Ja nie mam uprawnien.
Nosz co za ludzie - mowie o tym userze, ktory pyta na innym forum co ma zrobic jak nie dostal maila z rejestracji :>
Jesli, czeka i czeka, i czeka to sie kontaktuje z adminem wlasciwego forum a nie zaklada gdzies topic chyba jego serwer pocztowy nie polubil naszego, bo ZTCP ostatnio wrocil jakis dziwny mail, z informacja, ze temat maila jest zle zakodowany, ale to juz nie moja wina, ino systemu forum.
Purchawa, aktywuj, badz jak trzeba zaloz mu konto i wyslij mu haslo, bo przeciez biedny użyszkodnik zginie w tej olbrzymiej Sieci...
BTW, Purchawa juz ~100 km od Wa-Wy, wiec jak wroci to mu dam znac.
zastanawiam sie nad zmianą pieca , zaainteresowałem się firmą JL audio, konkretnie jeden wzmak 330.4. Czy ktoś miał okazję grać na JLach?
A jeszcze lepiej gdyby mógł porównać do stegów 8) .
Obecnie mam Stega105.4 , który zasila przód DLSa M6 oraz suba Cervin Vega 12'.
P.S.
I jeszcze jedno - znacie firmę MSD (chyba szwecja)? Pojawiły się ich piece na naszym rynku ostatnio, i nie tylko na allegro ale także na www.gae.pl.
Kuszą ceną ale przedewszystkim parametrami :?:
P.S.
I jeszcze jedno - znacie firmę MSD (chyba szwecja)? Pojawiły się ich piece na naszym rynku ostatnio, i nie tylko na allegro ale także na www.gae.pl.
Możesz bezpośrednio zapytać kolegi Herdi, który się wczoraj wieczorem pojawił na forum :wink:
zastanawiam sie nad zmianą pieca , zaainteresowałem się firmą JL audio, konkretnie jeden wzmak 330.4. Czy ktoś miał okazję grać na JLach?
P.S.
o MSD pogadaj z Herdim
co do wzmaków JL'a to bardzo fajnie grające i mocne wzmaki, zarówno seria 'e' jak i '/' (slash);
na pewno lepsze od stegów qmos, poza JL poleciłbym Ci jeszcze Xeteca z serii Gravity np 4G600 MkII :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
co do wzmaków JL'a to bardzo fajnie grające i mocne wzmaki, zarówno seria 'e' jak i '/' (slash);
na pewno lepsze od stegów qmos, poza JL poleciłbym Ci jeszcze Xeteca z serii Gravity np 4G600 MkII
dzięki)
włąsnie zbieram info odnośnie różnych jednostek 8)
A bedziesz wzmaka podlaczal do glosnikow tak jak teraz masz?
A tak sie zastanawiam czy nie lepiej kupic 2 wzmaki jeden pod suba a drugiego pod glosniki ?
P.S.
Witam, wzywany stawia się do tablicy
Co do JL Audio to bardzo dobry wybór naprawdę piecyki z górnej półki, ale albo masz jakiś stary model do kupienia albo masz literówkę bo obecnie dostępne są Slash 300/4 za 2799,- i e4300 za 1699,- dla mnie to Slash i stego to nie ta liga.
Witam, wzywany stawia się do tablicy
Co do JL Audio to bardzo dobry wybór naprawdę piecyki z górnej półki, ale albo masz jakiś stary model do kupienia albo masz literówkę bo obecnie dostępne są Slash 300/4 za 2799,- i e4300 za 1699,- dla mnie to Slash i stego to nie ta liga.
Zależy któr klocki, wzmacniacze są całkiem przyjemne, grają czysto dynamicznie i dobrze kontrolują bas. Systemów głosnikowych niestety nie miałem możliwości odsłuchu w ilości jakiej bym chciał, ale te które słyszałem sa dobrym spozycjonowaniem jakość/cena - to chyba ciekawa oferta na rynku.
Zamieszczone przez arci9
Czemu Steg to inna liga , jest tak źle?
A czy ja napisałem że jest aż tak źle - kup posłuchasz i sam ocenisz , Steg jest taki bardziej techniczny i w zestawieniu z MS6 /jak sądze te masz a nie M6/ gra dość konturowo. Spróbuje to porównac do rysunku technicznego, jak patrzysz na rysunek to no niby widzisz wszystko i każdy szczegół ale jednak nadal jest to rysunek gdzie wyraźnie widzisz każdą kreskę oddzielnie a przy JL'u wszystko stanowi jedną spójną całość - tak jakbyś patrzył na gotowy juz produkt - mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi
zastanawiam sie tylko nad piecami, jak wspomniałem zresztą wcześniej
kup posłuchasz i sam ocenisz
no przecie mam stega 105.4 :wink: no i MS6 - racja ops:
Chodzi mi właśnie o porównanie stega np. z JL Audio albo nawet z MSD, a może inne propozycje - Stega dużo fachmenów chwaliło, a dla mnie jakoś....niebardzo - niby mocy ma pod dostatkiem ale to nie jest to co szukam...a może nie wiem co szukam, to pewnie inna sprawa :roll:
Muzykalność , brzmienie, jest OK. Ale inna sprawa , że nie miałem możliwości słuchać innych klocków. 8) i dlatego trochę eksperymentuje co w wsumie jest czasmi miłe)
zastanawiam sie tylko na piecami, jak wspomniałem zresztą
kup posłuchasz i sam ocenisz
no przecie mam stega 105.4 :wink:
Chodzi mi włąśnie o porównanie stega np. z JL Audio albo nawet z MSD, a może inne propozycje - Stega dużo fachmenów chwaliło, a dla mnie jakoś....niebardzo - niby mocy ma pod dostatkiem ale to nie jest to co szukam...a może nie wiem co szukam, to pewnie inna sprawa :roll:
Muzykalność , brzmienie, jest OK. Ale inna sprawa , że nie miałem możliwości słuchać innych klocków. 8)
Hehehehe, no o tym włąśnie mówiłem, ze stegiem nie wszystko narawde dobrze graa na JL'u posłuchasz zarówno Rocka, koncertu Mozarta jak i cięzkiego metalu., Nie wiem czy mi się uda ale postaram się jak chesz pożyczyć tego JL'a żębyś sobie posłuchał ale to takie na chwile to też jakoś takoś nie bardzo
Hehehehe, no o tym włąśnie mówiłem, ze stegiem nie wszystko narawde dobrze graa na JL'u posłuchasz zarówno Rocka, koncertu Mozarta jak i cięzkiego metalu.,
heh, problem tkwi w tym, że ja faktycznie słucham prawie wszystkiego :lol:
P.S>
Pewnei i tak się odezwę w sprawie kondziora - już kiedyś na GG cię męczyłem w tej sprawie - wprowdziliście się do nowego miejsca?
A bedziesz wzmaka podlaczal do glosnikow tak jak teraz masz?
TAK
A tak sie zastanawiam czy nie lepiej kupic 2 wzmaki jeden pod suba a drugiego pod glosniki ?
Pewnie , ze lepiej drugiego jakiegos monobolcka wsadzić dla suba - też czasami mnie korci...ale najpierw albo pokombinuje ze swoim subem(chyba wsadzę go do BRki) albo właśnei w między czasie zmienię inny piec
A mozesz cos wiecej powiedziec na ten temat(np. czy bede jeszcze) ,bo sie szykowalem w lato na zakup tej firmy wzmaka
Z tego co rozmawiałem ostatnio na spocie z Herdim, to raczej musisz poszukać innych klocków......- chyba, ze do wakacji sie cosik zmieni-ale to może Tomek dokładnie odpiszę jak tutaj wpadnie)
Z tego co rozmawiałem ostatnio na spocie z Herdim, to raczej musisz poszukać innych klocków......- chyba, ze do wakacji sie cosik zmieni-ale to może Tomek dokładnie odpiszę jak tutaj wpadnie)
No miejmy nadzieje ze sie cos zmieni ,bo w sumie tej firmy wzmaki najlepiej mi pasowaly w stosunku ceny do parametrow :roll:
Czekam na dokladniejsze info co i jak znimi sie stalo.
A więc MDS Polska wycofał się z .... Polski tzn Polski dystrybutor wysofał się ze współpracy z MDS'em i tyle, a czego szukasz to coś ciekawgo znajdziemy.
A więc MDS Polska wycofał się z .... Polski tzn Polski dystrybutor wysofał się ze współpracy z MDS'em i tyle, a czego szukasz to coś ciekawgo znajdziemy.
W sumie szkoda.Jak juz kase odloze to sie odezwe do ciebie,ale to dopiero cos blizej lata
A z MDS chcialem chyba ten model MDS F954 (chyba 1200-1300zl) co moglbys wmiare podobnego polecic i w podobnej cenie ?
Komentarz