Witam, chciałbym dostać sugestię na temat wyboru zestawu głośnikowego tak do 400pln, mam dwa typy i chciałbym aby mi ktoś doradził a może własne propozycje? myślę że takie mi wystarczą do mojej octavii
Ja bym poszukał czegoś na Allegro z używki i najlepiej licytację . Jak będę miał chwile i coś znajdę to podeślę Ci linka, ale ja bym żadnego z tych zestawów co podałeś nie kupił. Pozdrawiam
damiana, i jestem za tobą w tej kwesti używane jest do (_i_) tu na forum ci będą pisali że najlepiej to jeszcze zbierać jak będziesz miał 1500zł to wtedy kupisz głośnik i wzmacniacz i bedzie grało jak w filharmonii narodowej, bierz to co tańsze i już te za 300zł będzie grało pięknie a za 300zł to nic lepszego nie kupisz nawet używanego
a miał ktoś z Was subwoofer aktywny? opłaca się taki kupić?
Miałem w swoim poprzednim autku - nawet jeszcze leży w szafie (oczywiście nie autko :wink: ): subwoofer aktywny płaski, tzw. "pod fotel kierowcy" firmy Alpine (jednak nie trafił pod fotel, a do bagażnika). Grał pod radyjkiem Alpine. Zajął on miejsce zestawu tuba + wzmacniacz, gdyż szkoda mi było miejsca w bagażniku. Co prawda basy "nie trzęsły budą", ale - jak dla mnie - ten aktywny subwoofer wystarczająco uwydatnił/wzmocnił niskie tony, których brakowało trochę w zestawie 8-głośnikowym autka. Generalnie na pewno nie jest to sub, który zadowoli audiofila, ale przeciętny miłośnik "pełnego pasma" ceniący miejsce w bagażniku będzie zadowolony (pod warunkiem, że nie zakupi VC, lub innego taniego badziewia).
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
skrzynia JBL wzmacniacz który powinien dać radę pod nią, skrzynia ma również bassreflex, i co mnie najbardziej cieszy jest to cały zestaw z kablami i już nie musiałbym nigdzie za nimi latać,
polecilibyście ten zestawik?:P
Komentarz