Głosniki fabryczne O1, F1, Golf IV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • devilzary
    Classic
    • 2012
    • 14

Zamieszczone przez marek kg
    ja miałem takie tyl siedzail wg pomiaru aso 375 mm pb 1/1 lpg pusty wymienili mi na 1biala 3 zolta i jest ok
    I gdzie tu sens, wg wykazu wszystkich sprężyn (na str. 29) te DE są bardziej twarde niż BF.
  • greglow
    Drive
    • 2011
    • 42

Witam

Jako posiadacz O1 (polift) nie mogłem się oprzeć aby porównać fabryczne audio innych modeli z VAG.
    Jestem wręcz głęboko zażenowany jakością audio przedstawianą przez moja octe...
    Zarówno golf IV (golas z 2001r) oraz fabia I (golas z 2006r) biją ją NA GŁOWĘ. Wiem że wykończenie drzwi tych modeli jest inne - być może lepiej wytłumione ale czy ktoś się orientuje czy fabryczne głośniki fabii i golfa mają jakieś inne parametry?

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

greglow, fabryczne glosniki w O1, F1 i G4 są na identycznym, smieciowym, poziomie - nie oszukujmy sie ze sprzet za 5 EURO za komplet na przod i tyl :!: zagra dobrze

w O1 dodatkowo folia za wooferem calkowicie eliminuje jego skutecznosc
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2009
        • 10917
        • Fiat

greglow, głosniki te same, ale konstrukcja drzwi inna, stąd w G4 i F1 jest lepszy dźwięk, zapewne chodzi Ci o namiastkę "basu" (tak to nazwę) , bo w OI nic nie słychać fabrycznie z niskich częstotliwości prawie :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez sew1981
          greglow, głosniki te same, ale konstrukcja drzwi inna, stąd w G4 i F1 jest lepszy dźwięk, zapewne chodzi Ci o namiastkę "basu" (tak to nazwę) , bo w OI nic nie słychać fabrycznie z niskich częstotliwości prawie :wink:
          chyba w tym tkwi roznica. W O1 to jeszcze gorsze gowno jest niz w golfie i fabii, ale glosniki raczej te same.

Komentarz

• noogi
            Ambiente
            • 2006
            • 114
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Dodatkowo w O1 trzeba zastosować inne kondensatory w głośniczkach wysokotonowych. Fabryczne walą po uszach że strach.
            -= BXE Power =-

Komentarz

Pracuję...