Mio do żyda :!:
Montaż zestawu Parrot CK3000 Evo do Octavia 2 radio Stream
Zwiń
X
-
Montaż zestawu Parrot CK3000 Evo do Octavia 2 radio Stream
Potrzebuje pomocy jeśli chodzi o zamontowanie wymienionego w temacie zestawu Parrot do Skody z radiem Stream Mp3.
Posiadam do zestawu adapter ( przejściówkę)
ISO 2 CAR .
Schemat radia wygląda tak
Tutaj mam schemat podłączenia Parrota CK3000 Evo
Całość wygląda jak na prezentowanym zdjęciu
Połączenie zestawu z adapterem :
1.
2.
3.
4.
5.
Proszę o pomoc w przeanalizowaniu co mam jeszcze zrobić, gdyż jak podłączam to coś nie działa zestaw głośnomówiący. Radio hula.
-
-
Obstawiam, że nie masz zasilania. Ten zestaw był raczej projektowany pod kostki ISO i w jednej z nich pojawia się napięcie po przekręceniu kluczyka na jednym pinie, a na drugim jest +12V na stałe. W OII nie masz w kostce radiowej +12V po przekręceniu kluczyka. Może być tak, że nie masz +12V tam gdzie trzeba, albo może się też okazać, że będziesz miał +12V cały czas (nawet po zgaszeniu silnika) i wtedy będzie Ci rozładowywało akumulator. Najprościej wziąć miernik w ręce i posprawdzać czy masz zasilania tam gdzie trzeba.
Komentarz
-
-
Doszedłem powoli o co chodzi. Stysiek mam ten sam problem co u ciebie. Po prostu zestaw i moduł ISO są w poprzedniej wersji. Może wiecie czy będę potrzebował koniecznie zasilania po zapłonie do tego zestawu czy wystarczy stałe.
[ Dodano: Sob 31 Gru, 11 00:36 ]
nie wiem o co chodzi już z tym zestawem. wszystko podłączone (bez 12v po zapłonie i tele mute) Sprawdziłem napięcie na wejściu do sterownika i napięcie na pilocie - jest. Nie działa pilot to znaczy nie świecą sie diody, tel nie wykrywa urządzenia do połączenia. Może do tego zestawu jest koniecznie potrzebne napięcie po zapłonie ? Instrukcja do tego zestawu jest strasznie uboga. Zostaje mi tylko jedna opcja a tak naprawdę dwie zestaw zepsuty alb to ja go zepsułem.
Komentarz
-
-
To podłącz na razie testowo +12V na stałe w miejscu gdzie spodziewa się +12V po kluczyku i będziesz na razie testowo wiedział czy działa. A potem pociągnij +12V po stacyjce:
Linie mute możesz przetestować w ten sposób, że będzie tam wystawiona masa w czasie rozmowy przez tel.
Komentarz
-
-
Zestaw został podłączony przez fachowy serwis. Samego montażu nie widziałem ale z tego co się dowiedziałem zestaw potrzebował 2 napięć. Po zapłonie zostało poprowadzone od skrzynki z bezpiecznikami ktoś pokazywał jak to się robi tutaj odnośnie montażu CB. Zestaw działa super tylko martwią mnie 2 rzeczy : pierwsza to wydaje się ze mikrofon słabo zbiera jest koło lampki , może ktoś potwierdzi że na słupku zbiera trochę lepiej. Druga podczas rozmowy mam wyciszenie radia ale na radiu nie ma informacji " PHONE" a z tego co wiem takowa powinna być.
Komentarz
-
Komentarz