Wygłuszenie, ale nie pod audio

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adoks
    Classic
    • 2007
    • 14

No to znow bede marudzil.

1) Co jest kurwa z tymi koszulkami, zaczynaja sie wywody itp itd i nic nie wiadomo. Michal pisal ze jest wsio spakowane wystarczy zaniesc na poczte, czy ktos nie moze sie pofatygowac stracic godzine cennego czasu i to zrobic :?: :?: :?:

2) Czy backup musi byc o 11 rano :?:
  • Piter
    Drive
    • 2006
    • 93

Witam!

Nie jestem melomanem, słucham głównie radia, fabryczne audio mi w zupełności wystarcza i nie zamierzam tego ruszać.

Zastanawiam się jednak nad wygłuszeniem drzwi w celu wyciszenia odgłosów z zewnątrz auta - piszę w tym dziale, bo widzę, że głównie tu poruszacie te tematy...

Jak byście to zrobili? Czy metodologia byłaby taka sama jak przy wygłuszaniu pod caraudio?

Chciałbym to zrobić niedrogo, więc buduję sobie koncepcję wygłuszenia drzwi matami typu Boll lub APP...
    Czy jest wtedy sens wygłuszać zarówno wnętrze drzwi, jak i pod tapicerką, wraz z zalepianiem otworów montażowych? Bo myślę o wygłuszeniu samego wnętrza drzwi, a otwory montażowe pozostawić standardowo otwarte (+ folia of kors). Uniknąłbym wtedy problemów ze zdzieraniem mat przy ewentualnej potrzebie dostania się do środka... Ale może źle myślę?
    Oczywiście wiadomo z fizyki, że im grubsza/więcej warstw, tym ciszej, ale oczekuję, że może powiecie mi z praktyki, że dodawanie kolejnych warstw niewiele już zmieni i mogę sobie darować to pod tapicerką... A może nie mogę?

Proszę o uwagi.

123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jezeli chodzi o drzwi to po wgluszeniu nawet inny odglos jest przy zamykaniu.
      Ale zwroc uwage ,ze halas dobiega dosc mocy raczej od strony slupkow.
      Moje zdanie jest takie ,ze to tez kwestia uszczelek, docisku czy grubosci szyb .
      Powiem szczerze ,ze w moim fiacie bylo duzo cieszej (chodzi o postuj przy wylaczonym silniku), Moze ten halas poteguje to ,ze jest to HB z duzym bagaznikiem, ktory przyznam wygluszylem . Dolozylem tez dodatkowe maty w miejsca gdzie byly fabryczne(chodzi o bagaznik). Efekt - leszpy bass z mojego Jl AUDIO

By byl efekt to trzeba by nie tylko drzwi ale wszytskie newralgiczne pnkty wygluszyc lub podpatrzec jak ma sie wyglusznie np. w audi na co polozono najwiekszy nacisk . Podejrzewam ,ze w Audi nie ma kilo mat APP na drzwiach a jest ciszej (chodzi o odglosy poczas jazdy np. autostrada) .
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

Pracuję...