gdzie zamontowac wzmacniacze w O1 LB

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micwide
    Classic
    • 2014
    • 11

robekcool, Typowy "Kaziu" to tzw złota rączka. Nie miałem na myśli prywatnych dobrych rzemieślników samochodowych. Nie czuj się urażony,bo masz tu na forum dobrą opinię i nie odnoś mojego postu do siebie...
  • netpro
    Drive
    • 2013
    • 96

Powoli zabieram się za montaż gratów, bo już zbyt długo leżą

Instalacja prosta, przód zestaw + wzmacniacz, tył subwoofer + wzmacniacz.

Chciałbym oba wzmacniacze schować, by nie przeszkadzały, przeglądam, szukam i mało widzę prostych rozwiązań (nie ekstremalnych, podwójnej podłogi chciałbym uniknąć).

Do wykorzystania wnęki w bagażniku, choć jedną może w przyszłości zabuduje głośnikiem, więc jak są inne opcje to będzie miło. Koło zapasowe i lewarek chciałbym też mieć
    Może mniejszy w kabinie gdzieś sie da upchnąć? Jeżeli nie to po drodze będzie jeszcze rozdzielacz zasilania.

Wzmacniacze:
    - Carpower HPB 1502
    - Ground Zero GZTA 2.150MK2
    O1 Black Edition

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Ja wzmaka na przód upchałem pod swoim siedzeniem i wszedł bez problemu ( są fotki w temacie o moim audio ). Jeśli w OI jest tyle miejsca co w OII to polecam choćby ze względu na to, że wszystkie przewody są automatycznie o jakieś 3m krótsze. Wzmak do suba zostwiłbym w bagażniku.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• netpro
        Drive
        • 2013
        • 96

Dobre by to było gdyby tam się zmieścił ten na przód, tylko coś mi się wydaje, że tam niewiele miejsca jest, ale to tak mówię z tego co próbowałem rękę włożyć przy sprzątaniu nie zagłębiałem się bardziej, a widzę, że będę musiał.

[ Dodano: Pon 29 Kwi, 13 19:26 ]
        Pod siedzeniem nie ma miejsca, nisko schodzi stelaż siedzenia. Wymyśliłem, że wzmacniacze będa po obu stronach we wnękach. Jako podstawy do mocowania użyłem grubej plexi.
        Pierwszy poszedł GZ, drugi CP co chyba widać po pomyśle i wykonaniu

GZ jest bezpośrednio na plexi i przykręcony do tapicerki (w tym miejscu jets grubsza). Z CP juz poszedłem mocniej i pod tapicerka zbudowałem mu podstawę do której (przez tapicerkę) go przykręciłem.

Plus taki, że przewody będą wchodziły od razu w tapicerkę i nie będzie ich widać, minus, że wzmacniacze widać, ale... nie jest źle, jak na kilka godzin pracy, może jeszcze tego GZ inaczej zamocuje, wyżej, jak się da.

O1 Black Edition

Komentarz

Pracuję...