ponownie radio rhapsody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ponownie radio rhapsody

Co zrobić, aby samochód z przednim napędem trzymał się drogi jak pojazd z napędem 4x4?
    Alfa wprowadza samoblokujący mechanizm różnicowy oznaczony symbolem Q2 do swoich samochodów.

System bazuje na mechanizmie różnicowym typu Torsen. Mechanizm ten ma za zadanie rozdział momentu na przednie koła napędzające w sposób dynamiczny i ciągły w zależności od warunków jazdy i nawierzchni drogi. Nowe rozwiązanie zastosowane przez Alfę zachowuje i utrzymuje wszystkie atuty napędu na przednie koła w zakresie bezpieczeństwa aktywnego i prowadzenia samochodu, ale znacznie zwiększa przyczepność i stabilność przy ruszaniu, a jednocześnie zmniejsza podsterowność podczas przyspieszania, ingerencję układów elektronicznych i drgania kierownicy.

Cały artykuł i wrażenia z jazdy znajdziecie tu: http://www.motofakty.pl/artykul/alfa_romeo_147_q2.html

ponownie radio rhapsody

Dałem ciała! Kupiłem radio skoda rhapsody i lipa! Radio chodzi pod can-em, a u mnie brak magistrali can.
    Czy jest możliwość przekodowania radia tak, żeby nie potrzebowało podłączenia do can-a? Zostawiłem radio w car audio i obiecali, że coś się da zrobić, ale nic nie obiecywali. Co wy na to? ops:

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Do OI takie radio. To w czym tam jest problem, przeciez kazde radio ma zwykle druty do zasilania itd. Czyzby to byl jakis high-end, predzej low-end :lol:

Co u Ciebie znaczy ze chodzi pod can-nem. Zasilanie, wyjscie na glosniki, podswietlenie radia :?:
      Spritmonitor.de

Komentarz

Zasilanie, (po godzinie) gaśnie. Nie ma podświetlenia.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Bo specjaliscie zabrali sie za montaz. Zasilanie pewnie jest z kluczyka wyszarpane, a podswietlenia, nie ma bo go nikt nie podlaczyl. Kostka z instalacji w Octavi ma mozliwosc podlaczenia wszystkiego, kwestia checi IMO. Podswietlenie bedzie regulowane razem z podswietleniem wnetrza.
          Spritmonitor.de

Komentarz

Masz rację! Poprzedni właścicel był takim "specjalistą" i kostka jest już inna. Jutro będzie działał spec od Skody i oryginalnego sprzętu skody. Zobaczymy.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Gdzies na necie jest rozpiska dokladna kabelko z ori kostki i wydaje mi sie ze jak byla instalacja do radia, a chyba kazda Octa taka miala, jedynie moglo nie byc kabli do tylnych glosnikow, to do niej bedzie dalo podlaczyc sie kazde radio, a tym bardziej oryginalne.

Daj znac jak zrobicie
              Spritmonitor.de

Komentarz

• yoschua
                Rider
                • 2006
                • 339

i link kablomania - rozpiski bardzo dużej ilości radiów i innych zabawek samochodowych
                Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
                HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

LIPA!!!! To radio musi mieć podłączenie do can-a, bo wszelkie kabelki (zapłon, oświetlenie itp) muszą być wpięte pod can+ can-. Jedynym rozwiązaniem jest emulator/adapter sygnału który przekazuje, że światła są włączone, że silnik pracuje do radia i wtedy chodzi. Jak tego nie ma to mogę je sobie tylko włączyć bez podświetlenia na jakąś godzinę. Potem radio "myśli, że auto nie chodzi i gaśnie.
                  pozdrawiam
                  Jak ktoś znajdzie taki adapter to proszę dać znać.

Komentarz

• yoschua
                    Rider
                    • 2006
                    • 339

Są takie rzeczy np na allegro.
                    Np tutaj: http://www.allegro.pl/item122834125_...konwerter.html
                    (to nie ja jestem sprzedającym)
                    Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
                    HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

Pracuję...