Data produkcji Bolero

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mexaris
    Classic
    • 2010
    • 24

Data produkcji Bolero

westwi78, miało być "1%" a nie "15" - dotyczy to najniższej stawki PIT - nie wiem jak z innymi...
    Udesky, maksymalny dopuszczalny poziom VAT to 25%, więc te 2% to max, jaki można dać.

Coś mi się zdaje, że ludzie jednak wyjdą na ulice... :?

[ Dodano: Czw 06 Wrz, 12 21:15 ]
    Tak w temacie "śmiesznych" pomysłów ministerstwa: jest ogromna szansa na przepis, według którego to KUPUJĄCY będzie zobowiązany do pobrania paragonu, a nie SPZEDAJĄCY do jego wydania. W przypadku niuepobrania paragonu ukarany będzie KUPUJĄCY :shock:
  • mrrudzin
    Rider
    • 2009
    • 403

Data produkcji Bolero

Wczoraj dostałem radio, miało być w stanie bdb - jest w db+ (chyba że wyświetlacz łatwo się rysuje, bo patrząc lekko pod światło - masakra). Radio miało być z 2010roku, czy można na podstawie tego co jest na tabliczce znamionowej odszyfrować czy to prawda?

Na obudowie jest napisane:

3T0 035 156 B

FD 1710
    HW 009
    SW 0053

3T0 wskazuje że pochodzi z Superba i ma wymieniony front. Czy nie będzie to miało wpływu na integracje radia z resztą auta?

Komentarz

• mobil
      Ambiente
      • 2009
      • 139

Jak dostałeś to co się przejmujesz datą produkcji. Zakładaj i śmigaj.
      http://emmu.pl
      ----------------------------------------------------------
      W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

mrrudzin, na naklejce radia jest data produkcji (przynajmniej u mnie na dole po prawej ).
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• mrrudzin
          Rider
          • 2009
          • 403

Zapytałem o datę produkcji, bo miało być radio z 2010 roku. Nie znalazłem informacji o dacie na nalepkach

Co ciekawe wg nalepki jest to 3T0 035 156 B , wg VCDS 1Z0 035 156 F.

Czy kolegów nawigacje / radia też tak wyglądają jak na zdjeciu poniżej?

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

mrrudzin, o dżizas, ale masakra :shock: . Jak to ma być stan BDB to moje, po roku / 30 tyś km jest chyba superturbomega przedprodukcyjne ( a nie mam raczej "delikatnych rączek" ... ).

Poza kłaczkami ( po przetarciu szmatką ) jest gładziutko...
            Załączone pliki
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Ostlander
              Ambiente
              • 2009
              • 163

Zamieszczone przez mrrudzin
              Zapytałem o datę produkcji, bo miało być radio z 2010 roku. Nie znalazłem informacji o dacie na nalepkach

Czy kolegów nawigacje / radia też tak wyglądają jak na zdjeciu poniżej?

Obrazek
              Ten wyświetlacz wygląda jak psu z gardła wyciągnięty. Ktoś używał metalowy przedmiot do naciskania na ekranie.
              Na radio powinna być naklejka z data produkcji więc żaden problem z odczytem. Jeśli jej niema to pewnie rok produkcji jest inny.
              Moim zdaniem reklamuj to radio chyba że cena była naprawdę atrakcyjna. Może by się dało to wypolerować?
              Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• mrrudzin
                Rider
                • 2009
                • 403

za radio dałem 950zł Tutaj link do aukcji, z opisu wynika że jest w stanie bdb (i do tego są zdjęcia LCD z obu stron). Napisałem do gościa który je sprzedawał - okazało się że zdjęcia nie sią od tego radia (na jednym ze zdjęć aukcyjnych brakuje jednej naklejki a druga jest poszarpana (ja mam dwie całe)).

Komentarz

• Wasil
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 105

Trochę drogo za radyjko - widziałem na allegro tańsze w lepszym stanie z oryginalnymi zdjęciami (sam planuje zakup w przyszłym msc.) i szczerze powiem, ten Twój ekran to masakra...oddaj to radio jak najszybciej, a w razie problemów to sprawę zgłoś do allegro, a tak dla przykładu

O1 -> O2 FL
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=861220#861220

Komentarz

• conan
                    Rider
                    • 2011
                    • 546

To ja za moje dałem 600zł i wygląda jak nowe, ani jednej ryski. Tu to chyba jakiś kapelusznik jeździł z tyłu i "kryką" zmieniał stacje :szeroki_usmiech
                    Moja skodzinka o2
                    Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• malysmok
                      Classic
                      • 2010
                      • 36

Gdzie w takiej cenie udało wam się znaleźć bolero do FL II?
                      Na allegro są po 900zł najtańsze...

Pozdrawiam,

Komentarz

• mrrudzin
                        Rider
                        • 2009
                        • 403

Panowie, a czy Bolero dla Octavii ma też czujnik do samościemniania ekranu?

Widziałem coś takiego w S2 i w Columbusach dla O2 i S2

Komentarz

• macluke
                          Elegance
                          • 2010
                          • 875

Zamieszczone przez kowal 2002
                          Jak to ma być stan BDB to moje, po roku / 30 tyś km jest chyba superturbomega przedprodukcyjne ( a nie mam raczej "delikatnych rączek" ... ).
                          u mnie tak samo - po roku nie ma ryski, tylko ślady paluchów, które co jakiś czas usuwam, a korzystam przecież z radia w zasadzie cały czas w samochodzie zmieniając foldery z muzyką.
                          Reklamuj, chłopie, bo to się nawet na DB nie kwalifikuje...

tak, ma czujnik.

Komentarz

• Biszczu
                            RS
                            • 2011
                            • 5567

Zamieszczone przez conan
                            To ja za moje dałem 600zł i wygląda jak nowe, ani jednej ryski. Tu to chyba jakiś kapelusznik jeździł z tyłu i "kryką" zmieniał stacje :szeroki_usmiech
                            gdzie kupiłeś w takiej cenie ? Chętnie bym w tej cenie też kupił
                            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• obrus
                              Elegance
                              • 2011
                              • 783
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Moje nie ma czujnika ale świetnie współpracuje z czujnikiem w zegarach. Co do ceny ja swoje kilka tygodni polowałem i udało się - też w okolicach 600 zł z ryską na wyświetlaczu.

Komentarz

• Biszczu
                                RS
                                • 2011
                                • 5567

Nr 3T0 035 156 B wg Etki pochodzi z Superba (od 2008 r), 1Z0 035 156 F to Octavia od 2009 r.
                                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• mrrudzin
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 403

Radio oddałem, kupiłem drugie - tym razem za 900PLN. Dzwoniłem do gościa, pytałem o stan - ma być bdb. Mam nadzieje że tym razem nie będzie rozbieżności w ocenie stanu urządzeń...

Odnośnie czujnika - znaczy to że bolero zczytuje poziom oświetlenia zewnętrznego i korzystając z nastawy podświetlenia dodaje albo odejmuje od tego to co się dzieje na zewnątrz żeby nie razić?

Czy koledzy orientują się czy wszystkie modele Bolero czytają karty SD do 32GB (czytałem że ograniczeniem jest 2000 plików)? W jakiejś instrukcji (nie znam niestety daty jej wydrukowania) była wzmianka o max. pojemności 2GB (co nie ukrywam mnie lekko znartwiło).

Komentarz

• macluke
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 875

Odnośnie czujnika - znaczy to że bolero zczytuje poziom oświetlenia zewnętrznego i korzystając z nastawy podświetlenia dodaje albo odejmuje od tego to co się dzieje na zewnątrz żeby nie razić?
                                    dobrze to widać w samochodzie jak jest ciemno - wtedy wyświetlacz jest przyciemniony.
                                    Włączam lampkę na podsufitce i zauważalnie w oczach ekran robi się jaśniejszy. Po wyłączeniu znowu ekran ciemnieje. Efektu w tej sytuacji nie da się nie zauważyć.

Czy koledzy orientują się czy wszystkie modele Bolero czytają karty SD do 32GB (czytałem że ograniczeniem jest 2000 plików)? W jakiejś instrukcji (nie znam niestety daty jej wydrukowania) była wzmianka o max. pojemności 2GB (co nie ukrywam mnie lekko znartwiło).
                                    to pewnie zależy od firmware Bolero, więc jak trafisz na sprzęt z pierwszej serii to może mieć firmware, które raz, że wolno odczytuje pliki z karty a dwa - może mieć limit 2 GB.
                                    Kiedyś potworzyłem kilka tematycznych katalogów na karcie 16 GB, potem w nich podkatalogi. No i zauważyłem, że w radiu nie wszystko było widać - po prostu ich nie było.

Zredukowałem ilość katalogów i podkatalogów utrzymując tę samą ilość plików - wszystko stało się widoczne.
                                    Pytałem o to kiedyś w Skoda Polska - w zasadzie to, co już wiedziałem to potwierdzili.

Komentarz

• obrus
                                      Elegance
                                      • 2011
                                      • 783
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Moje Bolero czyta z 8GB bez problemu (nie wiem, ile plików), ale jak jakieś piosenki pousuwam i coś dogram - już na tej karcie nie idzie. Muszę zgrać wszystko na nowo na nią. Być może powodem tego jest jej uszkodzenie - jak ją miałem w komórce potraciłem trochę zdjęć.

Komentarz

• mrrudzin
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 403

A czy każdy firmware korzystał z czujnika oświetlenia zegarów?
                                        Czy potrzebne jest ustawienie jasności "automatic", czy działa to na wszystkich nastawach?

Komentarz

Pracuję...