Klejenie suba i smród butaprenu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrykot
    Drive
    • 2005
    • 85

Czas więc podsumować.

Dziękujemy firmie Intercars za współprace przez ostatnie prawie 2 lata. Rozumiemy, ze niestety nie spełniamy parametrów obrotu, aby utrzymać rabat w Waszej firmie.

W związku z tym watek zamykam
  • Subaru
    Rider
    • 2005
    • 640

Panowie, prawie rok temu składałem sobie suba, zrobiłem skrzynkę z żywicy, włożyłem głośnik itd, wszystko pełna koza. Na końcu obkleiłem wszystko materiałem używając butaprenu. Teraz tego żałuje... Nie mogę pozbyć się smrodu z bagażnika. Zaznaczam, że zanim włożyłem suba, wietrzyłem go tydzień na balkonie. Jak można się tego smrodu pozbyć? Można to zrobić jakoś samemu czy tylko ozonowanie?
    Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ozonowanie powinno usunąć wszystkie nieprzyjemne zapachy. Metodą babciną raczej nie usuniesz smrodu a jedynie zastąpisz go innym zapachem np:
      - kawa - nasypać do woreczków z dziurami ziaren kawy, do popielniczek itp - fajnie pochłania zapachy ale buda auta wali kawą
      - ocet - można nalać do miski i zostawić w aucie na noc, też wyciąga smrody, chwilę będzie capić octem ale wietrzeje po czasie lub można go zneutralizować innym zapachem samochodowym
      - sok z tytrusów - podobnie jw. - wyciśnięty sok z cytrusów do miski, skórki też wrzucić do wody i zostawić na noc.

Nie wiem jak na butapren ale na fajki działa. Zawsze możesz sprawdzić niż wywalać z 60zika albo lepiej na ozonowanie.

Komentarz

• giiiienek
        Ambiente
        • 2007
        • 242

Dziwne kleju nie powinno wyć czuć już na pewno na drugi dzień, kiedyś wszystko było tym klejone buty, meble tapicerowane i nie było problemu.

Komentarz

• micho_m
          Rider
          • 2011
          • 528
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Szczerze mówiąc ja też jestem zdziwiony. Ja swojego suba okleilem i po pół godziny włożyłem do samochodu. Na drugi dzień posmierdzialo trochę, wywietrzylem auto i przeszło. Moze to ta żywica.
          Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
          www.nawmar.pl

Komentarz

• Subaru
            Rider
            • 2005
            • 640

Zywica na 100% nie. Wozilem go bez oklejenia jakis czas i nic nie bylo czuc...

Miałem w domu jakiś butapren. Przykleiłem wierzch i okazało się, że trochę mi brakło kleju. Więc dokupiłem. I ten co dokupiłem nie śmierdzi już teraz(pamietam z ktorej strony kleiłem). Natomiast ten wierzch smierdzi... Już trzaskałem neutralizatorami, niby ze jakimis jonami i na lipe to sie nadaje... Na drugi dzień znów śmierdzi...
            Koniki są po to by je karmić

Komentarz

Pracuję...