Spolszczenie nexusa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • norbipro
    Classic
    • 2011
    • 4

Spolszczenie nexusa

U mnie bywalo tak, ze tankujac po ok 200km zazwyczaj wychodzilo 15l. Potem jak zrobilem 300km to srednie wychodzilo nagle 19l. Po kolejnym tankowaniu w okolicach 300km 12l :lol:
  • pawtom1971
    Classic
    • 2010
    • 18

Spolszczenie nexusa

Szukam w sieci i nic za bardzo nie mogę znalez,czy jest jakaś mażliwość wgrać menu w jez.polskim w navi MFD2 DX NEXUS.info z radia:
    System SkodaAuto Radionavigation
    Skoda no 1Z0035194
    mcm v04.02r / 20050624
    sh v04.02 / 20050624
    rp v05.08/20040909
    eepr v05.08 / 20040909
    fpr v05.08 / 20040909
    hw-hu e3 / 0412
    sw-navi 390.23 / 967.07 / no rom
    hw-navi 1002 / 36416 / 0000
    nie mozna zaktualizowac softu. wkladam plyte, kreci, wyswietla komunikat, iz nowy program zostanie zaladowany do navi, czysci flasha, nadpisuje i wysiwetla info o sofcie jaki jest w navi - tylko ze nie info o sofcie z plyty i nie mozna dokonac aktualizacji, bo jest aktywny tylko przycisk CANCEL. w czym tkwi problem? kilka wypalinych plyt, roznymi programami, predkosciami, na dobrych CD...
    mapy DX czyta, lektor jest.
    Na allegro oferują sie że zrobią,czyli jest na pewno jakiś domowy sposób żeby zaświeciła po polsku.

Komentarz

• qwack
      Classic
      • 2010
      • 6

Witam, nie ma domowego sposobu tylko jest odpowiedni soft do skody, jeśli wrzucasz soft od vw to dlatego masz tylko cancel aktywny, posiadam spolszczenie do nexusa jak coś
      Naprawim RNS510, położone podczas up-sw, naprawiam brak komunikacji can, gps, etc.

Komentarz

• pawtom1971
        Classic
        • 2010
        • 18

Witam,też tak myślałem że muszą sie czymś różnić, czy jest jakaś możliwość żebyś mi go udostępnil,pozdrawiam

Komentarz

• innova
          Rider
          • 2011
          • 554

pawtom1971,

u mnie spolszczenie jest nadgrane na język angielski metryczny co skutkuje reprezentacją dystansów w milach. Nie mam od kilku miesięcy czasu aby się pozby na dobre tego spolszczenia. W innym samochodzie mam wersję EN i nie mam zamiaru nic zpolszczać gdyż tak jak jest to juest super. Zastanów się dwa razy czy warto spolszczać, według mojej opinii poźniej brzmi to jakoś tak nieswojo (oprócz wspomnianego problemu z milami)
          --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• qwack
            Classic
            • 2010
            • 6

Bo trzeba włączyć angielski metryczny a nie imperial kolego i problem liczenia w milach zniknie
            Naprawim RNS510, położone podczas up-sw, naprawiam brak komunikacji can, gps, etc.

Komentarz

• innova
              Rider
              • 2011
              • 554

Zamieszczone przez qwack
              Bo trzeba włączyć angielski metryczny a nie imperial kolego i problem liczenia w milach zniknie
              nie no, na to wpadłem
              tyle że to trzeba robić przy każdym uruchomieniu bo po takim spolszczeniu on jako default przyjmuje angielski imperial i nie ma szansy (ja nie znalazłem, jak znasz sposób to podaj proszę) aby mu to wybić z głowy... a takie klikanie w setting'sach przy każdorazowym odpalaniu NAVI wcale mnie nie cieszy, tyle że nie miałem czasu solidnie się za to zabrać a miałem zamiar wgrać ORI soft. Nie ja zrobiłem to spolszczenie i stąd może większa ku temu motywacja.
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• LEON119
                Drive
                • 2010
                • 42

oczywiście,że po spolszczeniu jest opcja w km

[ Dodano: Czw 12 Kwi, 12 09:52 ]
                oferuję usługę spolszczenia koszt 100 zł na terenie koszalina słupska okolic posiadam spolszczenie do skody (nexus) jak i vw (blaupunkt)
                Skoda Octavia 2,0 16 V Bkd DSG + chip = 180 Hp 403 Nm
                Mercedes W210 2,9 td 129 Hp - niezniszczalny ;-)- a jednak umarł drzewo
                Mercedes W210 3,0 Td 177Hp
                Brava 1,6 16 V 103 Hp

Komentarz

Pracuję...