Spaloną ropą... Az w oczy szczypie.
Do posiadaczy Columbusa i kamery
Zwiń
X
-
Do posiadaczy Columbusa i kamery
Mój Columbus (SW 2724) po długim postoju (noc) potrafi się uruchamiać jeszcze kilkanaście sekund po ruszeniu samochodem i w tym czasie wyświetlany jest ekran powitalny.
1. Czy właściciele innych Columbusów mają podobne spostrzeżenie?
2. Czy sytuacja ma się tak samo z Columbusami, do których podłączona jest kamera cofania? Jeżeli tak, to oznaczałoby, że prędzej się wycofa, niż kamera zdąży cokolwiek pokazać :-(
3. Jeżeli w Waszym przypadku ad 1. = NIE, to czy ktoś ma pomysł jak przyspieszyć start Columbusa? Ilość mp3 (prawie pełny dysk) i wersja map (v8) chyba raczej nie mają znaczenia. - A może się mylę? Czy po przesiadce z sw 2724 na wyższe wersje oprogramowania navi zauważyliście szybszy start?
z gory thnx za odp
-
-
gdzieś czytałem, że właśnie ilość utworów ma znaczenie,
ale wystarczyło je zakopać w 8 podkatalogów i Columbus już tego nie kataloguje przy starcie tak "głęboko". Sprawa dotyczyła Bolero i katy SD i właśnie potwornie długiego wstawania radia.
Zawsze przecież możesz na chwilę usunąć utwory i sprawdzić...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kiwalU mnie tez czasami colubmus startuje z 30s...nie wiem czym to spowodowane.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamieszczone przez innova
Columbus działa na Win CE jak dobrze pamiętam zatem prawdopodobnie jest to czas potrzebny do startu Windowsa oraz aplikacji/nakładki GUI
Odnosząc się do tematu wstaje od razu, z 20s trza czekać na odpalenie navi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gedPodczas otwierania auta z pilota u mnie Columbus wstępnie się uruchamia do powiedzmy stanu standby. Po uruchomieniu silnika włącza się niemal natychmiast.
Spróbuj jakieś 20 sekund wcześniej nacisnąć przycisk otwierania auta na pilocie i po kłopocie - ja tak robię.
Od siebie dodam jeszcze, że częściowo udało mi się skrócić start i na ogół już mi nie przeszkadza. Stało się to po poprawnym zakodowaniu Bluetootha (tak, tak, przez ponad rok jeździłem ze złym kodowaniem :-(; oraz po wyłączeniu (z poziomu Columbusa) BT audio i AUX IN oraz wyłączeniu skanowania nazw utworów i artystów i wyłączeniu (z poziomu VCDS) sterowania głosem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez innovaZamieszczone przez kiwalU mnie tez czasami colubmus startuje z 30s...nie wiem czym to spowodowane.
Jeżeli nie wiesz lub nie jesteś pewien nie pisz takich bzdur !
RNS-510 / Columbus ma system VxWorks i GUI który jest napisany w Javie
Jest to monolityczny system i nie można załadować żadnego innego oprogramowania nawigacyjnego w nim.
Komentarz
-
Komentarz