A MOZE ktos wie jak podlaczyc radio bezposredni od akumulato

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • splawik
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1292

Zamieszczone przez rafalus
    Moze ktos wie jak podlaczyc radio bez posrednio od akumulatora uzywajac oczywiscie bezpiecznika do tego.Ktos tak robil?
    Tak brzmiał temat tego postu. Panowie czy wam sie nie chce nigdy czytać od początku?
    Kolegarafalus, na początku nie napisal NIC o wzmacniaczu, a TYLKO o radiu, więc mu odpisałem
    Zamieszczone przez splawik
    j chyba 6mm2 to troszkę za dużo dla zwykłaego radia. W zupełności wystarczy 2.5mm2
    Reszta postów to już tylko pogmatwanie wszystkiego, więc nie bedę się już z nikim wdawał w dyskusję.

Pozdrawiam, przepraszam i nie gniewajcie się juz na mnie.

miłego weekendu
    A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
    AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
    O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
    -------------------------------------------------
    Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

splawik, Ale przeczytaj jeszcze raz to co zacytowales i kilka postow Rafalusa, wlasnie chodzi o to, zeby dowiedziec sie czemu sa trzaski, a nie ze zalozyc kabel a trzaski beda dalej. Najpierw szuka sie przyczyny, a potem temu cos radzi
      Spritmonitor.de

Komentarz

• rafalus
        L&K
        • 2005
        • 1140
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Chincze sa rozlokowane z dala od zasilania

Maksmalnie oddalilem kable sygnlowe i zasilania .
        Problem mnie przerasta bo powstal bez powodu . W tygodniu puszczam zewnetrzenie kabla zasilajce to wiele wyjasni. Bo spotyklalem sie z radami ,ze masa za slaba itd.
        Puszcze caly komplet i zobaczeznaczy (plus i minus).
        nowy cSIMC od Aliego
        seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
        Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Masmo
          L&K
          • 2005
          • 1145

......
          Kolegarafalus, na początku nie napisal NIC o wzmacniaczu, a TYLKO o radiu, więc mu odpisałem
          j chyba 6mm2 to troszkę za dużo dla zwykłaego radia. W zupełności wystarczy 2.5mm2
          ...
          Tu się zgodzę z kolegą splawik. 6mm2 to do alternatora idą. Z radia wychodzą kable coś koło 2,5 mm2. Więc wlannięcie kabla nawet 30 mm2 niewiele zmieni, bo będzie siadać na kablu bezpośrednio wychodzącym z radia. Ja mam pociągnięte 2,5 mm2 do radia i jeszcze wpiołem kondensator elektrolityczny jak największy. Może spróbuj kondensator wpiąć. Czasem pomaga na zakłucenia i troszkę zniweluje spadki na złączach radia.
          A jeśli kolega rafalus ma wzmacniacz i z niego zasila głośniki to temat grubości kabla zasilania samego radia można zupełnie zlać. Raczej trzeba szukać przyczyny powstawania zakłuceń. U mnie przerywacz kierunków umiera i daje to zakłucenie na CB...
          Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• rafalus
            L&K
            • 2005
            • 1140
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja tez to mam i nie jest to wina przrywacza moim zdaniem

[ Dodano: Czw 14 Gru, 06 01:31 ]
            Wychodzi na to ,ze podlaczenie od akumultora usunelo ten trzask w 50%
            polaczylem wszystko jak nalezy juz nie ma trzasku przy przelaczniku kierunkowskazu i przekrecaniu kluczyka oraz odpalaniu auta pozostal przy nacisnieciu hamulca .
            Moze jakis filtr?

[ Dodano: Pią 15 Gru, 06 00:39 ]
            WOGOLE nie usunelo ,

[ Dodano: Sro 14 Lut, 07 15:07 ]
            W koncu chyba doszedlem z tym trzaskiem. Poprostu ten wzmacniacz woli mase z auta niz z akumulatora . Caly czas mialem mase z aku tylko . Naprawde moze wydawac sie to blache ale 6 miesiecy mi strzelalo w glosnikach.Dzieki za wszelkie rady.
            nowy cSIMC od Aliego
            seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
            Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

Pracuję...