Jak nawet dziękuję za coś na drodze to podaję jeden tylko impuls światłami, aby zbytnio nie zmylać innych użytkowników drogi. Dodatkowe przyciski do celów mrugania pozostawiam do indywidualnej oceny. Już bym wolał pomyśleć o układzie elektronicznym do sygnalizowania "awaryjnego hamowania".
montaz glosnikow
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Blanko
montaz glosnikow
witam mam pare pytan kupilem ostatnio glosniki 6x9 jbl sc3196 70 wat rms i teraz musze kupic przewody do ich podlaczenia ale kompletnie sie na tym nieznam i niewiem jakie kupic, jakiej srednicy powinny one byc i ile tego kabla trzeba dodam ze sa one na tyl samochodu
i to samo tyczy sie z podlaczeniem ich do radia znajomy mowi zeby je lutowac ale sam niewiem z przodu mam je na wtyczki... :?: :| ma ktos moze zdjecia jak podlacza glosniki i posiaga kable na tyl samochodu jestem kompletnym laikiem ale chcialbym sie tego nauczyc wreszcie
-
Re: montarz glosnikow
Zamieszczone przez Blankojestem kompletnym laikiem ale chcialbym sie tego nauczyc wreszcie
Poczytaj dzial Car-Audio, to bedziesz wiedzial dlaczego :wink:
Komentarz
-
-
Blanko
a wiec tak z przodu sa gwizdki i glosniki srednio wysoko tonowe chyba 16.5cm chcialem kupic na tyl glosnik niskotonowy tzn tube ale do tego jeszcze potrzebny by byl wzmacniasz a z firmie car audio powiedzieli ze za mniejsze pieniadze mozna zalozyc glosniki 6x9 i bedzie bralo tak jak sredni zesztal basowy a nieukrywam kasa tez sie liczy a niema jej zaduzo dlatego zdecydowalem sei na nie
tylko teraz jak z podlaczeniem;/
Komentarz
-
Blanko
Komentarz
-
Blanko
nierozumiem czemu nikt tu nie zaklada glosnikow z tylu ja wole miec i z przodu i z tylu
wiem ze lepiej zrobic przod 16.5 do boczka midbassowe i tweeter i zwrotnice i jest ok i tak mam w oktasi ale 2 autko audi 80 niestety niema z przodu w boczkach glosnikow sa tylko male 10cm w desce rozdzielczej za duzo zabawy na robienie polek na glosniki w drzwiach i za duzo to kosztuje wiec pomyslalem ze kupie glosniki 6x9 z tylu zaloze i powinno byc ok wiem ze niebedzie to cudo ale chyba powinno grac lepiej niz te nedzne male 10 z przodu a nic tu innego za 200zl chyba sie wymyslic by niedalo??a jesli tak to co?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Blankonierozumiem czemu nikt tu nie zaklada glosnikow z tylu ja wole miec i z przodu i z tylu
wiem ze lepiej zrobic przod 16.5 do boczka midbassowe i tweeter i zwrotnice i jest ok i tak mam w oktasi ale 2 autko audi 80 niestety niema z przodu w boczkach glosnikow sa tylko male 10cm w desce rozdzielczej za duzo zabawy na robienie polek na glosniki w drzwiach i za duzo to kosztuje wiec pomyslalem ze kupie glosniki 6x9 z tylu zaloze i powinno byc ok wiem ze niebedzie to cudo ale chyba powinno grac lepiej niz te nedzne male 10 z przodu a nic tu innego za 200zl chyba sie wymyslic by niedalo??a jesli tak to co?
Jak bym mial audi 80, to bym w tej chwili myslal nad zrobieniem paneli do drzwi i tweetery w slupki. Ale napewno sie 200zl nie zmiescisz.
A czy w 80 z tylu nie bylo metalowej polki (w sedanie) ? :roll:
Napewno jak przod bedzie seryjny to zamontowanie jajek z tylu cos da. Ale z poprawnym montazem to nie bedzie mialo nic wspolnego.
Kiedys mialem jajka w golfie3 i lubilem jak mnie dzwiek dopadal z tylu ,ale po zrobieniu dobrze przodu, nigdy wiecej nie zamontuje glosnikow na tyl(oprocz suba).
Komentarz
-
-
Blanko
tak jest metalowa polka ale jak juz kupilem autko to byly tam dziury na te wsponiane glosniki 6x9 wiec z tym niema problemu
tez myslalem o zrobieniu paneli ale za drogo to by wyszlo;/ i zdecydowaly srodki finansowe...
ale nad tweeterami w slupkach sie zastanawiam :wink:
Komentarz
Komentarz