subwoofer

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tony7
    Classic
    • 2010
    • 4

subwoofer

tak zamiana żółty na czerwony na czarnej kostce
  • toblach
    Classic
    • 2009
    • 18

subwoofer

Witam
    Mam pytanie do forumowiczów...czy może ktoś ma dokładne wymiary(rysunki)subwoofera do O1 kombi montowanego w boczku bagażnika lub potrafi taki wykonać na zamówienie.Pozdrawiam

Komentarz

• Arti_r1
      RS
      • 2008
      • 2626

subwoofer nie zrobisz na wymiar bo to głośnik :wink: . Jedynie zrobisz obudowę/skrzynkę pod niego na wymiar. Powinna każda firma która się specjalizuje w car-audio coś takiego wykonać. Na pewno pro-audio Tychy wykonają takie coś bo kiedyś pytałem.Ale z ceną mnie zaskoczyli więc odpuściłem ten temat. Ale od jakiegoś czasu jeżdżę z subwooferem zabudowanym w kole zapasowym :P A bliżej Gliwic masz skalika.
      Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• blind_walker
        RS
        • 2010
        • 4533
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Arti_r1
        A bliżej Gliwic masz skalika.
        Którego osobiście nie polecam.
        mkII 20VT (600h worked)
        Roooooomster

Komentarz

• Arti_r1
          RS
          • 2008
          • 2626

ja tam nie narzekam. Trzeba wiedzieć do kogo zagadać
          Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
          Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• toblach
            Classic
            • 2009
            • 18

witam, wiem że subwoofer to głośnik .Miałem na myśli skrzynie(obudowę)tegoż głośnika oczywiście.Widzę, że nie będzie chyba innego wyjścia tylko komuś zlecić wykonanie.Pisząc tego posta miałem na myśli, że odezwą się osoby, które same już coś takiego robiły lub mają ochotę zrobić jeszcze jeden(oczywiście odpłatnie).

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

toblach, obudowe suba robisz pod konkretny glosnik, a nie pod wymiar wneki w bagazniku
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• toblach
                Classic
                • 2009
                • 18

To jest oczywiste, ale jak napisałem powyżej, pojemność skrzyni ma być ograniczona wielkością wnęki. Do pojemności skrzyni można dobrać głośnik(oczywiście trzeba wziąć pod uwagę również inne rzeczy:wzmacniacz i kasę jaką się chce wydać ).
                Do NEXUS 6:kiedyś oglądałem zdjęcia twojej skodziny i ty chyba miałeś taką zabudowę(tak mi się wydaje przynajmniej)

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

toblach, odwqrotnie - to wybor suba warunkuje wielkosc obudowy w ktorej ma grac.
                  poczytaj sobie o parametrach Thiela-Smalla
                  With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• toblach
                    Classic
                    • 2009
                    • 18

widzę, że jest to bardzo złożony temat...tylko jak ruszyć go dalej.może za ambitnie podszedłem do tematu i trzeba odpuścić taką zabudowę...może trzeba iść w kierunku suba w skrzyni(bardzo nie chętnie ze względu na miejsce w bagażniku) lub suba pod fotel(widziałem takie na allegro).

Komentarz

toblach, zajrzyj tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=52587
                      uderz do kolegi. Po co odrazu rezygnowac, wiesz ile satysfakcji bedziesz mial jak to zrobisz, jesli nie jestes maniakiem CA (ja nie jestem) to napewno dobierzesz do tej skrzynki jakis glosnik ktory milo zagra. Ja zrobilem prosta skrzynie bass reflex, ale gdyby mi sie chcialo to zrobilbym wlasnie we wnece (tylko tam jest zmieniarka) albo podlodze wlasnie ze wzgledu na przestrzen bagaznika i mysle, ze specjalnie nie draznilo by to moich uszu.

Ogolnie poczytaj ten dzial moze cos Ci pomodz http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=34

Komentarz

Pracuję...