Będzie ktoś dzisiaj ?
[OII] problem ze czujnikami parkowania na radiu SWING
Zwiń
X
-
[OII] problem ze czujnikami parkowania na radiu SWING
Witam,
mój znajomy kupił OII TOUR z fabrycznymi czujnikami parkowania oraz radiem SWING, niestety nie wyświetla się czujnik parkowania na wyświetlaczu z radia, jest tylko sygnał dźwiękowy....
czy jest jakikolwiek sposób aby to ogarnąć? w serwisie powiedzieli że to nie będzie działać ponieważ zmieniono w produkcji w 2011roku jakiś sterownik, przekaźnik i w OII Tour nie będzie to nigdy działać....
pomóżcie
-
-
bart_82, nigdy to nie można na.rać więcej za jednym razem niż się waży :lol:
Jeżeli Twój kolega ma O2T i Swinga to powinno to działać bez najmniejszego problemu. Niech pojedzie do innego ASO. Przecież O2T Swinga mogło mieć po dopłacie, więc wprowadzają kolegę w błąd
poczytaj tutaj:
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
panowie nie chce zakladac nowego tematu wiec podpinam sie tutaj, moj ojciec kupil u danielcia w zeszlym miesiacu nową O2 FL , z radiem swing dokladanym w ASO , ja wczoraj wsiadlem i zauwazylem ze na wyswietlaczu nie wyswietla czujnikow cofania , jest yylko sygnal dzwiekowy, ojciec mówi ze tak jest od poczatku ale nic nie mówil bo myslal ze w tym modelu tak ma byc , co wy na to? Czy teraz w o2fl juz nie ma w standardzie wyswietlania graficznego?Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Pseudo elektrycy w ASO widać nie zakodowali tej opcji w sterowniku czujników parkowania.
Ciekawe czy w ogóle radio jest poprawnie wkodowane?
No chyba, że auto nie ma fabrycznych czujników ?Czarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez exportsubripppanowie nie chce zakladac nowego tematu wiec podpinam sie tutaj, moj ojciec kupil u danielcia w zeszlym miesiacu nową O2 FL , z radiem swing dokladanym w ASO , ja wczoraj wsiadlem i zauwazylem ze na wyswietlaczu nie wyswietla czujnikow cofania , jest yylko sygnal dzwiekowy, ojciec mówi ze tak jest od poczatku ale nic nie mówil bo myslal ze w tym modelu tak ma byc , co wy na to? Czy teraz w o2fl juz nie ma w standardzie wyswietlania graficznego?
Mnie w ASO powiedziano że mam za nowoczesny samochód do tego radia...
Komentarz
-
-
steel, ścisza
nie pierwsze już widziałem octavie, które miały dołożone w ASO radio i brak kodowania jakiegokolwiek...!->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolsteel, ścisza
nie pierwsze już widziałem octavie, które miały dołożone w ASO radio i brak kodowania jakiegokolwiek...!
Tak więc szukam jakiegoś dobrego człowieka aby mi to zrobił.
Komentarz
-
-
masz tam numer śląski->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Radzimy odpowiedzieć na pytanie, czy są to fabryczne czujniki parkowania czy dokładane w ASO ( zapewne nie oryginalne ).Czarna perła O2 FL:
Komentarz
-
-
Czyli obstawiam jakieś "zamienniki" - z wizualizacji na Swingu nici.Czarna perła O2 FL:
Komentarz
-
-
Pozwolicie, że podepnę się do tematu.
Miałam radio STREAM i wszystko działa idealnie (wizualizacja czujników/klima itd) teraz mam SWING i niestety nie działa wizualizacja.
Czy orientujecie się czy w Octavia II '05 trzeba zmienić moduł GATEWAY czy tylko w komputerze zakodować?
Czujniki fabryczne.Moja O2
www.doladowani.com
Rodzinnie
FFII 2.0 TDCi 167KM :twisted: _________ Leon C U P R A 2.0 240+++ :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
SWING jest już od O2FL, chyba?
to musisz moduł parktronika zmienić, pociągnąć wiązke dodatkową
i gatewaya też trzeba by zmienić prawdopodobnie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolSWING jest już od O2FL, chyba?
to musisz moduł parktronika zmienić, pociągnąć wiązke dodatkową
i gatewaya też trzeba by zmienić prawdopodobnieMoja O2
www.doladowani.com
Rodzinnie
FFII 2.0 TDCi 167KM :twisted: _________ Leon C U P R A 2.0 240+++ :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
parktronik O2FL
nowsze radia nie wyświetlają informacji z parktronika i klimatyzacji przed FL->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
krzynol, czy Ty znasz dokładne nr katalogowe do gateway i do tego modułu parktronika?Moja O2
www.doladowani.com
Rodzinnie
Komentarz
-
-
Di, parktronik masz tył czy przód+tył ?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Przód i tył. Jak dobrze widziałam to ten moduł powinnam również mieć ale starszy typ. Wiem przynajmniej gdzie go szukać :PMoja O2
www.doladowani.com
Rodzinnie
Komentarz
-
-
niech ktoś potwierdzi, że swing z O2FL nie wyświetla czujników parkowania w O2
czy swing jest radiem po FL'owym? jeśli tak, to sprawa ma się tak:
radia FL'owe: swing, bolero, columbus nie komunikują się poprawnie z modułami: parktronika, klimatronika, docelowo licznika, itd
żeby poprawnie wyświetlać informacje, należy:
trzeba wymienić moduł parkowania na FL w bagażniku pod lewym boczkiem
ale sterownik z FL ma podłączoną inną magistralę danych (CAN-napędu)
moduł przed FL'owy ma magistralę CAN komfortu pociągniętą
więc trzeba pociągnąć dodatkową wiązkę magistrali napędu do najbliższego miejsca
zakładając, że nie masz 4x4 to najbliższe miejsce dołączenia do magistrali to słupek A lewy
moduł parktronika O2FL to 1Z0 919 475E
nie wiem jaki masz gateway, ale w tym roczniku najpewniej będzie do wymiany
szukasz gateway'ów 1K0 907 530 S i w górę - to są najwypaśniejsze 10Bajtowe - może się on przydać do przyszłych modów->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
:shock: chyba łatwiej sprzedać stream i tego swinga i nabyć coś fajnego zegnawszyw się na zawsze z wyświetlaniem czujników ;(
Dzięki za pomoc. :?Moja O2
www.doladowani.com
Rodzinnie
Komentarz
-
Komentarz