Ja dostałem namiary od kolegi któremu tam reanimowali instalacje, ja też nie narzekam póki co. Wszystko ładnie pochowane i dyskretnie podłączone. Ja se chwalę.
Wzmacniacz - używka? Warto?
Zwiń
X
-
Wzmacniacz - używka? Warto?
Witojcie.
Właśnie jestem w trakcie przeglądania "Alledrogo" pod kątem wzmacniaczy:
nasuwają mi się 2 pytania
1) Czy istnieje duże ryzyko, że wzmak będzie działał pare dni i padnie, tzn. czy jesli poprzedni właściciel kręcił na maxa itd czy mocno to osłabiło jego możliwośći i żywotność
2) czy te modele coś wam mówią i czy warto się im przyjrzeć bliżej, proszę wypowiedzcie się
Lista:
- BLAUPUNKT QUADRO AMPLIFIER - BQA120
- GMS (niestety nie wiem jaki to model ale firma ta sama co produkuje maty)
- ALPINE MRV-T303
- SONY XM-3520 2/1 CHANNEL POWER AMPLIFIER
- Blaupunkt GTA 2 Special 375W
- BLAUPUNKT GTA 200 FLASH lub 400 FLASH
- JBL GTO-4000 600 WATT
- DLS CA23
- PIONEER GM-X402
Troche tego jest ale na takie natrafiłem, czy któryś z nich jest wart zachodu?
pozdrawiam
Tomek
www.wantrejce.pl domowe obiady z dowozem do firmy, szkoły i domu
GrAnAtOwA bOmBa
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...078608#1078608
-
-
hotrain, głosniki narazie sa ori ale beda rainbowy EL-C6.2 lub Rainbow DL-C6.2(jeszcze nie ustaliłem czekam na porade czy duza roznica) bedzie tylko przód(2x średniaki + tweetery) póki co o subie myśle na koniec lata sianka brak chyba, ze cos wpadnie
radyjko to Pioneer DEH-2820MP MOSFET 50W x4 całkiem przyjemnie grające
hmm firmy stacjonarne.. nie wiem czy używki tam dostane? Nie spotkałem się z takim czymś, bardziej w lombardach,
BLAUPUNKT GTA 200 FLASH gościu sprzedaje w P-ńu
GrAnAtOwA bOmBa
Komentarz
-
-
Nexus6, to co polecisz :roll:
GrAnAtOwA bOmBa
Komentarz
-
-
Nexus6, konkretne modele jakies?
GrAnAtOwA bOmBa
Komentarz
-
-
te wzmacniacze które pokazałeś to półka cenowa do 100-120zł(używki) za tyle zapomnij o dobrym wzmacniaczu bo tylko wywalisz pieniążki w błoto. Nie bierz pod uwagę blatputa, boshmana, alpharda, maximusa, toxica i innych bezwartościowych puszek.
2. Zależy jakie radio będziesz w przyszłości miał
3. z tego co wyczytałem to chcesz suba + zestaw odseparowany na przód
tu możesz wybrac 2 drogi monoblock + jakiś 2 kanałowiec lub 4 kanałowca
4 w dalszym planie jest to jak bardzo lubisz wysokie tony, Jedne radia wyostrzają inne zaniżają,
Weźmy przykład radio Alpina Cda9884 (dośc dobre radio za swoją cene) ma tendencje do ostrzenia góry, jeżeli do zestawu wepniemy jeszcze Wzmacniacz Alpiny (który również górę ostrzy) to gwarantuję, że będzie cię bolała głowa od wysokich tonów.
Musisz pomyślec obrac drogę jaką chcesz konfigurację sprzętową i wtedy coś wykombinujemy.
ps by dobrze napędzic głośniki rainbowa potrzebujesz dobrego pieca Steg/teq/audison/dls/u-dimension/harman kardon/rockford ale jest wiele innych piecyków które przypasują ci do gustu. Ja w audio w poprzednie auta wywaliłem ponad 10 patyków,jedynym elementem nowym był subwoofer i płyta mdf. reszta podzespołów to używki, tylko musisz kupowac je z głową.
polecam stronę www.strefacaraudio.pl <- radzę tam tylko czytac, nie pisac bo grupa gamoni jest ogromna i zgłupiejesz od różnorodności wypowiedzi.
Komentarz
-
-
A co powiecie o SONY XM4520?
Dostalem propozycje od forumowicza za 150zl go lyknac
nikoś151, radio narazie zostawie to co mam gra nienajgorzej, i podobnie jak wspomniany przez ciebie alpine ostrzy gory i braknie mi dołów teraz aczkolwiek bardzo duza roznice zauwazylem bo przed tym pionierem doslownie tydzien temu zmienialem te radia mialem JVC jakas marketowke za 200zl i jest dzien do nocy, na korzysc Pioneera oczywiscie, chociazby ze wzgledu na mozliwosci eq. Glosniki zupelnie inaczej zagraly
Subik bedzie pod koneic lata mysle troche narazie musze poodkladac kaski bo bogaczem nie jestem a na rodzine trzeba łozyc hehe
GrAnAtOwA bOmBa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t00m3qhotrain, głosniki narazie sa ori ale beda rainbowy EL-C6.2 lub Rainbow DL-C6.2(jeszcze nie ustaliłem czekam na porade czy duza roznica) bedzie tylko przód(2x średniaki + tweetery) póki co o subie myśle na koniec lata sianka brak chyba, ze cos wpadnie
radyjko to Pioneer DEH-2820MP MOSFET 50W x4 całkiem przyjemnie grające
hmm firmy stacjonarne.. nie wiem czy używki tam dostane? Nie spotkałem się z takim czymś, bardziej w lombardach,
BLAUPUNKT GTA 200 FLASH gościu sprzedaje w P-ńu
żeby to grało po "bożemu" podobnież powinno się zastosować wzmacniacz 4 kanałowy, zasilić przednie głośniki + wofer z bagażnika, tył głośniki - zasilanie z radia i powinno cykać elegancko .
Ja po malutku przygotowuje się na taki zabieg ale najpierw wygłuszyłem bagażnik nie tylko pod głośniki ale również na większy komfort jazdy w Combi.
Komentarz
-
-
kristofer55, ale jaki konkretnie model?
Ja chce tylko przód zrobić wooferki + tweetery (tylko jeszcze nie wiem czy wejda w ori miejsce czy trzeba rzezbić słupki) i polecano mi DL C6.2
oczywiscie wygluszenie wjezdza i mdf'y
GrAnAtOwA bOmBa
Komentarz
-
-
w profesjonalne instalacji audio nie ma mowy o głośnikach z tyłu. po to bawimy się w modelowanie słupków wsadzanie wysokich średnich i niskich tonów by uzyskać efekt sceny.
ja tam bym polecił zestaw na 2 piece 1 monoblock -300-400zł coś ciut większej mocy nisz głośnik niskotonowy, 2 kanałówkę coś pokroju sony xm 6020 (XM4520 jest ciut przy słaby i mamy małą kontrolę nad wooferem) XM6020 jest w granicy 250-300zł a naprawdę daje radę spokojnie. Ja aktualnie w ciężarówce mam krugery (robocze auto) zestaw odseparowany za 200zł napędzam do dls-em CA21 starej konstrukcji i wszystkim steruje alpina CDA9884r drzwi są nic nie wygłuszone a jak kolega wsiadł, to zaczął szukać subwoofera bo nie dowierzał. :P ten pionieer którego ma jest starą jednostką, ale sporo ludzi chwali ten model (porównując jakość do ceny). Moja dobra rada. Uzbrój się w cierpliwość, kup skarbonkę i odłóż $, a audio zrób raz konkretnie, bo wydasz kasy aż miło :P bo pierw mamy 130 db ''ale łupie'' kosztuje nas to około 500zł po tygodniu bądź 2-ch słyszymy u kolegi jak wali więc stwierdzamy ''kurde ale słabo gra to moje'' więc zaczynamy kombinować i tak jest do poziomu 145 db a wtedy to zmiana do góry o 1 db nie kosztuje 200-300zł tylko 3-4 tyś. :P jak dojdziesz do 150 db to stwierdzisz, że dalej nie ma sensu bo i tak na maxa nie da się :P (ja nabawiłem się zapalenia ucha środkowego)
Komentarz
-
Komentarz