Stream - nie wiem o co "kaman"?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • past
    Classic
    • 2013
    • 1

Zamieszczone przez Iska
    Jak dokładnie nazywa się ten program?
    VCDS.
  • Persona
    Classic
    • 2012
    • 3

Witam,

pisze z prosba o pomoc w zrozumieniu o co chodzi z moim radiem. Po kolei:
    Octavia II 2004, musialem wymienic mojego starego Stream-a bo padl i sie nie podniosl Kupilem nowego, zamontowalem, podalem kod, kod zostal przyjety i wszystko ladnie gra. W czym problem? Po wylaczeniu radia, wyjeciu kluczyka, moj nowy Stream sie sam wzbudza tzn. raz na 10-15 sek. cos w nim "burczy". Jest to odglos dokladnie taki jak przy wkladaniu plyty CD do srodka. Czy ktos z Was wie co to za cholerstwo? Ciekawe ze jak kluczyk jest przekrecony lub gdy silnik jest wlaczony to tego "zjawiska"nie ma. Cisza. Odpialem radio bo mi aku siadzie. Stary i nowy Stream jest bez MP3.

Jesli temat juz byl to mnie nie rugajcie prosze. Szukalem tematu ale nie znalazlem

Dzieki za pomoc!
    Radek

Komentarz

• mike007007
      Ambiente
      • 2010
      • 119

Mam to samo, włóż płytę do napędu i problem zniknie.

Komentarz

• Persona
        Classic
        • 2012
        • 3

No własnie nie do końca. Jak wkładam płytę to już nie słychać tego "buczenia" ale słychać ... tak jakby laser próbował odczytać płytę...miarowo co 10-15 sek. I tak w kółko. Nie ma siły żeby aku nie padł...
        Ale dzięki za próbę pomocy!
        Radek

Komentarz

• Ostlander
          Ambiente
          • 2009
          • 163

Spróbuj go zresetować za pomocą kombinacji przycisków. Jakie przyciski trzeba użyć? - zobacz w instrukcji radia. Instrukcje w PDF-ie znajdziesz w Google.
          Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• Persona
            Classic
            • 2012
            • 3

Powiem szczerze, że nie znajduję w instrukcji obsługi słowa o resetowaniu radia. Mam dokładnie taką instrukcję jak ta pod linkiem:

Darmowy hosting plików do 10GB bez rejestracji. Wrzucaj pliki, filmy, muzyke, obrazy za darmo.

Może ktoś zna tą kombinację przycisków o której pisze Ostlander?

TXH
            Radek

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Spróbuj przytrzymać przycisk włączanie przez 30sek
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• wini77
                Classic
                • 2012
                • 18

Witam
                Mam podobny problem z radiem, też co jakiś czas „buczy” Jest dokładnie taki sam odgłos jak przy normalnym włączaniu radia. Zauważyłem również, że takie same objawy są przy otwieraniu drzwi od środka, przełączaniu świateł.
                W mojej skodzinie mam zainstalowany autoalarm i zestaw głośnomówiący Nokia CK-1W i właśnie wydaje mi się że tu leży problem, bo często się zdarza że jak radio „zabuczy” to na wyświetlaczu pojawia się napis PHONE i w głośnikach od radia słychać cichy szum.
                Zacząłem głębiej drążyć temat i postanowiłem poszukać przyczyny problemu. Znalazłem że zasilanie do alarmu jak i do CK-1W jest wlutowane w obwód zasilający układ zmywania reflektorów. Po wyjęciu tego bezpiecznika włącza się alarm i na wyświetlaczu pojawia się PHONE.
                Niestety na elektryce za bardzo się nie znam więc mogę tylko przepuszczać że gdzieś jest jakieś przebicie, albo powstają zakłócenia przez niedbałą instalacje alarmu i CK-1W.
                Podłączenie tych urządzeń wygląda mało profesjonalnie, mnóstwo poprzecinanych kabli i wlutowanych innych, zaizolowanych taśmami.
                Dodam jedynie że po założeniu dolnej osłony pod kierownicą (którą zdemontowałem żeby dostać się do bezpieczników od tylnej strony) problem się nasilił i radio włącza się o wiele częściej.
                Więc żeby nie rozładować aku wyciągnąłem bezpiecznik od radia i po niedzieli wybieram się do jakiegoś speca.

pozdrawiam

[ Dodano: Wto 28 Sie, 12 22:10 ]
                Witam

tak jak pisałem wcześniej wybrałem się do warsztatu
                po podłączeniu do kompa nie pokazało żadnych błędów

fachowiec stwierdził że skoro nie ma żadnych błędów to problem leży po stronie radia, dodatkowo odciął kabelek którym idzie sygnał z zestawu głośnomówiącego do wyciszania radia podczas rozmowy przez telefon, twierdził że może być gdzieś zwarcie,

niestety ten zabieg na niewiele pomógł i dalej co jakiś czas na wyświetlaczu pojawia się napis PHONE.

Mam prośbę do posiadaczy Stream-a czy u Was radio podczas otwierania drzwi albo włączania świateł też się wzbudza i słychać "buczenie"

pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...