naprawa napedu columbusa w lodzi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • swedi_rider
    Classic
    • 2011
    • 14

Zamieszczone przez shado
    Ja się wczoraj rano dodzwoniłem w 5min
    no i co załatwiłes? bo niewiem czy pisac wypowiedzenie czy dzwonic
  • rafal0818
    Classic
    • 2010
    • 40

witam.mój columbus przestał czytać płyty,czyszczenie lasera nie pomogło.mozna kupic/wymienic tylko ten element czy pozostaje opcja wymiany całego napedu.zna ktos moze zakład zajmujacy sie naprawa sprzetu car audio w lodzi.pozdrawiam.

Komentarz

• Jaroslav92525
      Rider
      • 2009
      • 365
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jak nie znajdziesz w sieci to może warto spróbować pochodzić po firmach montujących Car-Audio (widziałem taką np. w Galerii Łódzkiej) i popytać o adresy serwisów. Szczerze pisząc to sądzę że masz raczej marne szanse na wymianę bo napęd DVD to w zasadzie jedyny element mechaniczny w tym radyjku i dlatego najbardziej zawodny (ja dlatego w moim Swingu zamontowałem sobie MDI aby nie korzystać z CD tylko USB) a do tego Columbus to najwyższa półka w ofercie Skody więc chyba trudno będzie liczyć nawet na przeszczep z innego padniętego modelu Columbusa... Z drugiej strony warto zawsze spróbować popytać bo może uda się zaadoptować napęd z całkiem innego radia ? W każdym razie powodzenia !!!
      Pozdrawiam,
      Jaroslav92525

-----------------------
      VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)

Komentarz

• steel
        Drive
        • 2012
        • 58

Nie czyta DVD i CD? Jeżeli jednego rodzaju to uszkodzony laser a jak płyt CD i DVD to powinno pomóc dokładne czyszczenie optyki.
        Do odczytu płyt CD i DVD są stosowane inne lasery ale ta sama optyka.
        Poszukaj dobrego serwisu RTV i powinni naprawić.

Komentarz

• trooper
          Rider
          • 2011
          • 525
          • Octavia III combi (5E5)
          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Jeśli laser był już czyszczony przez kogoś kto to umie robić i nie pomogło, to podskocz do jakiegoś sprawdzonego elektronika, niech sprawdzi jaki laser tam siedzi i zorientuje się w jego kosztach.
          Moja Balbina

Komentarz

Pracuję...