ZENEC 2000 / NAVIHEVEN 7495 a może SWING MP3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxdebesciak
    Classic
    • 2013
    • 7

jak się robi zator na lewym, bo wyprzedza coś z minimalnie większą prędkością - typu tir tira itp to nie zjeżdżam i widzę, że mało ludzi robi to w tej sytuacji - jak robi się wolne to cisnę i po wyprzedzeniu aut jadących wyraźnie wolniej (wyprzedzający i wyprzedzany wspomnieni powyżej) - to zjeżdżam na prawo*
    *sytuacje wyjątkowe - typu widzę pocisk lecący lewym pasem i wtedy wystarcza, abym na chwilę puścił gaz, schował się pomiędzy autami na prawym, pocisk poleci a ja spokojnie kończę.

ogólnie - im dłużej jeżdżę autostradami, tym więcej czasu poświęcam na spoglądanie w lusterka czego oczekuję również od innych
    Edition 100 2.0TDI 140KM@170KM + DSG
  • Di
    Ambiente
    • 2011
    • 155

Witam!

Przymierzam się do zmiany radia Stream a coś co ma przynajmniej mp3 i aux a idąc dalej tym tropem poprosiłam jedną z W-wskich firm o ofertę na coś multipodobnego i dostałam ofertę na:

...coś najtanszego dedykowanego do Skoda ZENEC 2000 za 990zł

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

lub NAVIHEAVEN 7495 za 800zł wraz z ramką adaptacyjną

Czujniki parkowania nie bedą wyswietlane,ale za to mozna dołóżyc kamere
    cofania.

Pytanie do Was:

Słyszeliście o tych radiach? Możecie doradzić czy jest sens się bawić w to? Najbardziej ubolewam nad czujnikami a raczej wyświetlaczem graficznym do tych czujników więc wolałabym coś na podobę seryjnego, że grało i śmigało z czujnikami.

Fajnie wygląda radio SWING MP3 z Superba ale raczej nie ma opcji włożenia do O2 przed liftem? :cry:
    Moja O2
    www.doladowani.com
    Rodzinnie
    FFII 2.0 TDCi 167KM :twisted: _________ Leon C U P R A 2.0 240+++ :diabelski_usmiech

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 11009
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

A nie po prostu bolero? lub Columbus z navi?
      Zapomnij o chińskich namiastkach
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Di
        Ambiente
        • 2011
        • 155

Brałam pod uwagę też coś takiego :?

Rebel Electro to miejsce, gdzie kupisz wszystko, co jest potrzebne w Twoim domu - od baterii, żarówek, słuchawek, telewizorów i innych produktów RTV oraz AGD, po urządzenia mobilne, jak smartfony i tablety czy elektronarzędzia. Zapraszamy do ponad 70 sklepów Rebel Electro w całej Polsce
        Moja O2
        www.doladowani.com
        Rodzinnie
        FFII 2.0 TDCi 167KM :twisted: _________ Leon C U P R A 2.0 240+++ :diabelski_usmiech

Komentarz

• lukasz3112
          RS
          • 2008
          • 3607

Di, kup Bolero i będziesz zadowolona - cenowo tez ok 1tys zł. bo te chińszczyzny fajnie wygląda może ale nigdy nie wiadomo ile podziała... takie moje zdanie. columbus to wydatek już niestety ok 2-2,5tys więc nie mało
          a za tyle to już lepiej kenwooda kupić.
          Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Panowie, ale wsadzenie Bolero do OII tak, żeby wyświetlało czujniki cofania to o ile kojarzę także zmiana CanGateway-a, sterownika czujników i trochę roboty z kabelkami więc trzeba dołożyć pewnie ze 300-400 pln dodatkowo. Choć myślę, że warto...
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• rezon
              RS
              • 2006
              • 1894
              • Volvo
              • AKL 1.6 MPI 101 KM
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Di, wypowiedzieli się Ci, którzy nie mieli "chińczyka". Założyłem wątek http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=32613 - poczytaj wypowiedzi nt. chińczyków. Sam sprzedałem Outka 2,5 roku po zamontowaniu "chińczyka" - chodził niemal bez problemów. Miał słaby tuner, ale 8" navi z Automapą to mi obecnie brakuje pomimo posiadania Amundsena+ z 6" wyświetlaczem. Gdyby nie wbudowany w Amu+ zestaw głośnomówiący z bdb jakością dźwięku i współpracą z Maxidotem na pewno szukałbym jakiegoś chińczyka. I na pewno nie zamieniłbym chińczyka na Bolero. Chociażby z uwagi na kamerę cofania, której też mi brakuje.

Komentarz

• Dobrzyl
                Ambiente
                • 2009
                • 209
                • Octavia III (5E3)
                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

ja mam chinola juz 3 lata i jestem bardzo zadowolny + oczywiscie kamera
                Łukasz

Komentarz

• blackrs
                  RS
                  • 2008
                  • 4826
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

zalezy co sie chce mieć. jak kogos nie interesuje pokazywanie klimy czujników i posiadanie innej mapy niz skodowska to mozna wziac columbusa. ja akurat bede bral chinczyka bo chce miec AM i na niej mi najbardziej zalezy. klime powinno pokazywać a zamist czujnikow bedzie kamera cofania. za 1200 zl zobaczymy jak to bedzie chodzilo gwarancja 2 lata wiec niech sie dzieje co chce
                  BYŁA o1 rs
                  BYŁA o2 1.6
                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• krzynol
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 11009
                    • Superb II combi (3T5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

nie będzie nic pokazywać!, ewentualnie sie ściszy jak wbijesz wsteczny
                    ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                    ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                    poprzednie modele:
                    ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                    ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                    O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• tofos
                      Drive
                      • 2008
                      • 55

Zenec? Oj nigdy więcej. Całe szczęście że już się tego pozbyłem.

Komentarz

• blackrs
                        RS
                        • 2008
                        • 4826
                        • Superb II combi (3T5)
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez krzynol
                        i tu własnie nie do konca bo u jednego z forumowiczów klime pokazuje w rs przed fl wszystko chyab zalezy od modelu i softu
                        zreszta to najmniej ważne najwazniejsza jest AM ja sie do niej przez 5 lat przyzwyczaiłem i inne mapy mogą dla mnie nie istnieć no i bluetooth od razu jest a w columbusie zeby to zrobic to kolejny koszt
                        BYŁA o1 rs
                        BYŁA o2 1.6
                        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• rezon
                          RS
                          • 2006
                          • 1894
                          • Volvo
                          • AKL 1.6 MPI 101 KM
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez krzynol
                          jesteś w błędzie i to grubym. Zależy od producenta, modelu i samochodu. Są nawet takie które współpracują z maxi - dot przynajmniej w zakresie radia (mam zdjęcia chińczyka w VW). Przy kamerze cofania obraz jest bardziej użyteczny niż obraz czujników. Mam teraz wyświetlane wszystko na Amu+ i co? Na czujniki patrzę, bo nie mam kamery. Na razie zbyt nowe auto aby grzebać, ale juź zaczynam patrzeć jak dołożyć. Chyba się da podpiąć. A wskazania climatronica - sorry, ale i tak wyświetla raptem przez kilka sekund, jakoś nie widzę wielkiej użyteczności tych komunikatów -zwłaszcza w czasie jazdy.

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

rezon, zależy kto jest w grubym błędzie.

Chińczyki pokazują pogodę i to czy w którymś aucie będzie wizualizacja czegokolwiek jest zależne od tak wielu wykładników, że masakra.

Począwszy od literki na końcu sterownika ( klimy, parktronica, CanGatewaya, licznika ) skończywszy także na wgranej wersji oprogramowania do tego sterownika. Jeden chinol działa z takimi inny z takimi - a problem jest taki, że te radia chińćzyki robia pod konkretne czesci, ktore sciagneli z EU własnie zeby on działał. Bawiłem sie kiedys pod sklepem z gosciem, ktory tym handluje ( kupil ode mnie 4 Columbusy ) i na 4 wsadzone radyjka tylko 1 dawało 66% uzytecznosc, dwa kolejne 33% a jedno tylko "grało".

Ja dziękuje za takie 'ficzersy'.

Apropo zdjęć - wszystkie są od chinoli, którzy włąsnie "kodowali" te radio na dostepnych autach / sterownikach.
                            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• tofos
                              Drive
                              • 2008
                              • 55

U mnie ZE NC 2010 współpracował ze wszystkim poprawnie, no poza strzałkami na kierownicy, czyli na postoju prawidłowo, podczas jazdy odwrotnie

Komentarz

Pracuję...