NAVI VW MFD + DVD PHANTOM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• NAVI VW MFD + DVD PHANTOM

endryu, mam Elegance i czarna wiec -> Tapicerka Eminent Onyx

nie wiem czy gdzies to jest napisane w ksiazce samochodu, wiec sie pytam czy warto ta informacje zapamietac?

NAVI VW MFD + DVD PHANTOM

Witam,

Jako ze moje radyjko (niezgorsze z reszta) nawalilo dzis delikatnie (przestalo czytac płyty) to czeka je serwis. W zwiazku z tym ze nie potrafie bez audio w aucie na dluzsza mete wytrzymac cos sobue musze wstawic (radyjko pojdzie na naprawe gwarancyjna i potem pewnie pod młotek).

Szukajac po alegro wymyslilem sobie taka konfiguracje:

+

Bedzie to smigac tak jak podaja w opisach? czy tylko "chłyt marketingowy" ?

Tzn czy bedzie mozna faktycznie sluchac mp3, ogladac DVD itp? czy to bedzie wogole jakos sensownie grac zakladajac ze mam porzadne glosniki w samochodzie ?
    No i jak to wszystko razem zmiescic ? chyba bym musial popielniczke wyrzucic ?

Wszelkie rady mile widziane

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

IMO sensu wielkiego nie ma, ze względu na wymiary i rozdzielczość ekranu w navi
      poza tym oglądanie czegoś w trakcie jazdy to IMO chore :diabelski_usmiech
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

przeciez nie ja bede ogladal :P

jaka jest rodzielczosc tego ekranu ?

Komentarz

• Nexus6
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4847
          • Volkswagen

ZTCW to mniejsza niż TV :diabelski_usmiech

Komentarz

Plebania w kazdej rozdzielczosci wyglada tak samo :P

Generalnie to akurat ogladanie DVD to dla mnie gadżet.

Kusi mnie fakt braku koniecznosci bawienia sie w panele ktore trzeba wyciagac.
            Duzy przejrzysty ekran i obsluga radia (jaka jest z niego jakosc dzwieku na wysjciu ?)

A z Phantoma w schowku puscilnbym sobie mp3 i inne

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

Zamieszczone przez lec
              (jaka jest z niego jakosc dzwieku na wysjciu ?
              zależy z którego miejsca sygnał wyciągniesz, ale nie spodziewałbym się fajerwerków

Komentarz

• rafalus
                L&K
                • 2005
                • 1140
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Może lepiej poprostu kupic ddx 6019 z Us.......................
                zobacz link http://www.cardomain.com/item/KENDDX6019
                Nie ma wprawdzie navi ale obsługa Mp3 jak w nortonie ekran 6,96 cala , DVD satnowi jednosc z odtwarzaczem. Masa funkcji . Radi TEXT na calej lini ekarnu .
                Poza tym cena jest relatywnie nie najgorsza. Duży plus stanowi łatwy montaż samodzielny. Idealne dopasowanie, identyczna kolorystka (czarny kolor) oraz użyty materiał.
                Moze to nie jest audiofilski sprzęt ale uwierz mi gra dobrze . Fajne podświetlenie.
                Opuszcza sie i reguluje elektrycznie.Nie przeskakuja plyty Czyta przegrywane DVD jedyny problem to region 1 . RDS działa, parzyste stacje i sytem Pal po przeróbce również. Ten sklep nie jest najtańszy w Us są tańsze.pozdrawiam
                nowy cSIMC od Aliego
                seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
                Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

navi mi nie potrzebna. I ponadto ja mowie o rozwiazaniu za ok 1300-1500 zł a ty mi proponujesz za sprzet za 2-3x tyle :P

Komentarz

• rafalus
                    L&K
                    • 2005
                    • 1140
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja niechce Cie na siłe przekonywać absolutnie. Ale wydaje mi sie ,ze jak nie potrzebujesz DVD to szkoda sie meczyc z tym kombinowanym zestawem. Mi to nie odpowiadlo dodatkowo ze wzgledu na trudnosci z podlaczniem wzmacniacza. Dodam jeszcze ,ze w przyszlosci latwo dolozyc kamere cofania jest kabel sygnalowy plus kablel do lamp cofania dodatkowe monitory itd. Nie wiem dodatkowo czy nie potrzebujesz dodatkowo jakies przejściówki miedzy Phantomem a navi bo taka informacje podawali mi sprzedawcy navi cena przejsciowki byla dosc nie ciekawa. Dojdzie Ci motaz i dziury w schowku(jak bedziesz montowal w schowku). Zobacz jeszcze na tej stronie jest tanszy Panasonic
                    Shop Top Brands for home theater,car stereo,dvd players,audio,video,camcorders,digital cameras,stereo,speakers,telephones,mp3,cd,receiver,review,mini disc,subwoofers,amplifiers TVs and more..

pozdrawiam

[ Dodano: Wto 07 Lis, 06 21:39 ]
                    A może coś takiego bardziej przyblizona cena do twoich potrzeb
                    nowy cSIMC od Aliego
                    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
                    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Challenger
                      Drive
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 45

Do autora:
                      Kupisz navi MFD, duzy kolorowy ekran za ok 1000- 1200 zeta + DVD ok 400 - 500 zeta, ale jeszcze jest potrzebny adapter sygnału RGB i wszystko jak pospinasz, to masz miodzio.
                      Do tej navi można jeszcze podłączyć kamerkę cofania.
                      Przy zakupie navi uwazać, aby kupić versję C,D,G / DX / aby mogła czytać mapy Polski.
                      Jak potrzeba ci szerszych informacji na ten temat, mogę udostępnic.

Pozdrawiam.
                      VW Sharan AUY 115 PS, Seat Cordoba ASZ 131 PS

Komentarz

to ja bym prosił, moz esie skuszę na rozwiązanie Nexusa

Komentarz

Zamieszczone przez Challenger
                          Przy zakupie navi uwazać, aby kupić versję C,D,G / DX / aby mogła czytać mapy Polski
                          uzywanie tego jako navi to jedna wielka pomylka, chyba ze sie nie chce trafiac do celu. Ja uzywam tego tylko jak ekranu i systemiu zarzadzania radiem i jako potencjometr od glosnosci systemu no i ladnie wpasowane na 2DIN - nic ponadto.

Co do resztyu to realizacja w trakcie - nie wiem Sigma czy zwrociles uwage ostatnio u mnie na to ze navi miala do polowy zmodowane oswietlenie tylko ? :P

Komentarz

• Challenger
                            Drive
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 45

Zamieszczone przez lec
                            Zamieszczone przez Challenger
                            Przy zakupie navi uwazać, aby kupić versję C,D,G / DX / aby mogła czytać mapy Polski
                            uzywanie tego jako navi to jedna wielka pomylka, chyba ze sie nie chce trafiac do celu. Ja uzywam tego tylko jak ekranu i systemiu zarzadzania radiem i jako potencjometr od glosnosci systemu no i ladnie wpasowane na 2DIN - nic ponadto.

Co do resztyu to realizacja w trakcie - nie wiem Sigma czy zwrociles uwage ostatnio u mnie na to ze navi miala do polowy zmodowane oswietlenie tylko ? :P
                            Przepraszam, ale nie wiem czy cię dobrze rozumię co masz przeciw tej nawigacji.......mam navi MFD i jestem z niej bardzo zadowolony. Czyta mapy DX, w tym Polski, mam spolszczone menu, duży kolorowy LCD i lektor tez mówi w ojczystym języku ????!!!! W liczniku FIS dodatkowo pojazuje mi nazwy ulic i kierunki jazdy.
                            Do wybranego celu idealnie prowadzi....oblicza drogę i czas jazdy......więc nie wiem o czym ty mówisz. Można podpiąć tuner TY, a w wielu jest podpięte DVD i kamerka cofania / kolor /......więc??
                            Jaka masz wersję tej nawigacji i co ją 'boli' ??
                            Jeśli mozna to napisz coż wiecej i jaśniej.
                            Pozdrawiam.

Komentarz

fajnie ze jestes zadowolony, Ja bym nie byl wiedzac ze Mapa2007 na Polske i Czechy ma na Polskie pokrycie zdaje sie 20% a na Czechy juz 90% :roll:

Nie ma znaczenia jaka mam wersje - u siebie i tak tego nie odpalalem w PL. Jezdzilem na MDF2 w O2 i Pasku i jej pokrycie w duzych miastach takich jak W-wa czy Poznan, jest jeszcze w miare ale poza tym to porażka. AutoMapa +TomTom + iGo bija ja na głowe. Wole mojego palma uzywac do nawigacji....

Ja czesto musze jechac do klienta i mam adres na jakims osiedlu ktorego wogole nie znam - AM prowadzi mnie pod blok i pod klatke nawet - zapomnij o tym przy NAVI fabrycznej.

Komentarz

• Challenger
                                Drive
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 45

Zaraz, zaraz w tej mapce 2007, pomimo 20 % pokrycia we wszystkich wiekszych miastach mam tez ulice z numerami budunków ......a navi fabryczna razem autem.
                                Jesteś przywyczajony do swojego TOTOMa............. i rozumię.

Komentarz

nie , nie jestem, jesli juz to do AM :P Po prostu nie wystarcza mi pokrycie map w PL. Interface itp to juz inna sprawa. Nie ta liga po prostu - jesli prowadzi Cie to celu to dobrze, mi nie wystarcza. Zaden przedstawiciel handlowy ltory musi jezdzic po nowych adresach w PL nie bylby zadowolony z takiej nawigacji - chyba ze odwiedza same duze miasta.

Komentarz

• Arti23
                                    Elegance
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 892
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Chłopaki przestańcie, przypomina to dywagację nad wyższością Świąt Wielkanocnych nad Bożego Narodzenia.

Sam używam navi MFD, ma ona minusy (małe pokrycie) ale także zalety (nie trzeba instalować dodatkowych sprzętów, wkomponowanie w deskę samochodu)
                                    Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• adams_pasek
                                      Classic
                                      • 2007
                                      • 10

witajcie troszke kotlecik ale co tam...

mam navi MFD (wersja C) fabrycznie zamontowaną w Passacie, dodałem do tego DVD PHANTOM i teraz odtważam sobie MP3, oglądam filmy... (po odpięciu sygnału GALA można oglądać filmy podczas jazdy autem - czego oczywiście nie polecam :diabelski_usmiech ) Wgrałem polskie menu do tej navi, zapodałem płytkę z mapką 07/08 z polskim lektorem i jest pięknie

myślałem nad dodaniem tunera TV ale nie ma sensu... słabo zbiera stacje i ogólnie kicz... poczekamy troszkę i zapodamy coś innego

pozdro

Komentarz

ja w koncu tez dopialem swego, sprzet lezal juz dluzszy czas czekajac na montaz i wczoraj z Desmo w koncu skonczylismy calosc. Jestem cholernie zadowolony, gdyż po tych wszystkich zniechecajacych komentarzach jestem baaaardzo pozytywnie zaskoczony. Z jedna roznica ze nie bralem Phantoma a Boshmana - cena praktycznie ta sama a roznica kolosolna miedzy napedami.

Podziekowania dla Desmo, gdyz to on odwalil 90% roboty montażowej

Komentarz

Zamieszczone przez lec
                                          Podziekowania dla Desmo, gdyz to on odwalil 90% roboty montażowej
                                          nie ma sprawy , polecam się na przyszłość

Zamieszczone przez lec
                                          Jestem cholernie zadowolony,
                                          przyznam szczerze że bardzo mi się to rozwiązanie spodobało i rozmyślam nad zakupem takiego zestawu
                                          Zapodaj foty jak sprzęt się pięknie prezentuje i czego to nie potrafi odtworzyć :shock: (gerneralnie wszystko) mały kombajn....

Komentarz

a navi mam i ja

Komentarz

• koja86
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 3178

mam takie rozwiązanie już 3 miesiąc ładnie chodzi nie ma problemów ale rada dla użytkowników sprawdźcie czy interfejs z navi Wam się usypia bo u mnie się to cacko nie usypiało i były problemy :roll:
                                              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

koja86, trzeba podlaczyc pod zasilanei z kluczyka i nie ma problemu

Komentarz

Pracuję...