GSM II (7P6 035 730 C) i problem z iPhone 4S

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • drobny81
    Classic
    • 2008
    • 19

a czy poza CH jakiś ster obsłuży jedno i drugie ?
  • Andys
    Elegance
    • 2007
    • 762

Bluetooth jak w temacie, łączy się bez problemu z iPhone 4S (iOS 6.0.1). Na ekranie Columbusa i Maxi-Dot`cie widać połączonego iPhone`a. Niestety często zdarza się, że pomimo takiego statusu, w trakcie połączenia przychodzącego, GSM II tak jakby nie widział, że ktoś dzwoni na Ipka. Po prostu Columbus i MD nie wykazują oznak, jakoby telefon dzwonił, oczywiście w związku z tym, z kierownicy również nie można odebrać połączenia. Próbowałem oczywiście wiązać Ipka już kilka razy z GSMem, niestety problem i tak się pojawia. Jest strasznie wkurzający, gdyż nic nie wskazuje na to, że akurat tym razem zestaw nie zadziała. Po takiej wpadce, muszę wyłączyć BT w iPhonie, włączyć go ponownie, czasami nawet przekonać go do połączenia z GSMem. Po takiej operacji zestaw działa przez dzień, dwa, tydzień, aż do momentu kolejnej wpadki. Macie podobne problemy we współpracy swoich GSMów z telefonami, w szczególności iPhone`ami? Może to ważne, ale BT w iPhone mam włączonego cały czas. W poprzednich smarphone`ach z Androidem były proste programiki umożliwiające okresowe (zgodnie z schedulerem) wyłączanie BT na noc i włączanie go od rana, czyli restart BT co dobę. Niestety na iPhone`a nie znalazłem takiej aplikacji.
    Pozdrawiam,
    Andys

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

nie mam takich problemów ja Ty, jednakże u mnie natomiast iPhone potrafi powiedzmy raz na dwa - trzy miesiące zawiesić się kompletnie podczas wybierania numeru - pomaga wtedy wyłącznie reset (zasilanie i ten główny przycisk przez 10 sekund).
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Wszystko wskazuje - niestety - na problem w japku

Komentarz

• Andys
          Elegance
          • 2007
          • 762

Zamieszczone przez dato
          Wszystko wskazuje - niestety - na problem w japku
          Skłaniałbym się sam ku tej tezie, gdyby nie fakt, że przez tego GSMa przewinęło się już sporo smartphone`ów (większość z Androidem) i na nich opisana przeze mnie sytuacja również się zdarzała, tylko rzadziej, ale ... tak jak napisałem, na Andkach miałem aplikację, która na noc wyłączała BT, w iPku nie chce mi się robić tego ręcznie codziennie

Pogrzebałem dziś trochę w sieci i okazało się, że mnóstwo osób ma ten sam problem co ja z różnymi modułami GSM i iP4S i 5. Podobno problem leży w wersji Bluetooth`a, w moim module jest to podobno 2.0, w nowych smartphone`ach zaś już 4.0 i wszystko wskazuje na brak wstecznej kompatybilności . To by tłumaczyło, czemu ostatnim smartphone`m, z którym nie miałem tych problemów był SGS II (BT ver. 3.0), natomiast już z nowszym HTC Desire C (BT ver. 4.0), problem pojawiał się rzadziej niż z iP, ale też występował.
          Od momentu wydania GSMa 7P6 035 730 C, wyszło już kilka wersji z wyższymi literami, może one już działają poprawnie, pytanie tylko, kto to wie :roll:
          Pozdrawiam,
          Andys

Komentarz

• adamzg
            Ambiente
            • 2008
            • 155

Witam

ja ostatnio zakupilem ten 5K0035730E i nie mam takich problemow wszystko smiga jak nalezy

Komentarz

• Andys
              Elegance
              • 2007
              • 762

Zamieszczone przez adamzg
              Witam

ja ostatnio zakupilem ten 5K0035730E i nie mam takich problemow wszystko smiga jak nalezy
              Korzystasz iPhone`a 4S/5 lub innego telefonu/smartfona z BT 4.0?
              Pozdrawiam,
              Andys

Komentarz

• Ayu
                RS
                • 2009
                • 4154

U mnie to samo dlatego sprzedaję I4S i kupuję SIII.

Komentarz

• Andys
                  Elegance
                  • 2007
                  • 762

Zamieszczone przez hotrain
                  U mnie to samo dlatego sprzedaję I4S i kupuję SIII.
                  Nie chcę Cię martwić, ale z SGS III też możesz mieć problem, jeśli hipoteza o wersji BT jest prawdziwa. Tak jak napisałem, HTC Desire C i SGS III też miały problem, choć rzadziej występował niż w iPhonie (wszystkie słuchawki BT 4.0). SGS II (BT 3.0) działał bez zająknięć.
                  Pozdrawiam,
                  Andys

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

Andys, mhmm, u mnie właśnie wyznacznikiem tego jaki telefon jest łączność z BT bo auto to moje biuro i dużo gadam przez telefon.
                    A SII sprzedałem.
                    Hmm, to pasztet znów z tą technologią.

Komentarz

• Andys
                      Elegance
                      • 2007
                      • 762

Jestem w trakcie eksperymentu znalezionego w sieci, związanego ze współpracą 4S z moim BT.
                      Nie robię sobie dużych nadzieji, jeśli się powiedzie, podzielę się wiedzą, na razie nie ma to chyba sensu. Jeśli eksperyment zakończy się fiaskiem, chyba zmuszę się do używania przez tydzień, dwa Nokii N85 z BT 2.1, dla ostatecznego potwierdzenia tezy z wersją BT.

No i d...a, dziś iPhone nie dość, że nie przekazał połączenia przychodzącego, to jeszcze nie pozwolił oddzwonić (eksperyment się nie powiódł). Wracam na chwilę do testów HTC Desire C.
                      Pozdrawiam,
                      Andys

Komentarz

• gradek
                        RS
                        • 2010
                        • 12901
                        • Superb III (3V3)

Andys podsyłam pliki kompatybilności telefonów, które udało mi się znaleźć: GSM II - UHV High, GSM III - UHV Premium oraz
                        Lista obsługiwanych telefonów GSM SKODA 2010 se strony www.skoda-auto.pl.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
                        Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
                        Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• adamzg
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 155

Zamieszczone przez Andys
                          Zamieszczone przez adamzg
                          Witam

Korzystasz iPhone`a 4S/5 lub innego telefonu/smartfona z BT 4.0?

tak a dokladnie iPhone 4s i wszystko bez problemu

Komentarz

Pracuję...