niefirmowe radio

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wokan
    Ambiente
    • 2007
    • 210

niefirmowe radio

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
    dokładnie tak jak piszesz i o ile przyjemniej sie jedzie Ty pomagasz komuś a ktoś Tobie a jeden drugiego pozdrawia i dziękuje za uprzejmość. Tego powinni uczyć na kursach na "prawo jazdy"
    ja tez się pod tym podpisuję....

dlaczego również dziękuję innym kierowcom?

- bo u nas zdecydowanie zbyt rzadko zdarza się, że inny uczestnik ruchu wykaże na tyle człowieczeństwa - czyt. Kultury, i ustąpi pas ruchu aby ułatwić Tobie jazdę ....

to taki drobny gest okazania szacunku dla takiego kierowcy, czy pozdrowienia go....

Przejechałem juz w swoim życiu za kółkiem ponad pół miliona kilometrów, i teksty o tym, że chwilowe mrugnięcie awaryjnymi może prowadzić do niebezpiecznych sytuacji na drodze są dla mnie totalną bzdurą :!:

Nie popadajmy ze skrajności w skrajność :!:
    Octavia II RS TDI 200/441
    "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
  • krzysiekha
    Classic
    • 2006
    • 6

niefirmowe radio

Posiadam firmowe radio w OI (sinfonia czy jakos tak). Na co zwrócic uwagę gdybym chciał zamienic je na inne (niefirmowe) i żeby: a/wspierało 6 istniejących głośników b/tekst RDSa z radia nadal wyswietlał się na wyświetlaczu na desce.
    Czy niefirmowe radio bedzie dobrze pasować w miejsce gdzie teraz jest firmowe?
    Pozdrawiam
    Krzysiek
    :: O1 110KM ASV

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

IMO zadne radio nie firmowe nie bedzie mialo sterowania z kierownicy i nie bedzie wyswietlalo informacji na Maxi-DOT-cie. Trzeba z czegos zrezygnowac

Jak chesz wlozyc inne, to wykreca sie stare, wkreca nowe. Do tego warto zalozyc separator antenowy do tego nowego radia, bo samo radio FM moze nie dzialac za dobrze Czasem zachodzi tez potrzeba zmiany zasilania, jest inny uklad pinow we wtyczce ze Skody, a inny w radiach zamiennikach.

BTW
      6 glosnikow - jakis bardzo ciekawy system :lol:
      Spritmonitor.de

Komentarz

Zamieszczone przez Maicroft
        separator antenowy
        nie inaczej,
        ale jak zmienisz zyskasz i stracisz, polecam ALPINE bo są dobre, mam i nie narzekam.

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

[quote="Maicroft"

BTW
          6 glosnikow - jakis bardzo ciekawy system :lol:[/quote]

kolega ma pewnie na mysli : 2szt tyl + 2szt przod + 2szt w trojkatach od lusterek
          DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

nico21, To tez dziwnie bo ja mam takim systemem 8 :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• krzysiekha
              Classic
              • 2006
              • 6

kolega ma pewnie na mysli : 2szt tyl + 2szt przod + 2szt w trojkatach od lusterek
              Dokładnie, dziękuję koledze za zrozumienie
              :: O1 110KM ASV

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

krzysiekha, sa radia które maja mozliwośc współpracy z systemem w samochodzi widziałem takie w JVC i Kenwood popytaj gdzie montuja radyjka a napewno ci doradzą. kostka z radia śą standrtem iso i śą do poszczególnych modeli radi i autek odpowiednio zarobione tu masz rozpisane niektóre z nich:

Musisz pytać o Współpraca ze sterowaniem fabrycznym przy kierownicy większość sznujących producentów car audio ma to w swojej ofercie.
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• nico21
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 2640
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                  nico21, To tez dziwnie bo ja mam takim systemem 8
                  ja mam tak samo ale chyba były tez 6 głosnikowe zestawy, ale na 100% nie jestesm pewien.
                  DACAR.team

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

można zrobic system 6 głośnikowy tylne głośniki zrobić dwu drożne a tweetery w drzwiach tylnych odłączyć
                    daneczek76, nie ma takich radii do occty bo nie ma przekaźnika który by podawał sygnał zrozumiały dla elktroniki w skodzie wiem bo sam szukam od dłuższego czau aby móc z kierownicy sterować radiem do vw są do seta i audia też ale do octavi nie ma, a w tym linku znalazłem ciekawy model
                    Skoda Verona

Komentarz

• daneczek76
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3642
                      • Toyota

wiesz djczas, myslałem że jak vw i audi obsługuje to i skode bo to vag a tu gówno powiadasz
                      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...