i dodatkowo bolero nie ma zegarka, ajak mam się decydować na zakup innego radia to już columbus ale na razie nie mam kasy a poza tym zastanawiam się na ksenonami, które wyjdą podobnie do columbusa
MDI kontra cyfrowy emulator zmieniarki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Jaroslav92525I tutaj jest pies pogrzebany bo decydując się na taką wymianę za 1000 zł to raczej nie dostaniesz nowego Bolero tylko kilkuletnią używkę a pozbędziesz się radia (Swing) którego historię znasz, wiesz w jakim jest stanie etc.. No i że nie pochodzi z "wędki"... Poza tym Bolero ma i inne wady (pomijam nawet konieczność stosowania tylko kart SD) - np. brak wyświetlania temperatury zewnętrznej... A wszystko to powoduje że... MDI kosztuje tyle ile kosztuje (przyznam że dosyć drogo)...
Zamieszczone przez rafik11i dodatkowo bolero nie ma zegarka, ajak mam się decydować na zakup innego radia to już columbus ale na razie nie mam kasy a poza tym zastanawiam się na ksenonami, które wyjdą podobnie do columbusa
Komentarz
-
-
a jak z jakścią odbiru muzyki przez bluetooth, rozumiem że podobnie jak z rozmowami. I kurcze zaczyna się zastanawianie , a wydawało się takie proste wybrać między .....U mnie dochodzi jeszcze jeden aspekt, a mianowicie jak kupię sobie MDI na FV to jeszcze vat i dochodowy odpiszę bo samochód na firmę jest więc powiedzmy 480 mdi z cars systems + blaszka 35 zl + ten plastik 24zł i nakrętki coś koło 0,50 zł czyli powiedzmy daje 539 zł od tego -23%vat i -19%dochodowy to daje ok. 370zł. Niestety wszystkie inne opcje owszem są ciekawe i w podobnej cenie ale tylko wyjściowo.
Komentarz
-
-
Czy tańszym rozwiązaniem może byc coś takiego http://www.ebay.co.uk/itm/CTASKUSB00...item3f08d65b9d. może ktoś użytkuje i może podzielić się opinią. także posiadam Swinga jakimś melomanem nie jestem a chciałbym zamienic zmieniarke właśnie na takie coś.Mowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli
Komentarz
-
-
Witam,
w jednym z poprzednich postów pojawił się pomysł doposażenia radia SWING w emulator mp3. Na alledrogo jest coś takiego:
koszt rzędu 270zł czyli nie tak dużo i umożliwia (wg sprzedającego) odczyt muzyki z USB/SDHC/AUX - i dodatkowo wykorzystanie standardowej zmieniarki CD (jeżeli jest).
Czy ktoś wyposażył auto w takie cudo? Czy to działa? Opis podaje że działa z autami do 2011 (moje auto 2013), czy montaż wymagał grzebania w CAN lub innych cudów? Czy to radio (dla auta wyprodukowanego w 2013) ma na wyjścia na zmieniarkę?
Dzięki z góry za odpowiedzi,
IGK.Pozdrawiam,
IGK
Komentarz
-
-
To urządzenie będzie działało z Swingiem - jeśli masz takie radio u siebie.Montarz nie wymaga grzebania w CAN, podpinasz wtyczkę w miejsce wtyczki zmieniarki, kabel masowy przykręcasz do karoserii i tyle. Działa to jak zmieniarka, tylko czyta z karty SD lub pamięci USB. Nie będziesz widział nazw utworów tylko cd1, cd15, itp.
Komentarz
-
Komentarz