i dodatkowo bolero nie ma zegarka, ajak mam się decydować na zakup innego radia to już columbus ale na razie nie mam kasy a poza tym zastanawiam się na ksenonami, które wyjdą podobnie do columbusa
MDI kontra cyfrowy emulator zmieniarki
Zwiń
X
-
poluję na trafne źródło - narazie widzę samych handlarzy na alledrogo co częściami handlują więc szukam dalej :lol:Zamieszczone przez Jaroslav92525I tutaj jest pies pogrzebany bo decydując się na taką wymianę za 1000 zł to raczej nie dostaniesz nowego Bolero tylko kilkuletnią używkę a pozbędziesz się radia (Swing) którego historię znasz, wiesz w jakim jest stanie etc.. No i że nie pochodzi z "wędki"... Poza tym Bolero ma i inne wady (pomijam nawet konieczność stosowania tylko kart SD) - np. brak wyświetlania temperatury zewnętrznej... A wszystko to powoduje że... MDI kosztuje tyle ile kosztuje (przyznam że dosyć drogo)...
Na MAXI - DOT mam temperaturę i mam zegarek powtarzanie tego na Swingu jest nie potrzebne bo stamtąd tych informacji nie zczytywałem zawsze patrzyłem na wprost na maxi-dota - nie wiem jak w Octavi to wygląda?Zamieszczone przez rafik11i dodatkowo bolero nie ma zegarka, ajak mam się decydować na zakup innego radia to już columbus ale na razie nie mam kasy a poza tym zastanawiam się na ksenonami, które wyjdą podobnie do columbusa
Komentarz
-
-
a jak z jakścią odbiru muzyki przez bluetooth, rozumiem że podobnie jak z rozmowami. I kurcze zaczyna się zastanawianie , a wydawało się takie proste wybrać między .....U mnie dochodzi jeszcze jeden aspekt, a mianowicie jak kupię sobie MDI na FV to jeszcze vat i dochodowy odpiszę bo samochód na firmę jest więc powiedzmy 480 mdi z cars systems + blaszka 35 zl + ten plastik 24zł i nakrętki coś koło 0,50 zł czyli powiedzmy daje 539 zł od tego -23%vat i -19%dochodowy to daje ok. 370zł. Niestety wszystkie inne opcje owszem są ciekawe i w podobnej cenie ale tylko wyjściowo.
Komentarz
-
-
Czy tańszym rozwiązaniem może byc coś takiego http://www.ebay.co.uk/itm/CTASKUSB00...item3f08d65b9d. może ktoś użytkuje i może podzielić się opinią. także posiadam Swinga jakimś melomanem nie jestem a chciałbym zamienic zmieniarke właśnie na takie coś.Mowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli
Komentarz
-
-
Witam,
w jednym z poprzednich postów pojawił się pomysł doposażenia radia SWING w emulator mp3. Na alledrogo jest coś takiego:
koszt rzędu 270zł czyli nie tak dużo i umożliwia (wg sprzedającego) odczyt muzyki z USB/SDHC/AUX - i dodatkowo wykorzystanie standardowej zmieniarki CD (jeżeli jest).
Czy ktoś wyposażył auto w takie cudo? Czy to działa? Opis podaje że działa z autami do 2011 (moje auto 2013), czy montaż wymagał grzebania w CAN lub innych cudów? Czy to radio (dla auta wyprodukowanego w 2013) ma na wyjścia na zmieniarkę?
Dzięki z góry za odpowiedzi,
IGK.Pozdrawiam,
IGK
Komentarz
-
-
To urządzenie będzie działało z Swingiem - jeśli masz takie radio u siebie.Montarz nie wymaga grzebania w CAN, podpinasz wtyczkę w miejsce wtyczki zmieniarki, kabel masowy przykręcasz do karoserii i tyle. Działa to jak zmieniarka, tylko czyta z karty SD lub pamięci USB. Nie będziesz widział nazw utworów tylko cd1, cd15, itp.
Komentarz
-
Komentarz