Bardzo dziękuję za mega spota weekendowego w Będominie
Clarion czy Alpine ?
Zwiń
X
-
Clarion czy Alpine ?
Jestem zdecydowany na zakup radia do mojej O1.
Biorę pod uwagę dwa modele:
Cena praktycznie ta sama. Czytałem kilka opinii na temat każdego i wniosek jest prosty - oba będą grały podobnie. Macie może jakieś doświadczenia związane z którymś z modeli?
Radio będzie grało przez jakiś czas na fabrycznych głośnikach, a w przyszłości najprawdopodobniej dojdą głośniki Hertza lub Helix. Wzmacniaczów i skrzynek nie przewiduję
-
-
Nie pamiętam już modelu, ale Alpine, którego miałem w poprzednim autku, wyglądał identycznie (kupiony niecałe 2 lata temu). Jakość wykonania była ok, jakość dźwięku również. Pierwszego Clariona nie znam, więc się nie wypowiadam na jego temat - ale Alpine było naprawdę ok jak na cenę (gdy go kupowałem, zapłaciłem coś ok. 470-490 PLN,-) i mogę go polecić.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
hej, mam tego Clariona, gra u mnie na seryjnych głośnikach. Wziąłem go uprzednio robiąc mały test w sklepie car audio - sprzedawca zgodził się na podłączenie kilku modeli w podobnej klasie cenowej, ten grał najlepiej i miał najwięcej możliwości zmiany ustawień dźwięku. Wady - brak cd-textu, i wydaje mi się, że sony, które mam w innym aucie, może gorzej brzmi, ale lepiej ogarnia funkcję radia i w ogóle jest przyjemniejsze w obsłudze.
Mogę udostępnić do odsłuchu jeśli bywasz w krk, albo byłbyś przejazdem, to pisz.
Komentarz
-
-
Niedawno również wybierałem pomiędzy dokładnie tym samym Clarionem i Alpine. To co było najważniejsze dla mnie, to jak najlepszy dżwięk spośród tych tańszych egzemplarzy. Jako że brejdak pracuje w Media Markt (na reklamacjach) udałem się do niego. Zarówno Clariona jak i Alpine odradził prawie na wstępie, bo jak to powiedział "to nie te marki co kiedyś" i na podstawie własnych testów kilku radii (brał jeden, później wymieniał na kolejny itd.) polecił mi, ku mojemu niemałemu zdziwieniu, któregoś Kenwooda oraz dwa modele (jeden starszy, drugi nowszy) JVC. Bez przekonania, ale z myślą wymiany na Alpine wziąłem JVC KD-R45 i przeszło pół roku a wciąż jestem zadowolony, a jeszcze bardziej zaskoczony jak to gra przy pięciu fabrycznych głośnikach w Mercedesie Sprinterze. Ustawienie dźwięku zajęło mi 45 minut, bo jednak jestem dość wybredny, poza tym menu jest całkiem bogate jak na radio poniżej 300 zł. Przez pierwszy miesiąc brakowało mi gumki na pokrętle, które działa także jako przycisk (np. mutting), ale to kwestia przywyczajenia, tym bardziej że wcześniej był Clarion DB169 bez przycisku a z gumką. Poza tym żadnych zastrzeżeń nie mam, a jak już to mogę chwalić, i tak np. szeroką możliwość regulacji natężenia wyświetlacza, bo jednak radio ma czym świecić
Komentarz
-
-
Mam ALPINE 103 BT.
W Passacie B5 na fabrycznych 8 głośnikach grało świetnie.
Teraz w O 2 FL na fabrycznych 8 głośnikach też gra całkiem dobrze.
Jakość wykonania radyjka jest moim zdaniem bardzo dobra, przez dwa lata użytkowania wygląda jak nowe mimo tego, że nigdy nie było chowane do pudełka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamsFCBwybór padł na Clariona, już zamontowany
faktycznie, trochę daje po oczach i szkoda że nie da się regulować jasności wyświetlacza ale już trudno...ogólnie jestem zadowolony.
Dzięki wszystkim za pomoc
Komentarz
-
Komentarz