Instalacja radiowa w Szkodzie I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wizjoners
    Drive
    • 2007
    • 42

Zamieszczone przez miecz
    W każdym bądź razie po 3 miesiącach eksperymentów i jednym samochodzie z którym przegrałem wyścig w tym okresie no i po tym efektownym mandacie chyba "zakańczam" testy możliwości miejskich wyścigowych i przechodzę na stary-dziadu-mode.
    gadanie tam, po prostu trzeba zacząć naprawdę się ustawiać :!:

ja wczoraj, jak jechałem wieczorem sprawdzić czy działa już cafe66 i naprawdę się spieszyłem, miałem przyjemność całą górczewską od tesco do trasy toruńskiej ciąć się z 2 kolegami, którzy myśleli, że chcę się ścigać (a naprawdę tylko się spieszyłem bardzo :lol: ), civic i calibra, niestety bez oznaczeń a i z kierownikami nie udalo sie porozmawiać więc tak naprawdę cholera wie co pod maską, w każdym razie civic dostawał za każdym razem bardziej a calibra mniej (zaliczylismy chyba wszystkie swiatla na tym odcinku).
    co dziwne calibra dymiła jak Purchawa w najlepszym okresie :shock: :szeroki_usmiech :?:
  • filut
    Classic
    • 2006
    • 33

Witam Grupowiczów !

Pod koniec grudnia odbieram Octavię I. Moja wersja ma w standardzie instalację radiową obejmującą 4 głośniki z przodu + antena.
    Chciałbym za jakiś czas dołozyć tylne, mocniejsze głośniki. W związku z tym mam do Was pytanie : czy w szkodzie są fabryczne przeowdy sygnałowe do głośników z tyłu ? Czy raczej będe musiał sam ciągnąć przewody na tył.

Pozdrawiam,

Filut
    Octavia off-road edition

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jak mowimy o Octavi I to na tyl na pewno nie bedzie przewod, tak wiec nalezy poprowadzic od radia na tyl instalacje. Jak juz widze napis mocniejsze, to obawiam sie ze z tylu i tak duzo mocniejszego nie ma czegos zalozyc i nalezaloby pomyslec nad wymiana tych ktore z sa z przodu
      Spritmonitor.de

Komentarz

poza tym poszukaj sobie w działach, jest opisane dokladnie co i jak najlepiej zrobic.

Komentarz

• Bouli
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 739

filut, Jesli odbierasz z Salonu (wersje Tour) to moze warto by sie z nimi potargowac zeby Ci zrobili podlaczenie na 8 glosnikow. Ja zalatwilem to sobie to za kompletna darmoche i teraz ma 6 glosniczkow a nie 4. Kupilem dobre 3drozne na tyl wiec nie oplacalo sie jeszcze wrzucac gwizdkow w drzwi ale kable mam
          Bouli
          Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
          Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
          Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Czader
            Ambiente
            • 2005
            • 145

Tez to ostatnio przerabialem - nie ma w ogole kabli latwo to sprawdzic bo wtyczka glosnikowa do radia ma 4 zamiast 8 przewodow. troche jest rzezby - trzeba porozbierac plastiki dac zlaczki przy tylnych drzwiach (jak sie chce tam dac gwizdki ) itp ... Walczylem chyba 3 razy po 2h - jak bym robil to drugi raz to poszlo by pewnie 3 X szybciej :-)
            Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

• StanleyS
              Classic
              • 2006
              • 6

To zależy w wersji SLX są przewody do ośmiu głośniów w standarcie

Komentarz

• filut
                Classic
                • 2006
                • 33

Zamieszczone przez Bouli
                filut, Jesli odbierasz z Salonu (wersje Tour) to moze warto by sie z nimi potargowac zeby Ci zrobili podlaczenie na 8 glosnikow. Ja zalatwilem to sobie to za kompletna darmoche i teraz ma 6 glosniczkow a nie 4. Kupilem dobre 3drozne na tyl wiec nie oplacalo sie jeszcze wrzucac gwizdkow w drzwi ale kable mam
                Już raczej odpada, bo mam podpisaną umowę. Ale za to dostałem w dobrej cenie pakiet na bezdroża i kseony.

Filut
                Octavia off-road edition

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

filut, przycisni ich

Komentarz

• Masmo
                    L&K
                    • 2005
                    • 1145

Zamieszczone przez StanleyS
                    To zależy w wersji SLX są przewody do ośmiu głośniów w standarcie
                    Ja mam 8 głośników w Elegance (a raczej miałem) i powiem Ci, że jak myślisz o Audio na poważnie to ta instalacja do niczego się nie nadaje. Kable sa tak cięnkie że ledwo je widać max 0.5 mm! Głośniki są shitowe a sposób montażu w przednich dzwiach dowodzi że kontruktorzy auta nie mieli pojęcia o akustyce. Reasumując i tak będziesz musiał ciągnąć istalację i kupić pożądne dystanse montażowe np:
                    Uwaga!Przy zakupie głośnikĂłw Power Bass dystanse za 1zł! Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy. Zastosowanie:Dystans z MDFu pod głośnik 165mm do skody octavi 1.Dystans przykręcany jest w te same miejsca co fabryczny plastikowy adapter. Wymiary pierścienia to otwĂłr na głośnik 144mm grubość 40mm.Uwaga: zalecany montaĹź przy uĹźyciu śrub z łbem zamkowym (z gwintem metrycznym M6) wymaga to wyjecia fabrycznych plastikowych kołkĂłw mozna zamĂłwić kpl 6 śrub z nakretkami (dodatkowa opłata 2zł za kpl) otwory pod wkrety mocujące głośnik trzeba zawiercić wiertłem (2-3mm)  zapobiegnie to ukręceniu wkrętĂłw lub rozwarstwieniu pierścienia dystans mdf daje się przykrecić do drzwi tylko w jednej pozycji   Wszystkie dystanse po frezowaniu są szlifowane a następnie nanoszone są 3 specjalne warstwy zabezpieczające przed wilgocią. Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskać szczelną i gładką błyszczącą powłokę na całej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii cięcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnętrza mdfu.,Octavia 1 - dystans MDF pod głośnik 165mm (2 sztuki)

dobre głośniki i wykleić dzwi co było wielokrotnie opisywane na forum.
                    Więc nie ma sensu męczyć dealera o audio bo i tak nie zrobią tego pożądnie...
                    Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Pracuję...