USB do AUX-a

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kluczcar
    Classic
    • 2011
    • 29

USB do AUX-a

Ja 04-05 jadę do ASO na wymianę tulei wahaczy i chciałem zgłosić szarpanie przy zmianie biegów i podczas jazdy na biegu i ściągnięciu nogi z gazu, ale z tego co przeczytałem tutaj to się zastanawiam...
  • andrzej1962
    L&K
    • 2010
    • 1306
    • Octavia III combi (5E5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

USB do AUX-a

Witam.
    Pytanie jak w temacie. Możliwe takie podpięcie tzn. pod USB-pendrivei do AUX, czy tylko MP3-AUX. Dodam radio stream

Komentarz

• heretyk
      Rider
      • 2009
      • 549
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ciezko wyczuc Twoje pytanie. Jezeli chodzi ci o zlacze Aux-in, w o2 to jest to zwykle gniazdo jack 3.5mm
      USB jest dostepne jako MDI w schowku (niestety rzadko spotykane i chyba tylko w O2FL-choc tutaj moze mnie ktos poprawic)

Oczywisice mowimy o fabrycznych rozwiazaniach. Niefabrycznych jest mnostwo...
      Zostały mi czesci, po szkodniku:
      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• andrzej1962
        L&K
        • 2010
        • 1306
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Chodzi mi o to, czy jak dorwę kabel USB-Jack to do schowka podepnę pen drivea i będę mógł słuchac muzyki, czy tylko będę mógł podpiąć MP3

Komentarz

• duchpl
          Drive
          • 2012
          • 64

Tylko MP3, to jest standardowe wyjście AUX. Jak chcesz podłączyć pendrive, musisz zastosować emulator zmieniarki. Dopiero wtedy z radia będziesz mógł sterować muzyką.

Komentarz

• andrzej1962
            L&K
            • 2010
            • 1306
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Niestety nie mam zmieniarki, ale i tak dzięki. Wsio jasne

Komentarz

• Robert_P
              Ambiente
              • 2010
              • 209

Zamieszczone przez andrzej1962
              Niestety nie mam zmieniarki, ale i tak dzięki. Wsio jasne
              Nie wiem czy do końca dla Ciebie wsio jasne bo kolega napisał że potrzebny jest EMULATOR zmieniarki a nie zmieniarka.
              Smerf Miętus

Komentarz

• andrzej1962
                L&K
                • 2010
                • 1306
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • DADA 1.5 TSI 150 KM

No tak jak piszesz - nie jasne. W takim razie jakie rozwiązanie poradzilibyście. Kupno MP3 czy transmitera z możliwością wsuwania karty SD lub podłączania pendrive

Komentarz

• duchpl
                  Drive
                  • 2012
                  • 64

andrzej1962, masz do wyboru 3 opcje:

- kupić odtwarzacz mp3, słuchawki i słuchasz w aucie na słuchawkach
                  - kupujesz coś takiego

podłączasz do radia w samochodzie, potem do zmieniarki wtykasz pendrive lub kartę pamięci i masz w radiu odtwarzaną muzykę
                  - wreszcie zaproponowany przez ciebie transmiter

1 i 3 rozwiązanie wg. mnie odpada (niewygodne, słabsza jakość).
                  2 rozwiązanie fajne ale troszkę drogie. Pomyśl może o sprzedaży swojego radia i kupnie czegoś na płyty mp3 ...

Komentarz

• steel
                    Drive
                    • 2012
                    • 58

Czy taka zmieniarka będzie współpracowała z radiem Swing?
                    Przejrzałem opisy na alle... i nigdzie nie ma wymienionego tego modelu radia
                    Może ktoś ma coś takiego podłączonego do Swinga?

Komentarz

• Jaroslav92525
                      Rider
                      • 2009
                      • 365
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez steel
                      Czy taka zmieniarka będzie współpracowała z radiem Swing?
                      Przejrzałem opisy na alle... i nigdzie nie ma wymienionego tego modelu radia
                      Może ktoś ma coś takiego podłączonego do Swinga?
                      Odpowiednikiem Swinga w świecie VW jest RCD310 - zapewne to radyjko jest bardziej popularne w branży motoryzacyjnej i być może dlatego producenci np. emulatorów zmieniarek przy opisie możliwości swego sprzętu pomijają Swinga. Warto zatem sprawdzić czy dany sprzęt jest kompatybilny np. z RCD310.
                      P.S.
                      Widzę że na aukcji Allegro do której link podał duchpl figuruje RCD310...
                      Pozdrawiam,
                      Jaroslav92525

-----------------------
                      VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)

Komentarz

• Ermac
                        Classic
                        • 2012
                        • 37

No tak jak piszesz - nie jasne. W takim razie jakie rozwiązanie poradzilibyście. Kupno MP3 czy transmitera z możliwością wsuwania karty SD lub podłączania pendrive
                        Przerabiałem niedawno podobny problem i wyszło mi, że najlepszym (a zarazem najdroższym i najbardziej praktycznym rozwiązaniem) jest sprzedać mojego Swinga i kupić Bolero, które ma wejście na karty SD.

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

Dziala normalnie, bez problemow.

Komentarz

• Ermac
                            Classic
                            • 2012
                            • 37

Zamieszczone przez octaviars1
                            http://allegro.pl/2011-transmiter-fm-mp3-usb-sd-mmc-16gb-pilot-i2546857593.html

Dziala normalnie, bez problemow.
                            A jak z jakością dzwięku? Bo słyszałem różne opinie na temat transmiterów

Komentarz

• djwyrebas
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 214

jakość transmisji fm będzie zawsze kiepska, ale transmiter ma wyjście AUX, przez które podłączamy się do radia i jakość jest zadowalająca, testowałem przez pół roku w vectrze b, ale IMHO lepiej naskrobać na radio z usb średniej jakości niż bawić się z takimi duperelami.
                              gazu, bo dogania nas starość!

Komentarz

• steel
                                Drive
                                • 2012
                                • 58

Zamieszczone przez Jaroslav92525
                                Odpowiednikiem Swinga w świecie VW jest RCD310 - zapewne to radyjko jest bardziej popularne w branży motoryzacyjnej i być może dlatego producenci np. emulatorów zmieniarek przy opisie możliwości swego sprzętu pomijają Swinga. Warto zatem sprawdzić czy dany sprzęt jest kompatybilny np. z RCD310.
                                P.S.
                                Czyli z wtyczką 12 pin?
                                Jak sprawuje się takie rozwiązanie z emulatorem zmieniarki?
                                I tak teraz mi chodzi po głowie czy to obsłuży HDD jak bym podłączył pod USB?
                                Było by to super rozwiązanie a tak ciągłe nagrywanie i żonglowanie płytami CD.

Komentarz

• Jaroslav92525
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 365
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez steel
                                  Czyli z wtyczką 12 pin?
                                  Nie miałem do czynienia z emulatorami zmieniarek a sam domontowałem sobie do Swinga MDI (a do niego na pewno można podłączyć różne BAJERY - DUUUŻE twardziele też :-))
                                  Pozdrawiam,
                                  Jaroslav92525

-----------------------

Komentarz

• Langusta
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1864
                                    • Seat

Zamieszczone przez steel
                                    P.S.
                                    Czyli z wtyczką 12 pin?
                                    Masz jeszcze taką opcje do Swinga: http://carhifi24.pl/katalog/0_search...rns2_mfd2.html
                                    Załączone pliki
                                    Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• hubi2000
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 601

jak znajde to moge sprzedac taki : ADAPTER AUX-IN 12 PIN byl uzywany z radiem STREAM podlaczony pod tel GALAXY S fajnie sie filmy ogladalo z 8 glosnikow w samochodzie
                                      Cupra 2.0 TFSI 305KM/420Nm

https://www.youtube.com/watch?v=_SAtv9muPcE

Komentarz

• heretyk
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 549
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Langusta
                                        Zamieszczone przez steel
                                        P.S.
                                        Czyli z wtyczką 12 pin?
                                        Masz jeszcze taką opcje do Swinga: http://carhifi24.pl/katalog/0_search...rns2_mfd2.html

Przeciez autor pytania chyba ma AUX in w samochodzie. Jemu bardziej chodzilo jak moze sluchac MP3 (szkoda tylko ze nie podal zrodla tych mp3...)

Majac fabryczne AUX in w podlokietniku mozna bezposrednio podalczyc wiekszosc urzadzen (ipod, iphone i inne) za pomoca kabelka jack 3,5 mm.

Niestety sterowac urzadzenie nalezy bezposrednio. nie ma mozliwosci sterowania za pomoca kierownicy czy radia. Zawsze jednak mozna podglosnic lub obnizyc glosnosc dzwieku.

Zastosowanie MDI umozliwia sterownie radiem/ kierownica/FIS-em

Emulator zmieniarki, jak to emulator. Radio mysli ze zrodlem dzwieku jest zmeiniarka. zasadniczo mozna przechodzic pomiedzy plikami, ale roznei to bywa. Ja w poprzedniej octi mialem mfd2 i fabryczna zmieniare odlaczylem a podlaczylem emulator firmy blaupunkt. Dzialalo, ale byly problemy z wyswietlaniem nazw plikow, byla ograniczona ilosc plikow i drzewa katalogow. Zasadniczo zalezy od emulatora.

i tak dla potomnych: Nie zapominajmy jeszce o A2DP! Czyli transmisji strumieniowej audio przez protokol bluetooth. np. w przypadku niekotrych RNS315 oraz samochodow z fabrycznym bluetoothem.

Najlepsze MDI,ale jak sie nie zamawia fabrycznei to chyba najtaniej i najsensowneij korzystac z AUX-in, plus ew. ladowarka do iphona, ew. ipoda.
                                        Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• Jaroslav92525
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 365
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez heretyk
                                          ...Najlepsze MDI,ale jak sie nie zamawia fabrycznei...
                                          Tutaj zgoda aczkolwiek jak się samemu człowiek za to zabierze to nie jest aż tak straszne finansowo (jakieś 500-600 zł). ASO lepiej unikać w tym temacie bo jak zapytałem o cenę to okazało się że sam zestaw do montażu to ponad 1600 zł a do tego robocizna (tego nawet ASO Bednarek w Łodzi nie znało ale Zimny to taki sam "fachowiec"... :-)
                                          Pozdrawiam,
                                          Jaroslav92525

-----------------------

Komentarz

• andrzej1962
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1306
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez duchpl
                                            Pomyśl może o sprzedaży swojego radia i kupnie czegoś na płyty mp3 ...
                                            Ale mój stream odtwarza MP3, tylko łatwiej utwory zgrywać na pena, czy kartę niż na płytę, a poza tym płyta to płyta kiedyś zarysuje się ..................... Tak czy inaczej dzięki za podpowiedzi.

Komentarz

• Jaroslav92525
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 365
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

...tylko łatwiej utwory zgrywać na pena, czy kartę niż na płytę, a poza tym płyta to płyta kiedyś zarysuje się ....................
                                              Pełna zgoda - dlatego ja pomimo że posiadam Swinga zdecydowałem się jednak na dołożenie MDI bo czytnik płyt CD to jednak element mechaniczny a więc chyba dużo bardziej zawodny... Na "penie" 32 GB nagrałem sobie.... 3500 utworów (190 kbps VBR) i na razie mi to wystarcza.... Płyty CD z racji swojej małej pojemności (700 MB) to jednak nie to... no chyba że ktoś lubi uprawiać żonglerkę i tracić miejsce w schowku....
                                              Pozdrawiam,
                                              Jaroslav92525

-----------------------

Komentarz

• heretyk
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 549
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez duchpl
                                                Pomyśl może o sprzedaży swojego radia i kupnie czegoś na płyty mp3 ...
                                                Ale mój stream odtwarza MP3, tylko łatwiej utwory zgrywać na pena, czy kartę niż na płytę, a poza tym płyta to płyta kiedyś zarysuje się ..................... Tak czy inaczej dzięki za podpowiedzi.
                                                A to sie intryga rozwiazala, bo MDI nie podlaczysz do Stream MP3. Jezeli chcsz korzystac z kart lub usb pozostaja te emulatory zmeiniarek firm trzecich, albo wymiana radia.

Komentarz

• piotrcar
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 641

a czy ma ktos moze zdjecie tego mdi
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

Pracuję...