Panowie radio erisin es958v

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Luben
    Classic
    • 2014
    • 7

Hamulce które na przeglądzie owszem sile hamowania miały dobra to jednak z przodu okazały się nadawać do wymiany, dlaczego...Przednie tarcze od wewnętrznej strony były skorodowane jak chu...stad tez brało się bicie przy hamowaniu,z zewnątrz wyglądały ślicznie
    Nie przyszło mi do głowy patrzeć od wewnątrz a na kanale podczas wymiany oleju itp. tez jakoś nie zwróciłem uwagi. Zawiozłem auto do mechanika żeby uporał się ze stukami zawieszenia ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...071636#1071636 ) i wymienił czujnik ABS, no i wyszło. W sumie mnie to nie zmartwiło bo przodu nie robilem a juz swoje miał najechane w Niemcowni.
    Stuki w zawieszeniu w pewnym stopniu się zmniejszyły po wymianie górnych gumek na wahaczach, ale jeszcze coś bilo. Potem przejrzał gore, mocowania amortyzatorów tam wszystko ok, a bicie ciągle było.
    Zajebał moim zdaniem bo nie popatrzył odrazu gdzie trzeba i na drugiej wizycie dopiero wymienił łączniki stabilizatora, stuki zniknęły nastała cisza. Hamulce z przodu nowe tarcze TRW i klocki Ferodo, hamują fajnie, ale popiskują narazie, zobaczymy co dalej.

Jakis czas temu zacząłem myśleć nad przemieszczeniem Subwoofera bo często coś wożę i skrzynka przeszkadzała, zdecydowałem się na zabudowę obok kola zapasowego, choć to może za dużo powiedziane. Z braku czasu robiłem to przez chwile, wyszła skrzynka prawie 25 litrow, ale niedokładnie wymierzyłem i podłoga za bardzo odstawała (ta dolna) wkurzyłem się i zrobiłem druga, mniejsza litraż odpowiada temu co podaje producent i podłoga się w miarę równa po położeniu.
    Na zdjęciu narazie przymiarka. założę osłonę a gąbka pod spodem będzie nie widoczna (żeby nie trzaskało w blachę) Dolna podłoga będzie otwarta (bo podskakuje jak podkrece), ale w razie potrzeby ma się zamknąć i nawet co na niej jak trzeba to się połozy, górna podłoga nie koliduje w żaden sposób i jest zamknieta, podkleje tylko uchwyt bo rezonansuje. Oczywiście mogło być lepiej, ale jak zwykle coś zjebałem, jednak sam głośniczek mimo ze z najnizszej polki gra spoko. Wczesniej mialem skrzynke Bass refleks, ale teraz zdecydowalem sie na zamknieta, bo odpowiadala mi wymiarami.

Dodamfilmik jak pracuje głośniczek, choć z aparatu to głównie pierdzenie słychać :lol:

edit: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=esa5jnednbw[/youtube]

Głosnik U-Dimension El-s104 25 cm,, wiekszy glosnik tam nie wchodzi wiec starego nie moglem wykorzystac, muzyka przypadkowa.
    Luben
  • adrian23
    Classic
    • 2012
    • 23

Panowie zmieniłem radio w moim szkodniku na radio erisin es958v i pytanie brzmi czy ktoś z was wie jak zmienić logo powitalne z vw na skodoskie.... i jakie anteny sa najlepsze aby odbieraćtv dvb t podczas jazdy bo na tej z zestawu na postoju jest rewelacja ale podczas jazdy juz nie !!!

Komentarz

• pleg
      Drive
      • 2012
      • 77

Re: Panowie radio erisin es958v

Zamieszczone przez adrian23
      Panowie zmieniłem radio w moim szkodniku na radio erisin es958v i pytanie brzmi czy ktoś z was wie jak zmienić logo powitalne z vw na skodoskie.... i jakie anteny sa najlepsze aby odbieraćtv dvb t podczas jazdy bo na tej z zestawu na postoju jest rewelacja ale podczas jazdy juz nie !!!
      U mnie trzeba nacisnąć setup (ikona kola zębatego ) menu

pierwszy obrazek po lewej stronie od góry (general setup)
      i kliknąć na logo (tam gdzie jest puste czarne pole) a następnie wybierasz jakie chcesz
      Szerokości

Moja bryka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=63707

Komentarz

• adrian23
        Classic
        • 2012
        • 23

kolego dziekuje bardzo za pomoc juz to zrobilem okazało sie ze trzeba wybrac w ustawieniach z pilota poklei guziki 1375 i otwiera sie inne menu... ale teraz zrobilem inny numer.... w drugim menu w tym w którym jest kalendarz wifi gry itd jest mozliwosc zmiany tla i jak to zrobilem to teraz tlo jest takie jak wybralem a nei widze wogole ikon wiesz jak wyjsc z tego??

Komentarz

• pleg
          Drive
          • 2012
          • 77

kolego dziekuje bardzo za pomoc juz to zrobilem okazało sie ze trzeba wybrac w ustawieniach z pilota poklei guziki 1375 i otwiera sie inne menu... ale teraz zrobilem inny numer.... w drugim menu w tym w którym jest kalendarz wifi gry itd jest mozliwosc zmiany tla i jak to zrobilem to teraz tlo jest takie jak wybralem a nei widze wogole ikon wiesz jak wyjsc z tego??
          z cyferkami nie widziałem :szeroki_usmiech
          a jakie to menu się otwiera (to nowe)?

może usunąłeś wszystkie ikony (zmieniając ich pozycje)?

może powróć do pierwotnego tła i wszystko wróci do pierwotnego stanu lub zrestartuj urządzenie - miejsce po prawej (RES)
          Szerokości

Komentarz

• adrian23
            Classic
            • 2012
            • 23

zeby wejść w ukryte menu trzebe zrobić tak:

odpal radio wejdź w menu gdzie masz radio, dvbt, cd itd i wejdź w ustawienia. na ekranie wyskoczy ci kilka okien tych od ustwien loga, dzwieku wyświetlacza. wcisnij wtedy z pilota takie cyfry: 1 3 5 7 i otworzy sie ukryte menu...

A ja powiem wam jeszcze tak, że sam coś tak namieszałem, że teraz nie moge wyjąć płyty z cd i w guziku od właczania radia zamiast MUTE przechodzi mi w menu heheh może znacie odowiedź jak to naprawić

Komentarz

• pleg
              Drive
              • 2012
              • 77

może znacie odowiedź jak to naprawić
              spróbuj może zapytać się o to za pomocą formularza (ja używałem angielskiego i bez problemu uzyskałem odpowiedź)

Szerokości

Komentarz

• adrian23
                Classic
                • 2012
                • 23

juz zagadka rozwikłana własnie w tym ukrytym menu 1 3 5 7 trzeba było odznaczyć funkcje SLIDE na OFF i wszytsko jest ok

Komentarz

Pracuję...