Zamieszczone przez test15510
Nawigacja
Zwiń
X
-
Nawigacja
Witam wszystkich :P
Ostatnio zastanawiałem się nad nawi do samochodu (częste wypady do stolicy i poza nią )
Co byście polecali, na oku mam:
-
Garmin nuvi 1300
albo:
-Goclever
wypady za granicę raczej w przyszłości nie planuje samochodem, ale może jednak warto dopłacić za mapy europy.
Może sami coś polecicie, myślę, że nie ma sensu szukać czegoś droższego niż 250-300plnów ponieważ nie jeżdżę zawodowo...
O Goclever wiem tyle, że co do odległości, i czasu przewidzianego na dojazd w 99% się zgadza.Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
-
-
Właśnie ostatnio wpadła mi w ręce reklamowka Biedronki, według której Goclever 5" ma kosztować 180zł :shock:
Ale nie wiem jaka i na ile aktualna ma być tam mapa - może Wy się orientujecie co tam wkładają?
Chcę kupić coś taniego z aktualnymi danymi, bo mój Lark 3,5" ma już 4 lata i jest mocno nieaktualny...
Komentarz
-
-
Agamek12 - bierz tą navi z Biedrony. Ma w sobie mapę viaGPS 3.1 CARDINALE BLACK EDITION - to standardowa mapa sprzedawanych GoClever-ów. Jest średnio dokładna, aktualizowana jest też rzadko i byle jak... Ale zawsze możesz sobie wrzucić na kartę miniSD MapęMap, lub AutoMapę i będzie hulać, aż miło. GoClever to navi "budżetowe", ale nieźle wykonane i całkiem sprawnie (czyt. szybko) działające. Tylko mocowania / uchwyty na szybę mają aż za bardzo delikatne... :diabelski_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
...A jaką masz komórkę?
Jeśli masz smartfona na Androidzie z dostępem do internetu, to polecam program NaviExpert.
Nic lepszego i bardziej aktualnego nie znajdziesz.
Trasa aktualizowana jest online z uwzględnieniem aktualnej sytuacji na drodze (remonty, korki, wypadki).
Roczny abonament na Polskę to 99 PLN.
Komentarz
-
-
Voit,
telefon mam na symbianie, ale posiadam w nim navi... krótko mówiąc jest do du*y mały ekran 2,4 cala, także mało widaćKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VoitTrasa aktualizowana jest online z uwzględnieniem aktualnej sytuacji na drodze (remonty, korki, wypadki).
Lepiej chyba aktualizowac sobie mapę przez kompa i wrzucać ją na telefon, a użytkując navi w telefonie miec wyłączone połączenia z netem (no chyba że to komórka służbowa )If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
aro_40, Stałe łącze jest coraz tańsze. Zresztą nikt rozsądny nie kupuje smartfona bez dostępu do internetu.
Ja używam sporadycznie nawigacji w tel. Googlowska z informacją o korkach mi wystarczy.
Tanie nawigacje kupuje sie tylko i wyłącznie z myślą o piraceniu automapy i podobnych. Standardowe aplikacje w niczym nie sa lepsze od darmowych rozwiazan na tel.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikStandardowe aplikacje w niczym nie sa lepsze od darmowych rozwiazan na tel.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez VoitTrasa aktualizowana jest online z uwzględnieniem aktualnej sytuacji na drodze (remonty, korki, wypadki).
Lepiej chyba aktualizowac sobie mapę przez kompa i wrzucać ją na telefon, a użytkując navi w telefonie miec wyłączone połączenia z netem (no chyba że to komórka służbowa )
Na trasie Warszawa - Karwia, włączony Traffic, oraz aktualizowało z MIPLO i ogólnie podczas tej podróży pobrało z sieci 1,6 MB
Bez MIPLO zapewne byłoby to co najmniej o połowę mniej.
Cała idea Traffica polega na aktualnym stanie na drodze i dane są aktualizowane co 2 minuty - połączenie z serwerem trwa cały czas, tak więc wszystkie dane się jedynie sumują i tym samym nie ma co chwila naliczanych np. po 100kB.
Bez aktualnych danych, nawigacja prowadzi tylko według średnich stanów zakorkowania na drodze o danej porze dnia.Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
Komentarz