Aktualne audio w samochodzie sprawia że mam trochę niedosyt i chcę je poprawić.
Chciałbym zmienić głośniki w drzwiach przednich oraz zabudować z boku bagażnika subwoofer.
Radio jakie mam to Alpine 9880R. Głośniki w drzwiach chciałbym podłączyć pod Magnata 220HQ, myślałem o u-Dimension EL COMP 6 i pytanie czy ten zestaw ma jaki kolwiek sens? Jeśli nie to mile widziane jakieś propozycje.
Co do subwoofera to jestem kompletnie zielony. Podstawowe pytanie, głośnik 25 czy 30cm?? Jaki producent/model?? I czym to napędzić??
Co do subwoofera to zależy jakiej muzyki słuchasz, jakiego basu oczekujesz/lubisz słuchać. Chcesz żeby ładnie grało czy głośno ? No i pamiętać ,że mniejszy nie znaczy gorszy
Ogólnie słucham wszystkiego co mi wpadnie w ucho z naciskiem na rap i muzyke klubową. A oczekuje mocnego basu ale w miare czystego a nie walenie kijem w beczke
JL AUDIO - 12W0v2-4
Lub jakiś Powerbass
Zależy też jaki przedział cenowy za głośnik no i do tego wzmacniacz Chyba ,że coś z używek... czasem można wychaczyć cuda .
Powiedzmy ze padło by na zakup tego JL Audio do tego zestaw na przód np TEN to czy TEN wzmacniacz ogarnie to wszystko ?? A może w tych pieniądzach da się kupic coś lepszego??
u-DIMENSION GLOW 4075 wzmacniacz lepiej zagra niż ten CP, a co do przodu to tweeter w Crunch GTX-6.2C jest trochę ostry nawet po wygrzaniu więc jak wolisz
Komentarz