Nawigacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • banias
    Classic
    • 2014
    • 34

Nawigacja

Zamieszczone przez test15510
    Codziennie w pracy przechodzę obok Octavii 3 Combi w ładnym czerwonorajdowym kolorze. Według mnie ładne auto, przypomina nieco Audi z linii, dużo ładniejsze niż O3Sedan, grill z przodu nadal brzydki, ale aż tak nie wali nim po oczach. W środku chyba bez rewelacji.
    Mógłbyś wrzucić parę fotek jak wygląda w tym kolorku kombi ?? please
  • dominik9420
    L&K
    • 2012
    • 1136

Nawigacja

Witam wszystkich :P
    Ostatnio zastanawiałem się nad nawi do samochodu (częste wypady do stolicy i poza nią )
    Co byście polecali, na oku mam:
    -
    Garmin nuvi 1300
    albo:
    -Goclever
    wypady za granicę raczej w przyszłości nie planuje samochodem, ale może jednak warto dopłacić za mapy europy.
    Może sami coś polecicie, myślę, że nie ma sensu szukać czegoś droższego niż 250-300plnów ponieważ nie jeżdżę zawodowo...
    O Goclever wiem tyle, że co do odległości, i czasu przewidzianego na dojazd w 99% się zgadza.
    Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
    Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
    Pozdrawiam i Szerokości!
    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
    http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

dominik9420, nie ten dział na forum. Jest odpowiedni temat o nawigacjach, nie jeden.

Z tych dwóch podanych Garmin. Widziałem eksplodujące baterie Gocleverów.

Komentarz

• dareckiz
        Classic
        • 2012
        • 15

Witam,
        Ja używam TomTon 820 live - mam 3 lata bezpłatnej aktualizacji map oraz HD Traffic, ale polecam jeszcze:

pozdrawiam
        Mobil - Skoda Octavia II Kombi- President Johnson II + LEMM AT-71,
        pozdrawiam
        Darek

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9942
          • Ford

Właśnie ostatnio wpadła mi w ręce reklamowka Biedronki, według której Goclever 5" ma kosztować 180zł :shock:
          Ale nie wiem jaka i na ile aktualna ma być tam mapa - może Wy się orientujecie co tam wkładają?
          Chcę kupić coś taniego z aktualnymi danymi, bo mój Lark 3,5" ma już 4 lata i jest mocno nieaktualny...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Agamek12 - bierz tą navi z Biedrony. Ma w sobie mapę viaGPS 3.1 CARDINALE BLACK EDITION - to standardowa mapa sprzedawanych GoClever-ów. Jest średnio dokładna, aktualizowana jest też rzadko i byle jak... Ale zawsze możesz sobie wrzucić na kartę miniSD MapęMap, lub AutoMapę i będzie hulać, aż miło. GoClever to navi "budżetowe", ale nieźle wykonane i całkiem sprawnie (czyt. szybko) działające. Tylko mocowania / uchwyty na szybę mają aż za bardzo delikatne... :diabelski_usmiech
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• pawtom1971
              Classic
              • 2010
              • 18

Ja bym Ci polecił to co kolega wyżej NavRoad to sa szybkie navi,wgrasz wszystko i raczej nie bedziesz miał kłopotu np.AM,mają np.AV które póżniej wykorzystać do kamery cofania.

Komentarz

• demmsi
                Elegance
                • 2011
                • 966
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja mam na oku NavRoad ENOVO S możesz spojrzeć na specyfikację w necie :diabelski_usmiech

Komentarz

• Voit
                  Elegance
                  • 2010
                  • 816

...A jaką masz komórkę?
                  Jeśli masz smartfona na Androidzie z dostępem do internetu, to polecam program NaviExpert.
                  Nic lepszego i bardziej aktualnego nie znajdziesz.
                  Trasa aktualizowana jest online z uwzględnieniem aktualnej sytuacji na drodze (remonty, korki, wypadki).
                  Roczny abonament na Polskę to 99 PLN.

Komentarz

• dominik9420
                    L&K
                    • 2012
                    • 1136

Voit,
                    telefon mam na symbianie, ale posiadam w nim navi... krótko mówiąc jest do du*y mały ekran 2,4 cala, także mało widać
                    Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                    Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                    Pozdrawiam i Szerokości!
                    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                    http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• hsurim
                      Elegance
                      • 2006
                      • 788
                      • Kia
                      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Internet do (niektórych) nawigacji samochodowych, można przesłać z telefonu za pomocą Bluetooth DUN.
                      Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• aro_40
                        RS
                        • 2007
                        • 1529
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Voit
                        Trasa aktualizowana jest online z uwzględnieniem aktualnej sytuacji na drodze (remonty, korki, wypadki).
                        i można się baaaaardzo mocno zdziwić, jak przyjdzie rachunek po jakiejś dłuższej trasie.
                        Lepiej chyba aktualizowac sobie mapę przez kompa i wrzucać ją na telefon, a użytkując navi w telefonie miec wyłączone połączenia z netem (no chyba że to komórka służbowa )
                        If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• pandzik
                          RS
                          • 2011
                          • 2254
                          • Seat

aro_40, Stałe łącze jest coraz tańsze. Zresztą nikt rozsądny nie kupuje smartfona bez dostępu do internetu.

Ja używam sporadycznie nawigacji w tel. Googlowska z informacją o korkach mi wystarczy.

Tanie nawigacje kupuje sie tylko i wyłącznie z myślą o piraceniu automapy i podobnych. Standardowe aplikacje w niczym nie sa lepsze od darmowych rozwiazan na tel.

Komentarz

• BADYL
                            RS
                            • 2011
                            • 2396
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez pandzik
                            Standardowe aplikacje w niczym nie sa lepsze od darmowych rozwiazan na tel.
                            zgadzam się...dodam tylko, że ja osobiście jkeźdźe na mapach "noki" i generalnie wszędzie trafiam Kończy mnie się umowa i będę brał nowy tel. myślłemnad HTC i smamsungiem S plus...do tych tel. można wgrać już "normalne" mapy więc po chuj (za przeproszeniem) kupować osobno navi?
                            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• hsurim
                              Elegance
                              • 2006
                              • 788
                              • Kia
                              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez aro_40
                              Zamieszczone przez Voit
                              i można się baaaaardzo mocno zdziwić, jak przyjdzie rachunek po jakiejś dłuższej trasie.
                              Lepiej chyba aktualizowac sobie mapę przez kompa i wrzucać ją na telefon, a użytkując navi w telefonie miec wyłączone połączenia z netem (no chyba że to komórka służbowa )
                              Dużo ??!!
                              Na trasie Warszawa - Karwia, włączony Traffic, oraz aktualizowało z MIPLO i ogólnie podczas tej podróży pobrało z sieci 1,6 MB
                              Bez MIPLO zapewne byłoby to co najmniej o połowę mniej.

Cała idea Traffica polega na aktualnym stanie na drodze i dane są aktualizowane co 2 minuty - połączenie z serwerem trwa cały czas, tak więc wszystkie dane się jedynie sumują i tym samym nie ma co chwila naliczanych np. po 100kB.
                              Bez aktualnych danych, nawigacja prowadzi tylko według średnich stanów zakorkowania na drodze o danej porze dnia.
                              Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

Pracuję...