AUX poprzez kostke mini iso

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaga.t
    Classic
    • 2013
    • 3

Jesli chodzi o napiecie na przekreconym kluczyku - nastawniki z czujnikiem rsw w pompach vp37 wszystkie maja miec zakres napiecia od 0,68V-0,76V, nastawniki z czujnikiem msa (potencjometryczne) od 0,65V-0,75V.
    Czyli wynika z tego ze u Ciebie a masz nastawnik indukcyjny 0,74 powinno byc OK.
  • RAFAŁKAMILSKI
    Drive
    • 2011
    • 44

witam,

mam pytanie co do podłączenia zewnetrznego źródła muzyki (MP3, iPod, itp) do mojego wypasionego radia Melody.
    czy jest taka możliwość podłączając sie poprzez kostke mini iso, czy wogóle w moim radiu jest mozliwość podpiecia się poprzez mini iso, jeżeli nie to jak to mozna zrobic gdyż w radiu jest opcja AUX ale nie wiem jak to zrobić - aktywować.
    prosze o porady jaki kabel mam kupić żeby na końcu mieć jack, który wepne w zewnetrzne źródło.

pozdrawiam
    RAFAŁ

Komentarz

nie wiem jak w skodzie ale w Renault kupilem przejsciowke z Mini iso na aux, poprostu wpiolem, w opcjach radia poszukalem aux, uaktywnilem ja i dziala wszystko. Nie znam Melody, ale jesli tylko jest opcja to powinno dzialac tak samo no i jesli jest mozliwosc zrealizowania tego przez mini iso.

Komentarz

• MikeKilo
        Classic
        • 2013
        • 1

Witajcie! Na dniach zostałem (miejmy nadzieję) szczęśliwym posiadaczem Octavii 2. Jeśli chodzi o aparaturę grającą, to ma ona głośniki w przednich drzwiach i radio Melody z CD. Niestety nie obsługuje ono ani cd-rw, ani mp3 (w przeciwieństwie do Kenwooda w poprzednim aucie).

Wyszperałem już, że to radio ma funkcję AUX i jakąś możliwość podłączenia zmieniarki - takie coś mi zbędne, chciałbym poszerzyć jego funkcjonalność o wejście aux (line in), pod które podłączałbym odtwarzacz mp3 lub telefon. Pozostaje kwestia - jak to zrobić skutecznie, a zarazem najtaniej?

Czy wystarczy taka przejściówka, z której wyprowadzi się dalej kabelek zakończony wtyczką mini-jack? http://allegro.pl/wejscie-aux-line-i...738614032.html

Czy może potrzeba jakiegoś emulatora albo innego wynalazku? Bo widzę na Allegro coś takiego: http://allegro.pl/emulator-adapter-a...806910965.html
        Ale to wygląda jak zrobiona finalnie przejściówka z kablem...

Będę wdzięczny za rady

Komentarz

Pracuję...