Swing - pytanie
Zwiń
X
-
Swing - pytanie
Mam pytanie do posiadaczy Swinga, dotyczące ustawień głośności (GALA):
Czy w czasie ustawiania poziomu zwiększenia głośności, zależnego od prędkości jazdy, słyszalny jest w głośnikach efekt zwiększenia zakresu głośności?
U mnie jest to niesłyszalne, ale mam wrażenie, że również w trakcie jazdy poziom głośności nie ulega zmianie i nie ma tutaj znaczenia, czy wskaźnik ustawiony jest na 1, czy na 7.
-
-
Co prawda nie mam Swinga tylko Bluesa, ale też jest w nim ta funkcja. Przy jej ustawianiu nie słychać zmian głośności. Natomiast doskonale ona działa podczas jazdy. Jeżeli zwiększasz prędkość jazdy, to automatycznie zwiększana jest głośność. I ten wzrost jest wprostproporcjonalny do wartości ustawienia (im większy wskaźnik gali tym większy wzrost głośności). Gdy prędkość spada, to i głośność spada. Jeżeli nie odczuwasz tego efektu, to może radio nie jest sprzężone z magistralą samochodu (nie otrzymuje informacji o zmianie jego prędkości). Radio miałeś montowane fabrycznie ?
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Podczas regulacji GALA na pewno nie zmienia się aktualna głośność. Ja mam to ustawione nisko, chyba na dwójkę, więc efekt zwiększania głośności wraz z prędkością jest słaby, ale jest. Moim zdaniem lepiej działa to podczas słuchania płyt niż radia. Wyższych ustawień tej funkcji nie próbowałem.
Komentarz
-
Komentarz