Blues + aux

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • onyx356
    Classic
    • 2013
    • 8

Blues + aux

Zamieszczone przez kabanos
    Bez przesady. To co się dostaje do auta, to żadne stężenie. :roll:
    czolem, nie wiem - ja sie po prostu na tym nie znam.

moze wiec to po prostu tylko straszenie, ale fakt jest faktem, ze niektorzy sa bardziej wrazliwi na rozne chemikalia, a inni mniej. Po prostu boje sie o zdrowie Potomka... dlatego dla swietego spokoju kupie ten plyn na BP. Zreszta ten co kupilem wg napisu na opakowaniu i testu w Auto Swiat Poradnik tez nie ma metanolu...

Sadze ze doroslemu to g..wno szkodzi przez chwile. Ale noworodkowi... nie jestem taki juz pewny...
  • beatnik
    Ambiente
    • 2011
    • 226

Blues + aux

Zamontowalem do mojej FL MY2012, podlokietnik z aux, z tylu jest schemat pinow na radiu, podlaczylem, sprawdzilem miernikiem kabelki ok. Jednak radio nie czuje aux, przyciskam CD dwa razy jak w instrukcji i nic sie nie dzieje. Moze cos trzeba w VCDS ustawic, niestety nie zna on blues, i trzeba by zgadywac, moglby ktos pomoc.
    dzieki

[ Dodano: Pon 20 Lut, 12 10:48 ]
    Wyczytalem cos na niemieckim forum ze trzeba zakodowac bajt 0 na 1. Pisza ze z fabryki wyjezdza radio ustawione na 000 200, a ma byc 000 201.
    Dzisiaj bede sie bawil to dam znac, musze jeszcze poexperymentowac jak wlaczyc fader na tylne glosniki tez mam wylaczone.

Jak wszystko ogarne skrobme moze jakis tutorial.
    7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

beatnik, kodowanie na 99%.

Raz mialem przypadek zwalonego radia, raz przypadek dziwnego mp3 - w razie czego pozycz drugi kabel po kodowaniu i sprawdz na mp3 i na samym telefonie np jak masz standardowego czincza.
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• beatnik
        Ambiente
        • 2011
        • 226

hej
        ustawilem na
        010002000001

teraz mam w glosnikach takie lu,lu (taki basowy sygnal przerywany) jakby cos nie tak, ale aux wyswietla sie na ekranie.

Wystarczyło wyłączyć zapłon na chwilke po wprowadzeniu zmiany i zaczeło wszsytko super hulać.

Wieczorem musze się jeszcez pobawić żeby fader zrobić, między przód i tył.
        7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

Zamieszczone przez beatnik
          Wystarczyło wyłączyć zapłon
          Tak sie robi zawsze przy zmianie kodowania, jak nie zaskakuje :twisted: W innych przypadkach nawet aku odpinam :diabelski_usmiech
          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• beatnik
            Ambiente
            • 2011
            • 226

Zamieszczone przez misiek^wro
            Zamieszczone przez beatnik
            Wystarczyło wyłączyć zapłon
            Tak sie robi zawsze przy zmianie kodowania, jak nie zaskakuje :twisted: W innych przypadkach nawet aku odpinam :diabelski_usmiech

sciagnalem http://chomikuj.pl/lusob/VCDS, widze ze sa tam jakies labelki do blues, zobaczymy czy da rade na tym ustawic fader.

ja mam
            Part No SW: 1Z0 035 152 E HW: 1Z0 035 152 E
            W labelkach jest:
            1Z0-035-152-E ; Radio Blues

powinno banglac
            7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

Pracuję...