegro jest spory wybór w przystępnych cenach
Myslisz, że ten Axton do do d...? Ja w sumie płaciłem za niego ok. 500 zł (13') i polecali mi bardzo, mowili, ze za te pieniądze nic lepszego nie dostanę. Też szukałem wtedy Dego ale u nas nigdzie nie było. Hyba kupię tego Signata albo Hertza, tylko musze w jakiejś Octavii z pomorza tego posłuchać. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
Komentarz