Car Audio - ogólnie

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

szkoda, aa co to za wersja OCP TE?AM

Komentarz

• greszczyn
      Elegance
      • 2005
      • 893
      • Nissan

Nie wiem czy dobrze przeczytałem ...... , czyli CD - Stream ma być jako żródło sygnału ?

Komentarz

• Oprawca
        Drive
        • 2006
        • 95

Zamieszczone przez greszczyn
        Nie wiem czy dobrze przeczytałem ...... , czyli CD - Stream ma być jako żródło sygnału ?
        Dokładnie tak...źródłem mógłby być każdy odtwarzacz CD nawet napęd z kompa...wystarczy żeby miał sprawny laser i winde....
        Pogromca Dźwięku

CDA-7939R@PXA-H701
        Xetec T28@Sony XES M1
        Tec LS155@Sony XES M1
        2 x Infinity Beta 8@DLS A6

Komentarz

• Dig Dug
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1306
          • Seat

Oprawca, no dobrze. Ale zakladasz, ze swojego zestawu bedziesz sluchal w garazu, przy zgaszonym silniku i podpiety do zewnetrznego zrodla zasilania ?? Sluchanie przeciez tak "audiofilskiego" zestawu podczas jazdy i ogolnego halasu, gdzie ciezko odroznic muzyke od swistu sprezarki, to obciach.

Nie slyszalem dotychczas z zadnych ust, zeby w celu osiagniecia dobrej jakosci dzwieku, ktos bawil sie w wygluszanie samych dzwiekow zewnetrznych, pozbywal sie tla. Wygluszanie matami troche pomaga, ale to przy okazji No chyba, ze wychodzimy "audiofilsko" z zalozenia, ze zestawu nalezy sluchac przy minimum polowie mocy, zeby cokolwiek slyszec. :twisted:
          Była O1 jest F2.

Komentarz

• fazis
            Classic
            • 2006
            • 10

Dig Dug a jak należy słuchać zestawu audiofilsko wg Ciebie lub Twoich "źródeł"???

W ogóle mam prośbę żebyś podał definicję audiofilskości żebyśmy wiedzieli o czym rozmawiamy, bo ja szczerze mówiąc nie widzę nic złego w słuchaniu na połowie, a nawet na maksimum mocy.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

fazis, I trasie Katowice-Gdansk tak przejezdzasz?? To trzeba byc fanatykiem :roll:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• fazis
                Classic
                • 2006
                • 10

A kto powiedział, że tak słucham na trasie Katowice - Gdańsk? prosze mi tu nie dopowiadać ;-)

A swoją drogą miałeś kiedyś okazję posłuchać profesjonalnego zestawu CA w samochodzie? Gwarantuje że nawet bardzo głośne słuchanie (odpowiedniej muzyki oczywiście) nie męczy

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

jakiej muzy sluchacie na tych mega zestawach :?: :twisted:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• fazis
                    Classic
                    • 2006
                    • 10

Wyczuwam nutę drwiny w waszych wypowiedziach, a z doświadczenia na innych forach wiem, że jest to cecha charakterystyczna dla ludzi nie mających pojęcia o rzeczy, którzy chcą jedynie się pokazać na swoim forum. Panowie proponuje najpierw posłuchać przynajmniej jednego zrobionego auta, a potem ewentualnie zabierać głos.

Dla Szkoda - dobrej

Komentarz

• Oprawca
                      Drive
                      • 2006
                      • 95

Zamieszczone przez szkoda
                      jakiej muzy sluchacie na tych mega zestawach :?: :twisted:
                      Przeważnie Black Metalu i Metalu...czasami Hard Rock i Rock....ale są tacy który lubia "z przytupem"
                      Pogromca Dźwięku

CDA-7939R@PXA-H701
                      Xetec T28@Sony XES M1
                      Tec LS155@Sony XES M1

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Dobra koniec jalowej dyskusji. Jak beda efekty prosze o sms-a albo wiadomosc na PW odblokuje ten temat, bo brak narazie przeslanek do dalszej dyskusji :roll:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

A laski krzycza - WOW :!:

:lol:

Najlepszy dzwiek w aucie, to dzwiek sprezarki.
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Nie rzucam słów na wiatr, a więc zapraszam do rzeczowej dyskusji (urażonych również)
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• fazis
                              Classic
                              • 2006
                              • 10

Wątek został odblokowany (tylko albo między innymi - nie wiem) na moją prośbę, więc wielkie dzięki.

Mam taką prośbę do forumowiczów, zamierzenia Oprawcy były słuszne - stworzyć wątek gdzie wymienimy, zbierzemy, podzielimy się przedewszystkim wiedzą na temat CA - także pamietajcie, że jeżeli ktoś się nie ornietuja a chce wiedzieć to raczej niech pyta a nie drwi! a jak nie chce wiedzieć i go to nie interesuje to niech nie psuje merytoryki tematu głupimi docinkami. Zadbajmy aby fora internetowe nie wyglądały tak jak nasza polityka :lol: niech te dyskusje są treściwe i na odpowiednim poziomie.

Pozdawiam wszystkich i polecam się

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

fazis, nnikt nie drwił tylko Oprawca, zaczął ludzi obrażać i kierować sie własnym ego dosc wielkim oraz zaczął sie wypowiadać jakby był najmądrzejszym na świecie

Komentarz

• Oprawca
                                  Drive
                                  • 2006
                                  • 95

Dzięki Fazis...ale nie wiem czy zaraz nie zamkną...
                                  Obiecałem że już nic nie napiszę....ale
                                  Przyszedłem Tu...bo tą strone polecił mi Witek...myslał że w kwestii CA będę mógł cos pomóc...
                                  Przywitałem się...powiedziałem o mojej koncepcji budowy auta...opisałem elementy z jakich go zbuduje....i....zostałem wysmiany...

Kiedyś nie miałem o tej materii pojęcia....ale nie drwiłem z nikogo tylko po cichu czytałem wszystko co "Mądrzejsze głowy" pisały....Obecnie również tak robie np. czytając jak za pomocą młotka i siekiery normalne lampy przerobić na ksenony nie docinam autorowi żeby sobie nimi świecił w garażu i to najlepiej podpięte do baterii R20...tylko podziwiam zaangażowanie, nowatorstwo i to że można pójść "dalej" za pomocą prostych środków...

Moje trzy wrzody (CA - ogólnie 1-3) były odpowiedzią na wasze drwiny...

Piszecie że są tu różni ludzie ....co wybierają 1.9 TDI zamiast 2.0 ......itd ...ale na forum jest też kilka tematów głównych i kto się Muzą w aucie nie interesuje to sie tu nie wypowiada.....

Mówicie, że jestem cham i burak, ale spórzcie na wasze prowokacyjne zachowanie....przyszedł ktoś nowy...powiedział kilka dziwnych rzeczy to można go wyśmiać....

Co do wypowiedzi Fazisa że należy słuchać odpowiedniej muzyki to chodziło raczej o realizację samych płyt niż gatunek muzyki....są płyty świetnie nagrane których nie da sie nie słuchać, i nie ważne jakiego gatunku to muzyka....i są płyty które nawet na najlepszym sprzęcie będą bez wyrazu....

Co do tłumienia aut...oki....uniosłem się i przesadziłem.....sam poprzednia auto tłumiłem, obecne będę w niektórych miejscach tłumił...ale nie oznacza to że drzwi z bull packiem zagrają wyśmienicie a skrzynki to strata czasu....

Będe przeglądał to Forum...choć tak ładnie zostałem tu przywitany...i w miarę możliwości będę służył wiedzą...taki był cen mojego pojawienia się tu...

Wszystkich których uraziłem...Przepraszam...

Życzę jak najlepszych wrażeń z obcowania z muzyką w samochodzie......nie tylko w garażu
                                  Pogromca Dźwięku

CDA-7939R@PXA-H701
                                  Xetec T28@Sony XES M1
                                  Tec LS155@Sony XES M1

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

Oprawca, zaczepki były tylko po to ze na tym forum wszyscy wszystkich równo traktują mnie juz raz z banowano oraz nagradzano za pisanie bzdur i nie tylko raz za zbesztanie nowegu uzytkownika który napisał w dobrym watku
                                    Pamietaj moze i sa ludzie co prowkuja ale na tym forum wszyscy sa równi wobec siebie idziela sie wiedza jaka maja oraz pojawiaja sie na spotach i nie tylko tym sie róznimi od innych klubów że traktujemy sie jak bracia i nie tylko sobie kadzimy wiec
                                    Troche luzu na wątrobe i :szeroki_usmiech

Komentarz

• MiKruS
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7976

Zamieszczone przez fazis
                                      Zadbajmy aby fora internetowe nie wyglądały tak jak nasza polityka :lol: niech te dyskusje są treściwe i na odpowiednim poziomie.
                                      Przede wszystkim to ja dam Ci rade. Jesli juz wchodzisz na czyjes podworko i zanim stanie sie to juz rowniez Twoje podworko, to troche sobie uwazaj co piszesz.
                                      Wiec prosze nie pouczaj tutaj osob na tym forum jak maja sie zachowywac, bo gowno o tym jeszcze mozesz wiedziec.

I rada numer dwa, rowniez dla Twojego kolegi (o ile nie jestescie tą samą osobą):
                                      To forum to nie jestesmy jacys MY czy WY (jak piszecie), tylko kazdy jest tu oddzielnie. Jesli wiec ktos z Wami dyskutuje w temacie, to nie robi tego formu OCP, tylko np. Djczas, Maicroft czy inny Purchawa czy Mikrus. To nie komunizm i nie forum wodzowskie, zeby wszyscy trzymali jedną linie, tylko kazdy jest odpowiedzialny za samego siebie

Gwoli wyjasnienia: Oprawca nie zostales nazwany chamem i burakiem tylko uzylem zwrotu, ze zablysnales chamstwem i buractwem. To chyba zasadnicza roznica. Tak samo jak wbrew temu co pislai i mowili dziennikarze Andrzej Lepper nie zostal nazwany warcholem tylko, ze uprawia warcholstwo. To spora roznica - chyba, ze dla Ciebie nie, to juz swiadczy chyba tylko o braku dystansu do siebie i to nie moj problem.

Co do tego, jak to niby zostales tu napadniety. Przeczytalem caly Twoj topic i od samego poczatku mam wrazenie, ze wszedles tu pokazac jaki jestes kozak i jak tylko ktos bedzie smial w to watpic to mu pokazesz gdzie jego miejsce. Generalnie pisales w dosc konfrontacyjnym stylu i nie dziw sie, ze zostales sprany po pysku...

Dlatego ciesze sie, ze troche zeszlo z Ciebie powietrze i zaczynasz pisac na duzo nizszym poziome rozhisteryzowania.

Pamietaj, ze na tym forum ceni sie osoby z wiedza, nawet jesli maja upierdliwy charakter. Jest natomiast pewien prog zachowan po przekroczeniu ktorego wyleci stad kazdy, nawet jesli bylby Masta-Blasta...

Zycze milego korzystania z forum, zachowania wiecej zimnej krwi i dystansu do siebie.
                                      TDI 205PS

Komentarz

• fazis
                                        Classic
                                        • 2006
                                        • 10

Zamieszczone przez MiKruS
                                        Zamieszczone przez fazis
                                        Zadbajmy aby fora internetowe nie wyglądały tak jak nasza polityka :lol: niech te dyskusje są treściwe i na odpowiednim poziomie.
                                        Przede wszystkim to ja dam Ci rade. Jesli juz wchodzisz na czyjes podworko i zanim stanie sie to juz rowniez Twoje podworko, to troche sobie uwazaj co piszesz.
                                        Wiec prosze nie pouczaj tutaj osob na tym forum jak maja sie zachowywac, bo gowno o tym jeszcze mozesz wiedziec. - no po tej wypowiedzi stwierdzam jedno, że Twoja ksywa jest adekwatna do Twojej osobowości ...

I rada numer dwa, rowniez dla Twojego kolegi (o ile nie jestescie tą samą osobą): - nie nie jesteśmy
                                        To forum to nie jestesmy jacys MY czy WY (jak piszecie), tylko kazdy jest tu oddzielnie. - no to przeczytaj sobie co napisałes kilka linijek wyżej albo może zacytuje bo możesz nie zrozumieć: "Jesli juz wchodzisz na czyjes podworko i zanim stanie sie to juz rowniez Twoje podworko" czyli jednak byliście tu WY, a weszliśmy MY
                                        To teraz ja Ci może dam radę, a właściwie wyjaśnie ideę forum bo pomimo że jesteś moderatorem to chyba nie za bardzo ją rozumiesz, więc forum to taka forma dyskusji gdzie każdy kto ma coś do powiedzenia robi to i nie jest ważny staż na forum i akceptacja pozostałych "starych" forumowiczów. Rozwijając to co napisałeś to jak to miało wyglądać? Miałem się zalogować i czekać ile? pół roku? rok? i ewentualnie wypowiadać się w sposób mało drażliwy i nie wchodzący w konfrontacje z wypowiedziami innych? I w jaki sposób miałem dowiedzieć się o tym, że to jest już moje podwórko?

Dobra to tyle OT mam nadzieję, że dalsze wypowiedzi będą już zgodne z założeniem tematu.

Pozdr.

Komentarz

• howard7
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 1120

fazis, widze ze masz problemy z podstawowa rzecza jaka jest czytanie ze zrozumieniem
                                          wiec postaram ci sie wyjasnic
                                          po pierwsze MY to jest spolecznosc internetowa która czyta i wypowiada sie na tym forum do ktorej dołączyliscie
                                          po drugie rozmowy i polemiki prowadza z toba konkretne osoby a nie wszyscy (wiec to oddzielaj)
                                          a po trzecie zanim wydasz osad o kimkolwiek postaraj sie go na poczatku poznac
                                          i zanim staniesz sie "guru" w jakims temacie to postaraj sie pokazac ze tak powinno byc przy pomocy swojej wiedzy a nie dlatego ze ktos cie gdzies tak traktuje albo dlatego ze tak ci sie wydaje
                                          SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
                                          Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Zamieszczone przez fazis
                                            - no po tej wypowiedzi stwierdzam jedno, że Twoja ksywa jest adekwatna do Twojej osobowości ...
                                            O ile staram sie nie oceniac pochopnie ludzi, o tyle doswiadczenie uczy mnie, ze wciaganie cudzych nickow, nazwisk, imion, itp. do dyskusji jest domeną frajerów, ktorzy nie mają szacunku przede wszystkim do siebie przez swoje zakompleksienie, a co za tym idzie nie maja szacunku rowniez do innych.

Zamieszczone przez fazis
                                            no to przeczytaj sobie co napisałes kilka linijek wyżej albo może zacytuje bo możesz nie zrozumieć: "Jesli juz wchodzisz na czyjes podworko i zanim stanie sie to juz rowniez Twoje podworko" czyli jednak byliście tu WY, a weszliśmy MY
                                            Kolego - mylą Ci sie dwie sprawy. Jak wchodzisz na impreze ktora juz trwa, to organizator tej imprezy chce, zebys sie dobrze bawil. Ale jesli od drzwi krzyczysz, ze impreza Ci sie nie podoba, bo stoly sa zle ustawione, muzyka kiepska, a towarzystwo dretwe, to organizator imprezy ma prawo doprowadzic Cie do porzadku w celu utrzymania ogolnego milego nastroju.

A jesli chcesz miec pozytywny wplyw na impreze, to nalezaloby to zrobic w sposob kulturalny i stonowany. Co zarowno Tobie jaki i Twojemu koledze do tej pory sie jeszcze nie przydarzylo na tym forum.

I tu jest pies pogrzebany. Jesli chcecie byc cieplo przyjeci, to wypadaloby dac cos od siebie, a nie wyjezdzac z mordą i sie dziwic, ze komus sie to nie podoba.

Zamieszczone przez fazis
                                            To teraz ja Ci może dam radę, a właściwie wyjaśnie ideę forum bo pomimo że jesteś moderatorem to chyba nie za bardzo ją rozumiesz, więc forum to taka forma dyskusji gdzie każdy kto ma coś do powiedzenia robi to i nie jest ważny staż na forum i akceptacja pozostałych "starych" forumowiczów.
                                            Idea forum jest taka, zebys dyskutowal na poziomie i ma do tego prawo kazdy.
                                            Idea forum jest tez taka, ze chamstwo powinno zostac stlamszone w zarodku, bo z pewnoscia nie sprzyja to merytorycznej dyskusji.

Jesli nie potrafisz kulturalnie sprzedac swoich pogladow, wiedzy i uwag, to idz se dyskutuj gdzie indziej.

A moja rola jako moderatora polega na tym, zeby wycinac takich delikwentow, ktorzy na pierwszym miejsu stawiaja swoja flaszywie pojetą dume...
                                            TDI 205PS

Komentarz

• Oprawca
                                              Drive
                                              • 2006
                                              • 95

A jesli chcesz miec pozytywny wplyw na impreze, to nalezaloby to zrobic w sposob kulturalny i stonowany. Co zarowno Tobie jaki i Twojemu koledze do tej pory sie jeszcze nie przydarzylo na tym forum.
                                              Skoro takie przywitanie : Witam was wszystkich serdecznie. Ponieważ niedawno stałem się posiadaczem Skody Octavii a w temacie CA mam niejakie doświadczenie postanowiłem dzielić się swoją wiedzą. nie jest kulturalne i stonowane to jakie powinno być???

I tu jest pies pogrzebany. Jesli chcecie byc cieplo przyjeci, to wypadaloby dac cos od siebie, a nie wyjezdzac z mordą i sie dziwic, ze komus sie to nie podoba.
                                              Nic nie daje od siebie : Witam...odwiedziłem w piątek chłopaków z Ultera, którzy dokonali wszelakich pomiarów...
                                              Z ciężkim sercem musiałem się zgodzić na użycie kontówki ale było warto...
                                              Już za dwa tygodnie pojawi się w ofercie tej firmy sportowy tłumik do Octawii II z silnikiem diesla...kształt tłumika tj orginał....pytunie wedle życzenia...cena jeszcze nie znana....Jako że będe miał ten tłumik pierwszy...porobię odpowiednią fotorelację...i zaczerpnę wiedzy nt ceny...może uda się wynegocjować stosowne rabaty dla OCP.
                                              Pozdrawiam
                                              - wątek na Forum Tuning temat Sportowy tłumik do OII

Idea forum jest taka, zebys dyskutowal na poziomie i ma do tego prawo kazdy.
                                              Idea forum jest tez taka, ze chamstwo powinno zostac stlamszone w zarodku, bo z pewnoscia nie sprzyja to merytorycznej dyskusji.
                                              Czy nie nazwiesz chamstwem zamykanie dobrze zapowiadającego sie wątku...choć niezrozumiałego dla kilku moderatorów?
                                              Pogromca Dźwięku

CDA-7939R@PXA-H701
                                              Xetec T28@Sony XES M1
                                              Tec LS155@Sony XES M1

Komentarz

• nosferatus
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 601

Panowie.panowie - dajcie na luz. Miałbyć temat związany z CA , a nie z dobrym czy złym wychowaniem.Dajcie sobie buzi na zgodę i zacznijcie/zacznijmy pisać własne doświadczenia związane z tematem.
                                                Luz i zdrowe podejście do tematu to wszystko co jest nam potrzebne "forumowiczom".
                                                Silnik BFQ + sekwencja KME
                                                CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
                                                Hertz HSK 165
                                                Hertz DBX 250
                                                KICX Kap 45
                                                KICKER ZX 200.2
                                                Kable - Dietz, Caliber
                                                Kondzio 1F
                                                wygłuszenie drzwi

Komentarz

• fazis
                                                  Classic
                                                  • 2006
                                                  • 10

Mikrus ja z Tobą nie podejmuję dyskusji bo zauważyłem, że Twoim ulubionym zajęciem jest wytykanie chamstwa i buractwa samemu nie mając nic poza tym do powiedzenia w danym temacie.

Ten wątek ma dotyczyć CA czyli dotrzeć do ludzi zafascynowanych muzyką w samochodzie ( Mikrus to jest właśnie CAR AUDIO - patrz swoja wypowiedź w 3 części tego wątku gdzie niejako rozdzielasz te dwie rzeczy - fascynacje muzyką i CA) i posiadających konkretny model samochodu: Skoda Octavia (Mikrus a że jesteśmy w części forum zatytułowanej Forum CarAudio na stronie dla fanów Skody Octavii to chyba wszystko jest w porządku co we wspomnianej 3 części również rozdzielasz) idąc Twoim śladem: jak się nie znasz to idź sobie moderować wątki w których masz coś do powiedzenia, a ten zostaw komuś innemu.

Moja wypowiedz nie ma na celu obrażać kogokolwiek ma jedynie zwrócić uwagę na to, że zacząłem grzecznie zarówno po odblokowaniu jak i na samym początku. W żadnej z moich wypowiedzi nie było chamstwa i buractwa, a jeżeli takie wystąpiło to proszę o konkretny cytat.

Wszystkich zainteresowanych CA zapraszam na PW lub do rozwinięcie tego tematu (o ile obrażony Mikrus go nie zamknie czego się po nim spodziewam)

Jeszcze raz wszystkich zasmuconych poziomem tej dyskusji przepraszam, jednak w żaden sposób nie czuję się za to winny.

Pozdr.

Komentarz

• MiKruS
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7976

No wiec Panowie napisze Wam jeszcze raz, bo widze, jestescie kolejnymi, ktorzy udają, ze nie wiedzą o co chodzi.

Kolega Oprawca zalozyl temat w ktorym napisal o swoich poboznych zyczeniach. Raczej wiec na Waszym miejscu nie przesadzalbym z tą merytorycznoscia, ale niech Wam bedzie.

Po kilku postach temat moglby stac sie nawet ciekawy, gdyby kolega Oprawca byl mniej podniecony. Niestety tak sie zlozylo, ze w swoich wypowiedziach okazalo sie, ze kolega Oprawca jest debesciak, jego guru jest debesciak, jego zrobiony byly samochod jest debesciak. Dowiedzielismy sie rowniez, ze tuner audio udzielajacy sie na tym forum to jakis stolarz (oczywiscie umyslnie wypowiedz miala charakter pejoratywny), do tego ludzie z tego forum to oszolomy, itd.

Kolega Oprawca dal wyraznie do zrozumienia, ze w swoimi mniemaniu, ma do czynienia z jakimis pajacami, ktorych postanowil ogniem i zelazem nawrocic na jedynie sluszną drogę.

Poniewaz wiekszosc ludzi nie ma w zwyczaju przyjmowac takich wypoiwedzi ze stoickim spokojem, dlatego zrodzila sie wzburzona dyskusja.

Na to pojawia sie kolega Fazis, ktory siedzi pewnie biurko obok kolego Oprawca i 5 sekund po rejestracji na forum zaczyna pouczac wszystkich jak powinno wygladac forum.

Najwyrazniej wedlug kolegi Fazis forum powinno wygladac tak, ze on i jego kolega moze nieskrepowanie i bezkarnie napisac wszystko na co tylko ma ochote, wlaczanie z obrazaniem i pouczaniem innych, ale bron Panie Boze nikt inny juz zrobic tego samego nie moze.

Dlatego temat nie rokujac nadziei na poprawe zostal zamkniety. Niestety nie spodobalo sie to koledze Oprawca, ktory musial miec ostatnie slowo zakladajac kolejne dwa watki.

Powiem Ci kolego Oprawca, ze z kazdego innego forum po takiej akcji wylecialbys z hukiem. W sumie dziwie sie kolegom, ze skonczylo sie tylko na jednym ostrzezeniu.

Maicroft napisal, ze jesli ktos chce wrocic do merytorycznej dyskusji, to niech wylse priva co tez zrobil. Niestety powerotu nie bylo, tylko byly znowy przemyslenia kolegi Fazis na temat tego jak powinno wygladac forum.
                                                    Smiac mi sie chce, ze kolega Fazis co chwila bredzi o merytoryce skoro na kilka postow napisanych przez niego, zadne nie jest na temat.

Ogolnie obaj Panowie robicie jak na razie za trolli forumowych - najgorsze jest jeszcze to, ze wydaje Wam sie, ze macie racje.
                                                    To jest mnie wiecej cos takiego, ze skinhead jest oburzony, ze skopana przez niego babcia wstala z ziemii i sprala go torebką.

Ten temat nie nadaje sie w ogole do kontynuacji, gdyz ponad polowa jest OT.

Jesli kolega Oprawca chce pisac o swoim samochodzie, to bardzo prosze o zalozenie nowego tematu - najlepiej jak juz beda jakies konkrety.
                                                    TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...