Wczoraj już miałem go odbierać ale znowu wrócił na warsztat, bo sprzęgiełko alternatora się sypie, bo tarcze i klocki się kończą, bo świece żarowe nie domagają, bo .... uff, to chyba wszystko
Potrzebna porada. Ponieważ jest potrzeba wykonania kilku wiązek postanowiłem zakupić zaciskarkę do konektorków. Proszę o poradę osoby które miały z tym urządzeniem styczność, co zakupić aby nie kupić badziewia.
Pozdrawiam.
K_Popiel, z tego co sie orientowałem to drogi sprzęt, tanie zaciskarki do 80zł to bubel. Szukaj takiej która ma regulowany stopień zaciśnięcia konektora.
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Tak 200 - 250 zł mogę wydać, do 100 zł to nawet nie patrzę, już kupiłem jedną tanią do zaciskania kabli sieciowych i za chwilę musiałem kupić drugą, także oszczędzać nie ma co.
Znalazłem coś takiego, sprzęt w miarę uniwersalny, tylko ciekawe jak z jakością.
Teraz to jest do wyboru pełno na allegro i nie tylko.
Z praktyki mogę doradzić, że nie warto przepłacać za zestawy z kilkoma wymiennymi szczekami.
W samochodach używane są najczęściej konektory nieizolowane od 0.5 - 6mm2, reszta szczęk będzie leżało nieużywane.
Pamiętam jak w połowie lat 90-tych dostałem z Niemiec kleszcze do zaciskania podobne jak w linku 2.
Zacisnęły tysiące konektorów, aż w końcu jakieś lepkie ręce mi je zaj...y
Zajmujemy się szkoleniem z zakresu podstaw programowania, elektroniki, dorabiania kluczy oraz awaryjnego Otwierania. Tworzymy oraz sprzedajemy narzędzia dla elektroników
Za 100zł naprawdę warto
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz