uderz do kolegi, wpadną z komputerem i zobaczą co tam w Twojej octavce piszczy.
ja mimo wszystko polecam wizytę osobistą na spocie - poznasz nowe twarze poczujesz klimat spota a w między czasie (jeśli Oskar będzie) twój komputer w aucie zostanie dogłębnie przeskanowany
mam w aucie zestaw w postacie:
Radio: Clarion CZ202
Głośniki: Helixy Blue B62C (przednie drzwi basowe i gwizdki) podłączone bez wzmacniacza prosto do radia.
Teraz ma jeszcze wejść: GTt 1200 Mk II
I tutaj moje pytanie:
Jaki wzmacniacz kupić pod tą tubę?
Czy podłączając głośniki przez wzmacniacz (a nie tak jak teraz prosto pod radio) będą grały lepiej (obecnie trochę trzeszczą przy głośniejszym słuchaniu)?
Pozdrawiam
Łukasz
Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
dokładnie ;] ja też jestem na etapie tworzenia car audio ale obsluchalem troche tematu i tuba totalna kakofonie w aucie robi.. dudni i nic więcej
porządna skrzynia albo zabudowany boczek dla mniej wymagajacych i pieknie ci uzupelni
Jak jeszcze możesz zmienić decyzję to lepiej skrzynia niż tuba :diabelski_usmiech ja na twoim miejscu bym brał 4 kanały - 2 na głośniki na przód i 2 na mostku na suba inaczej wydaje mi się że to nie ma sensu. Głośniki powinny grać lepiej na wzmaku - radio nie ma takiej mocy jak wzmak więc jakby nie jest wstanie zapewnić tak dobrego dźwięku - takie jest moje zdanie.
sie uparłeś na tego blaupunkta. jak chcesz kupować nówke w tej cenie to lepiej chyba dołożyć 50zł i kupić cruncha np. ja mam gpx 1000.4 . Jest to sprzęt stosunkowo tani ale z bardzo dobrymi opiniami - często można usłyszeć że może więcej niż jest na papierze ponieważ jest zrobiony z bardzo dobych komponentów - wychodzi z pod skrzydeł jakiejś dobrej firmy bodajże hi-fonica i jest jakby jego zamiennikiem dla zwykłych zjadaczy chleba. Z mojej strony mogę powiedzieć że włącza i wyłącza sie bardzo płynnie, nie grzeje sie, no i gra czyściutko - u mnie ciągnie chwilowo skrzynie o wiele mocniejszą niż jego możliwości + przód i nie ma żadnego problemu także polecam.
Komentarz