Gratki szkodnika
Audio tył skoda Octavia II
Zwiń
X
-
Audio tył skoda Octavia II
Witam wszystkich jestem nowy na forum.
Przeglądałem trochę forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
1. Pierwsze z nich to jak zdjąć boczek z tyłu. Opis na forum jest i tak zrobiłem ale za cholerkę nie mogę rozgryźć jak zdemontować tą klamkę od szyb żeby całkowicie wyjąć boczek.
2. Chcę również zamontować głośnik na tył ale nie ma tam wyprowadzonej wiązki kabli przeprowadzenie kabli to nie problem ale jak je podpiąć pod oryginalne radio skody,
a mianowicie wygląda ono tak:
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Czytałem coś z pinami ale to trzeba wpiąć je w oryginalna kostkę którą się podpina bezpośrednio do radia czy jak?
3. I jakiej grubości muszą być to kable. Mam też pytanie czy muszą one składać się z segmentów ? gdyż jak zdemontowałem gumę ochronna w drzwiach na przodzie to tam była kostka w którą były powpinane 3 kostki z kablami (elektryka lusterek i okien, centralny i zapewne głośniki). Chodzi mi o to czy mogę na tył poprowadzić cały kabel bez takich rozwiązań czy trzeba robić tak koniecznie z tymi kostkami.
4. Już ostatnie pytanie dotyczy montażu głośników w półce gdyż dostałęm głośniki infinity kappa 693.9i są dosyć konkretne i szkoda żeby się walały w szafie. Pytanie brzmi czy żeby je podłączyć to wystarczy odpowradzić kable np. od głośników z tyłu czy wymaga to bardziej skomplikowanych operacji typu ciągnięcia znowu od radia.
Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
Dziękuję.
-
Komentarz