Jakie radio CD,USB, ew. BT do 650zł [O2 Tour]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojja
    Classic
    • 2012
    • 33

Zamieszczone przez marlej108
    O3 to raczej nie kupie
    ... w tej wersji mi tez nie odpowiada ...może ew. kombi :roll:
    Zamieszczone przez marlej108
    jeszcze troche kusi Superb zanim go pewnie spieprza faceliftingiem...
    :diabelski_usmiech na co czekasz, ja sam się zastanawiam :wink:
    Wojciech Łuński
  • niezal
    Rider
    • 2010
    • 283
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam,

Szukam radia jak w temacie do zamówionego niedawno autka. Znalazłem Alpine CDE-133BT, czy ktoś posiada i może napisać czy warte swojej ceny. Może jakaś inna propozycja do 650zł, najlepiej z Bluetooth z oddzielnym mikrofonem na kablu.

W grę wchodzą tylko radia niefabryczne, jeśli chodzi o głośniki to będzie to osiem standardowych głośników.

Czy wogóle bezpieczne będzie podłączenie bez wzmacniacza 8 głośników, 4 normalne + 4 tweetery oraz czy potrzebne są zwrotnice w takim przypadku. Jeśli mam kupić wzmacniacz to jaki 2-kanałowy czy 4-kanałowy?

Będę wdzięczny za pomoc bo słabo się orientuję w Car Audio. Jest sporo tematów ale nie mogę znaleźć wszystkiego co by mi łopatologicznie wyjaśniało jak postąpić. Jak w takich sytuacjach podłącza dealer takie radio do 8 głośników.

Aha, narazie nie planuję póki co wyciszania drzwi.
    "coś być musi, do cholery, za zakrętem"

O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
    O2 Tour BSE+LPG LR - MED

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

niezal, na poczatek: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2753
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• niezal
        Rider
        • 2010
        • 283
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dziękuję za linka. Coś już więcej rozumiem w temacie.
        Zakupiłem radio: Kenwood KDC-BT52U. Podobno dobra podstawa Car-Audio.
        Zamierzam podłączyć to pod fabryczne głośniki. Ma sporą realną moc to radyjko 30W na kanał, na moje potrzeby powinno wystarczyć.

EDIT:

Potestowałem trochę tego Kenwood`a i mogę polecić ten sprzęt każdemu z czystym sumieniem.
        Intuicyjna obsługa miażdży wszystkie Pionee*`y, Son*, itd. Wiem bo mam też już drugiego Pionee*`a i jest to nędza w porównaniu z Kenwoood`em.

Ogólnie to: Wyświetlacz ekstra. Wogóle jakość jakaś taka wyższa. Estetyczne wykończenie. Możliwość podłączenia bezprzewodowego pilota na kierownicę. Jakoś dźwięku super ale wiadomo u mnie tylko fabryczne osiem głośników i brak wygłuszenia.

Martwiłem się o współpracę radia z moim telefonem Samsung Solid, ale niepotrzebnie bo Bluetooth działa wyśmienicie. Zewnętrzny mikrofon ASO zamontowano w pobliżu lampki kabiny na podsufitce. Sam proponowałem żeby dać w lewym słupku, ale nie pomyślałem że mikrofon przy uchylonej szybie będzie marnie działał. No i pomyśleli za mnie i bardzo dobrze.

Dodam później kilka fotek jak wygląda radyjko już zamontowane w O2 Tour.
        "coś być musi, do cholery, za zakrętem"

O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
        O2 Tour BSE+LPG LR - MED

Komentarz

Pracuję...