CB Radio...gdzie dobry serwis?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_pulawy
    Ambiente
    • 2010
    • 122

Mieszkam w takim cudzie jak TBS :roll: Po za tym że płace majątek za czynsz to się jeszcze ciągle dopatruje nie doskonałości po stronoe wykonawcy. Ostatnio wyszło że w żadnym oknie nie było pianki :twisted: Ciągle podciekajaca płytą balkonowa sąsiadki skutkiem czego mam plamę na ścianie. Tak po za tym jest ok nowe a zarazem chujo.....we najlepsze że to moeszkania są dla średni zamożnych :lol: a kasuja jak by były dla milionerów. Moja rada bierz kredyt i spłacaj swoje
  • strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Posiadam od niedawna CB Radio...Dostałem w prezencie model M-Tech Legend3. Ponieważ niedawno wyczytałem o jego wadzie fabrycznej dotyczącej funkcji oznaczonej jako LOCAL, która to powinna fajnie wyciszać nieprzyjemne dźwięki. Funkcja ta owszem wycisza ale zbyt mocno, czego efektem jest prawie zerowa słyszalność rozmów. Podobno można to poprawić tak by działało optymalnie.
    Tutaj takie radyjko już z przeróbką przez sprzedawcę http://allegro.pl/tuning-konektor-m-...881842827.html
    Ten sam sprzedawca w ofercie z tuningiem cb http://anteny-cb-radia.pl/lodz/tuning-cb

Czy znacie miejsce gdzie mogą mi to samo zrobić ale w Gdańsku/Trójmieście????
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• Andrzej.P
      RS
      • 2011
      • 1516
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Tu dyskusja o modyfikacji: http://www.cb-forum.pl/topics20/mtec...or-vt18091.htm
      Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
      FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• strazakp
        Elegance
        • 2008
        • 819
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tu dyskusja o modyfikacji: http://www.cb-forum.pl/to...tor-vt18091.htm
        Modyfikacji jak najbardziej ale dział wydaje mi się być odpowiedni bo w tym o którym Ty piszesz (wydaje mi się) jest o samochodzie a ja rzuciłem temat przeróbki CB radia.

Czytałem już treść z Twojego linka ale to wiem...Chodzi mi o kwestie wykonania tego gdzieś w Gdańsku lub Trójmieście.
        strazakp

Komentarz

• Andrzej.P
          RS
          • 2011
          • 1516
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Spoko, zasugerowałem cb-forum, bo tam IMO szybciej o taki namiar.

Komentarz

• rims.net.pl
            Ambiente
            • 2010
            • 214

Moze to nie jest odpowiedz na pytanie kolegi, ale odpisze
            ja tez mam u siebie funkcje local i wogole jej nie uzywam. Powod - lepiej ustawic sobie odpowiednio czułosc radia SQ i/lub RF GAIN

Wydasz kase na taką przeróbke i tyle.
            Leasing bez BIK
            http://www.doradcaleasingpolski.pl tel. 693 784 723

Moja czeszka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37149

Komentarz

• strazakp
              Elegance
              • 2008
              • 819
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

rims.net.pl pewnie masz rację. Ja w sumie to nie mam porównania z innymi CB i jakoś mi się wydaję że mogło by być w odbiorze lepiej. Jak poczytałem o tej funkcji LOCAL, wadzie fabrycznej i że można to przerobić to pomyślałem o swoim CB.
              Sam nie wiem....Może faktycznie okaże się że wydam kasę a nic wielkiego się nie poprawi.
              strazakp

Komentarz

• Andrzej.P
                RS
                • 2011
                • 1516
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wg cb-forum local wycina 90% - to jest masakrycznie dużo.
                W ubocie czy presidencie maks to ustawiam 50% (zakładając, że pokrętło ma "12" faktycznie odpowiada 50%).
                Jedyna kwestia to koszta tej przeróbki (do rozważenia tez opcja o której tam wspominają, że tylko ASC i płynny RF).

Komentarz

• strazakp
                  Elegance
                  • 2008
                  • 819
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wg cb-forum local wycina 90% - to jest masakrycznie dużo.
                  Bardzo dużo! Efekt jest taki że znajdując się w centrum dużego miasta nic nie słychać (próbowałem tylko kilka minut).

Jedyna kwestia to koszta tej przeróbki (do rozważenia tez opcja o której tam wspominają, że tylko ASC i płynny RF).
                  Koszt to 100zł + przesyłka do Łodzi (szukam właśnie w Trójmieście). ASC mam ale RF nie posiada moje CB.
                  strazakp

Komentarz

• rims.net.pl
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 214

100zł - sporo, ja bym sie poważnie nad tym zastanowił.
                    Pytanie co chcesz osiągnąć? jak nie włączysz local to co sie dzieje? szumy ci przeszkadzają? zakłócenia?
                    Leasing bez BIK

Komentarz

• strazakp
                      Elegance
                      • 2008
                      • 819
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

100zł - sporo, ja bym sie poważnie nad tym zastanowił.
                      Tak ale może być warto jeżeli sprzęt ma służyć na długo i głównie w mieście.
                      Pytanie co chcesz osiągnąć? jak nie włączysz local to co sie dzieje? szumy ci przeszkadzają? zakłócenia?
                      No włąśnie są szumy i zakłócenia. Porównanie mam jedynie z filmików na YouTube.

Jednocześnie prowadzę rozmowę na tym forum http://www.cb-forum.pl/topics20/mtec...091.htm#253749, gdzie czytając wypowiedzi skłaniam się by taką modyfikację zrobić.
                      strazakp

Komentarz

• rims.net.pl
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 214

Jesli masz zrobic poprawkę w radiu to napewno tylko ten gosc ktorego Ci podaja - Hasan. -slyszalem wiele dobrego o nim.

piszesz ze masz problem z szumami i zakłóceniami - widze ze masz TDI - wiec zakłócenia jakie mozesz miec to np spryskiwacz szyby, kierunkowskaz moze byc słyszalny w radiu itp - na to pomaga tez instalacja do radia bezposrednio z aku.
                        Szumy - jaka masz antenke? w miescie zawsze jest wiecej szumów, tutaj czasami pomaga dobra antena
                        Leasing bez BIK

Komentarz

• strazakp
                          Elegance
                          • 2008
                          • 819
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

piszesz ze masz problem z szumami i zakłóceniami - widze ze masz TDI - wiec zakłócenia jakie mozesz miec to np spryskiwacz szyby, kierunkowskaz moze byc słyszalny w radiu itp - na to pomaga tez instalacja do radia bezposrednio z aku.
                          Radio mam podłączone do gniazda zapalniczki na wtyk. Z pociągnięciem kabla z kabiny bezpośrednio do akumulatora będzie chyba problem bo nie wiem którędy dostać się pod maskę z kablem.

Szumy - jaka masz antenke? w miescie zawsze jest wiecej szumów, tutaj czasami pomaga dobra antena
                          Antenkę posiadam Wilson Little Wil.
                          strazakp

Komentarz

• Guguś
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 1212

Panowie tak czytam i się zastanawiam po co, na miejscu kolegi strazakp, zainwestowałbym kasę w lepszą antenkę, ja mam ML145, dla testów zainwestowałem w Sirio Omega 27, antena do 100 cm, kupiłem dla testów i dla tego, ze denerwowała mnie długa antena, która w bagażniku sprężynowała i rysowała przyciemniane szyby w bagażniku.

Po 2 tygodniowych męczarniach, wyjąłem omegę wstawiłem ML-kę, omega poszła na alledrogo, nigdy więcej antenki poniżej 1,5 metra, to co się działo przy tej ponoć zajebistej antence to był koszmar, szumy, szumy i zero przyjemności ze słuchania CB.

Radyjko, które posiadam President Walker, ASC.

Jest na forum kolega adalbert, ma antenkę do metra z zajebistym zwojem, jednak osobiście nie testowałem jej, na ten moment jakbym miał kupić antenkę to dłuższą aniżeli krótszą.

Może kolego zanim zainwestujesz w moda radyjka, pożycz od kogoś antenkę ML-145 do testów, bardzo popularna antenka, na 2 tygodnie i zaobserwuj różnice lub nie.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• rims.net.pl
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 214

Miałem tego wilsona i na szczescie mi go ukradli Olej wilsona - niby dobra antena z krótkich, ale własnie szumi. Te 100zł lepiej spozytkujesz na bardzo dobrą antene - np sirio ML 145 - batex tychy po 105zł je sprzedaje - najtaniej w Polsce chyba - sam ją ogladałem wczoraj bo chcialem kupic, ale biore 200cm santiago.

Kupisz dobrą antene szumy bedą mniejsze.
                              Leasing bez BIK

Komentarz

• strazakp
                                Elegance
                                • 2008
                                • 819
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wydawało mi się że Wilson Little Wil nie jest złą anteną. Parametry ma dobre a długość 1m więc myślałem że do miasta będzie wystarczająca bo nie zależało mi aż na tak długie dystanse, wystarczy bym ściągał na odległość kilku km ale by jakość była przyzwoita. Teraz to raczej słaba przyjemność z używania CB
                                strazakp

Komentarz

• Andrzej.P
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 1516
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

strazakp, antenę masz wystrojoną?

Komentarz

• strazakp
                                    Elegance
                                    • 2008
                                    • 819
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

antenę masz wystrojoną?
                                    Chyba tak. Byłem w miejscu (serwis) gdzie to robią, zapłaciłem 20zł i gościu ustawił.
                                    strazakp

Komentarz

• Andrzej.P
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 1516
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

LittleWilla nie używałem, mam ML145 - ta to ściąga sporo (w mieście za dużo - dlatego w mieście CB nie używam). Najlepiej jakbyś miał możliwość przetestowania działania radia na innej antenie / innego radia na swojej antenie.

Komentarz

• strazakp
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 819
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Myślę, że jednak po nowym roku skłonię się ku temu by zrobić tą modyfikację w swoim radiu wysyłając je do Łodzi w ręce fachowca i oczywiście płacąc te 100zł. Wcześniej jeszcze zadzwonię by omówić szczegóły tej usługi i stopień w jakim ma ta przeróbka pomóc (http://anteny-cb-radia.pl/lodz/tuning-cb)
                                        strazakp

Komentarz

• Prezes52
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 6427
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rims.net.pl
                                          polecam Radio ..... 520XL + antena Sirio 27 antenke najlepiej zaintalować na stałe po za tym zainwestowałbym w zasilanie kabel ekranowany spod akumulatora zapomnisz o szumach ja mam taki zestaw i powiem rewelacja Prezident wysiada a jest 2 razy droższy od 520XL

Mariusz
                                          Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• strazakp
                                            Elegance
                                            • 2008
                                            • 819
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

polecam Radio ..... 520XL + antena Sirio 27 antenke najlepiej zaintalować na stałe po za tym zainwestowałbym w zasilanie kabel ekranowany spod akumulatora zapomnisz o szumach ja mam taki zestaw i powiem rewelacja Prezident wysiada a jest 2 razy droższy od 520XL
                                            Radia i anteny nie zamierzam już zmieniać. Zdecyduję się jednak na tą przeróbkę swojego CB i zobaczymy co będzie.

[ Dodano: Pią 21 Gru, 12 11:45 ]
                                            Po śiwętach wejdę w kontakt z tą firmą i wyśle im radyjko do tuningu. Jak dostanę z powrotem i przetestuję to dam znać na forum.
                                            strazakp

Komentarz

• Prezes52
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 6427
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez strazakp
                                              Radia i anteny nie zamierzam już zmieniać.
                                              Mysle ze ta przeróbka niewiele Ci da ale to Twoja sprawa tez zestaw co Co proponuje wychodzi ok 400zł + montaż ok 100zł wiec jest to wydatek ale za to działanie tego zestawu bezcenne

Mariusz
                                              Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• strazakp
                                                Elegance
                                                • 2008
                                                • 819
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mysle ze ta przeróbka niewiele Ci da ale to Twoja sprawa tez zestaw co Co proponuje wychodzi ok 400zł + montaż ok 100zł wiec jest to wydatek ale za to działanie tego zestawu bezcenne
                                                No OK...ale mój zestaw mi ostaje więc po co mam kupować drugi za ponad 400zł?

[ Dodano: Pią 28 Gru, 12 22:03 ]
                                                Dziś wysłałem swoje CB do zrobienia tego tuningu. Zobaczymy za kilka dni (jak wróci radio) jaki będzie tego efekt. Dzwoniłem jeszcze przed wysyłką do tego serwisu by zapytać o efekt tej modyfikacji i dostałem zapewnienie, że będzie znaczący.

[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 20:32 ]
                                                Firma do której wysłałem swoje CB na tzw tuning, dziś mi wysłała radyjko z powrotem. Jutro dojdzie do mnie, sprawdzę efekt tego zabiegu w terenie i dam znać czy warto było wydać te 100zł (+koszty przesyłki) by usprawnić sprzęt.
                                                strazakp

Komentarz

Pracuję...