jak w temacie.. slyszalem na innych forach ze stosuje sie jakies daszki z pcv czy innego srodka.mam na mysli montaz glosnikow w panelach mdf w przednich drzwiach octavii. a zabezpieczaenie będzie chronic glosnik przed opadajaca woda wewnatrz poszycia drzwi..
macie jakies doswiadczenia w tej kwestii
w moim wypadku będą to glosniki phase pcs 165 i toche mi ich szkoda żeby je woda w srodku zniszczyla.
Ja zrobiłem daszek z maty wygłuszającej i dodatkowo podkleiłem go folią, żeby się taki fartuch dookoła zrobił. Od dołu zaklajstrowałem wszystko masą bitumiczną do konserwacji podwozia.
W sumie z tego co rozmawiałem z Nexusem to mówił, że głośnikowi nie szkodzi woda tylko chodzi o to, żeby na styki podłączenia przewodu do głośnika nie leciało. Musze zerknąć w głośnik jak to tam teraz wygląda, czy gdzie i jak mocno jest tam wilgotno.
Impregnat z reszta tez :wink: Zluzylem prawie 0,3l na te 2 mdfy :P
I zastanawiam sie ile by jeszcze wchlonely , ale jak juz ich kolor zmienil sie na ciemniejszy stwierdzilem ze wystarczy
A czy zabezpieczenie zrobione przez Powe (opcja przy zamówieniu) da radę ? Bo jak na razie na tym poprzestałem...
lepiej załóż, że nie wystarczy :evil: zdejmij i zabezpiecz we własnym zakresie
Myślę ze wystarczy opis
Panele są trzykrotnie lakierowane (na wysoki połysk :wink a wewnętrzna część dystansu najbardziej narażona na wilgoć dodatkowo szlifowana i polerowana przed impregnacją by uzyskać szczelniejszą powłokę zabezpieczającą.
Uwaga!Przy zakupie gĹoĹnikĂłw Power Bass dystanse za 1zĹ!
Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy.
Zastosowanie:Dystans z MDFu pod gĹoĹnik 165mm do skody octavi 1.Dystans przykrÄcany jest w te same miejsca co fabryczny plastikowy adapter. Wymiary pierĹcienia to otwĂłr na gĹoĹnik 144mm gruboĹÄ 40mm.Uwaga:
zalecany montaĹź przy uĹźyciu Ĺrub z Ĺbem zamkowym (z gwintem metrycznym M6) wymaga to wyjecia fabrycznych plastikowych koĹkĂłw mozna zamĂłwiÄ kpl 6 Ĺrub z nakretkami (dodatkowa opĹata 2zĹ za kpl)
otwory pod wkrety mocujÄ ce gĹoĹnik trzeba zawierciÄ wiertĹem (2-3mm) zapobiegnie to ukrÄceniu wkrÄtĂłw lub rozwarstwieniu pierĹcienia
dystans mdf daje siÄ przykreciÄ do drzwi tylko w jednej pozycji
Wszystkie dystanse po frezowaniu sÄ szlifowane a nastÄpnie nanoszone sÄ 3 specjalne warstwy zabezpieczajÄ ce przed wilgociÄ . Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskaÄ szczelnÄ i gĹadkÄ bĹyszczÄ cÄ powĹokÄ na caĹej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii ciÄcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnÄtrza mdfu.,Octavia 1 - dystans MDF pod gĹoĹnik 165mm (2 sztuki)
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz