Do posiadaczy Columbusa i kamery

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sterngre
    Classic
    • 2010
    • 38

Spaloną ropą... Az w oczy szczypie.
  • gieu
    Rider
    • 2009
    • 607
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mój Columbus (SW 2724) po długim postoju (noc) potrafi się uruchamiać jeszcze kilkanaście sekund po ruszeniu samochodem i w tym czasie wyświetlany jest ekran powitalny.

1. Czy właściciele innych Columbusów mają podobne spostrzeżenie?
    2. Czy sytuacja ma się tak samo z Columbusami, do których podłączona jest kamera cofania? Jeżeli tak, to oznaczałoby, że prędzej się wycofa, niż kamera zdąży cokolwiek pokazać :-(

3. Jeżeli w Waszym przypadku ad 1. = NIE, to czy ktoś ma pomysł jak przyspieszyć start Columbusa? Ilość mp3 (prawie pełny dysk) i wersja map (v8) chyba raczej nie mają znaczenia. - A może się mylę? Czy po przesiadce z sw 2724 na wyższe wersje oprogramowania navi zauważyliście szybszy start?
    z gory thnx za odp
    Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

gdzieś czytałem, że właśnie ilość utworów ma znaczenie,
      ale wystarczyło je zakopać w 8 podkatalogów i Columbus już tego nie kataloguje przy starcie tak "głęboko". Sprawa dotyczyła Bolero i katy SD i właśnie potwornie długiego wstawania radia.

Zawsze przecież możesz na chwilę usunąć utwory i sprawdzić...
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• kiwal
        Drive
        • 2011
        • 98

Re: Do posiadaczy Columbusa i kamery

U mnie tez czasami colubmus startuje z 30s...nie wiem czym to spowodowane.
        W tym czasie niewidac asystenta parkowania tylko ekran powitalny/badz info o ladowaniu systemu...
        Kiwal

Komentarz

• innova
          Rider
          • 2011
          • 554

Zamieszczone przez kiwal
          Columbus działa na Win CE jak dobrze pamiętam zatem prawdopodobnie jest to czas potrzebny do startu Windowsa oraz aplikacji/nakładki GUI
          --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• ged
            Ambiente
            • 2009
            • 144

Podczas otwierania auta z pilota u mnie Columbus wstępnie się uruchamia do powiedzmy stanu standby. Po uruchomieniu silnika włącza się niemal natychmiast.
            Spróbuj jakieś 20 sekund wcześniej nacisnąć przycisk otwierania auta na pilocie i po kłopocie - ja tak robię.

Komentarz

• bzyq_74
              RS
              • 2008
              • 3467
              • Volkswagen
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez innova

Columbus działa na Win CE jak dobrze pamiętam zatem prawdopodobnie jest to czas potrzebny do startu Windowsa oraz aplikacji/nakładki GUI
              Ja też chce w moim Win CE :diabelski_usmiech - od razu zaaplikowałbym mu automape :P

Odnosząc się do tematu wstaje od razu, z 20s trza czekać na odpalenie navi.
              MARCIN
              Mój szkodnik

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

A czy nie wstaje od razu dopiero na nowym sofcie ??
                Spritmonitor.de

Komentarz

• gieu
                  Rider
                  • 2009
                  • 607
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ged
                  Podczas otwierania auta z pilota u mnie Columbus wstępnie się uruchamia do powiedzmy stanu standby. Po uruchomieniu silnika włącza się niemal natychmiast.
                  Spróbuj jakieś 20 sekund wcześniej nacisnąć przycisk otwierania auta na pilocie i po kłopocie - ja tak robię.
                  Ged, ale to się dzieje po naciśnieciu przycisku na pilocie, czy po otwarciu drzwi? U mnie jakieś 'pompki' i start systemu columbusa startują dopiero po otwarciu drzwi :-( Gdyby można było to 'wzbudzić' pilotem, to by było fajnie. Być może jest to kwestia kodowania lub adaptacji którego ze sterowników. - Czy ktoś się z tym spotkał?

Od siebie dodam jeszcze, że częściowo udało mi się skrócić start i na ogół już mi nie przeszkadza. Stało się to po poprawnym zakodowaniu Bluetootha (tak, tak, przez ponad rok jeździłem ze złym kodowaniem :-(; oraz po wyłączeniu (z poziomu Columbusa) BT audio i AUX IN oraz wyłączeniu skanowania nazw utworów i artystów i wyłączeniu (z poziomu VCDS) sterowania głosem.
                  Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Kędzior
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 207

Zamieszczone przez innova
                    Zamieszczone przez kiwal
                    Dobry żart kolego
                    Jeżeli nie wiesz lub nie jesteś pewien nie pisz takich bzdur !
                    RNS-510 / Columbus ma system VxWorks i GUI który jest napisany w Javie
                    Jest to monolityczny system i nie można załadować żadnego innego oprogramowania nawigacyjnego w nim.

Komentarz

Pracuję...