Ja 04-05 jadę do ASO na wymianę tulei wahaczy i chciałem zgłosić szarpanie przy zmianie biegów i podczas jazdy na biegu i ściągnięciu nogi z gazu, ale z tego co przeczytałem tutaj to się zastanawiam...
USB do AUX-a
Zwiń
X
-
Ciezko wyczuc Twoje pytanie. Jezeli chodzi ci o zlacze Aux-in, w o2 to jest to zwykle gniazdo jack 3.5mm
USB jest dostepne jako MDI w schowku (niestety rzadko spotykane i chyba tylko w O2FL-choc tutaj moze mnie ktos poprawic)
Oczywisice mowimy o fabrycznych rozwiazaniach. Niefabrycznych jest mnostwo...Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
andrzej1962, masz do wyboru 3 opcje:
- kupić odtwarzacz mp3, słuchawki i słuchasz w aucie na słuchawkach
- kupujesz coś takiego
podłączasz do radia w samochodzie, potem do zmieniarki wtykasz pendrive lub kartę pamięci i masz w radiu odtwarzaną muzykę
- wreszcie zaproponowany przez ciebie transmiter
1 i 3 rozwiązanie wg. mnie odpada (niewygodne, słabsza jakość).
2 rozwiązanie fajne ale troszkę drogie. Pomyśl może o sprzedaży swojego radia i kupnie czegoś na płyty mp3 ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez steelCzy taka zmieniarka będzie współpracowała z radiem Swing?
Przejrzałem opisy na alle... i nigdzie nie ma wymienionego tego modelu radia
Może ktoś ma coś takiego podłączonego do Swinga?
P.S.
Widzę że na aukcji Allegro do której link podał duchpl figuruje RCD310...Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962No tak jak piszesz - nie jasne. W takim razie jakie rozwiązanie poradzilibyście. Kupno MP3 czy transmitera z możliwością wsuwania karty SD lub podłączania pendrive
Komentarz
-
-
jakość transmisji fm będzie zawsze kiepska, ale transmiter ma wyjście AUX, przez które podłączamy się do radia i jakość jest zadowalająca, testowałem przez pół roku w vectrze b, ale IMHO lepiej naskrobać na radio z usb średniej jakości niż bawić się z takimi duperelami.gazu, bo dogania nas starość!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaroslav92525Odpowiednikiem Swinga w świecie VW jest RCD310 - zapewne to radyjko jest bardziej popularne w branży motoryzacyjnej i być może dlatego producenci np. emulatorów zmieniarek przy opisie możliwości swego sprzętu pomijają Swinga. Warto zatem sprawdzić czy dany sprzęt jest kompatybilny np. z RCD310.
P.S.
Widzę że na aukcji Allegro do której link podał duchpl figuruje RCD310...
Jak sprawuje się takie rozwiązanie z emulatorem zmieniarki?
I tak teraz mi chodzi po głowie czy to obsłuży HDD jak bym podłączył pod USB?
Było by to super rozwiązanie a tak ciągłe nagrywanie i żonglowanie płytami CD.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez steelCzyli z wtyczką 12 pin?
Było by to super rozwiązanie a tak ciągłe nagrywanie i żonglowanie płytami CD.Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez steelZamieszczone przez Jaroslav92525Odpowiednikiem Swinga w świecie VW jest RCD310 - zapewne to radyjko jest bardziej popularne w branży motoryzacyjnej i być może dlatego producenci np. emulatorów zmieniarek przy opisie możliwości swego sprzętu pomijają Swinga. Warto zatem sprawdzić czy dany sprzęt jest kompatybilny np. z RCD310.
P.S.
Było by to super rozwiązanie a tak ciągłe nagrywanie i żonglowanie płytami CD.Załączone plikiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LangustaZamieszczone przez steelZamieszczone przez Jaroslav92525Odpowiednikiem Swinga w świecie VW jest RCD310 - zapewne to radyjko jest bardziej popularne w branży motoryzacyjnej i być może dlatego producenci np. emulatorów zmieniarek przy opisie możliwości swego sprzętu pomijają Swinga. Warto zatem sprawdzić czy dany sprzęt jest kompatybilny np. z RCD310.
P.S.
Było by to super rozwiązanie a tak ciągłe nagrywanie i żonglowanie płytami CD.
Przeciez autor pytania chyba ma AUX in w samochodzie. Jemu bardziej chodzilo jak moze sluchac MP3 (szkoda tylko ze nie podal zrodla tych mp3...)
Majac fabryczne AUX in w podlokietniku mozna bezposrednio podalczyc wiekszosc urzadzen (ipod, iphone i inne) za pomoca kabelka jack 3,5 mm.
Niestety sterowac urzadzenie nalezy bezposrednio. nie ma mozliwosci sterowania za pomoca kierownicy czy radia. Zawsze jednak mozna podglosnic lub obnizyc glosnosc dzwieku.
Zastosowanie MDI umozliwia sterownie radiem/ kierownica/FIS-em
Emulator zmieniarki, jak to emulator. Radio mysli ze zrodlem dzwieku jest zmeiniarka. zasadniczo mozna przechodzic pomiedzy plikami, ale roznei to bywa. Ja w poprzedniej octi mialem mfd2 i fabryczna zmieniare odlaczylem a podlaczylem emulator firmy blaupunkt. Dzialalo, ale byly problemy z wyswietlaniem nazw plikow, byla ograniczona ilosc plikow i drzewa katalogow. Zasadniczo zalezy od emulatora.
i tak dla potomnych: Nie zapominajmy jeszce o A2DP! Czyli transmisji strumieniowej audio przez protokol bluetooth. np. w przypadku niekotrych RNS315 oraz samochodow z fabrycznym bluetoothem.
Najlepsze MDI,ale jak sie nie zamawia fabrycznei to chyba najtaniej i najsensowneij korzystac z AUX-in, plus ew. ladowarka do iphona, ew. ipoda.Zostały mi czesci, po szkodniku:
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretyk...Najlepsze MDI,ale jak sie nie zamawia fabrycznei...Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez duchplPomyśl może o sprzedaży swojego radia i kupnie czegoś na płyty mp3 ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962...tylko łatwiej utwory zgrywać na pena, czy kartę niż na płytę, a poza tym płyta to płyta kiedyś zarysuje się ....................Płyty CD z racji swojej małej pojemności (700 MB) to jednak nie to... no chyba że ktoś lubi uprawiać żonglerkę i tracić miejsce w schowku....
Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Zamieszczone przez duchplPomyśl może o sprzedaży swojego radia i kupnie czegoś na płyty mp3 ...Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
Komentarz