Jak do tego sie dostac?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xpawlak
    Drive
    • 2011
    • 73

Jak do tego sie dostac?

Zamieszczone przez Prim
    wyobrażasz sobie.. zatrzymuje cię gość i mówi - Ty... kamień spod Twojego koła rozje@#$%ał mi szybę...
    Edit
    Źle zrozumiałem cytat, miało być że Ty doganiasz gościa

Tak , i mówisz mu: chcesz obejrzeć filmik z rejestratora?

Tylko jaka jest jego wina w świetle prawa ,że ten kamyk właśnie tak poleciał , tego nie wiem ?

Inne oczywiste przykłady, np brudna ciężarówka wyjechała z budowy a Ty za nią i ...gościu płaci/ jego firma/, kawał lodu spada plandeki z Tira ..płaci itp.

Pytanie zadałem też ogólne do wszystkich, przecież sam sobie tym kamieniem nie rozbiłeś szyby :roll:

PS
    We wszystkich tych zdarzeniach pomocne są rejestratory jazdy i nie ma to ,tamto.

Jak do tego sie dostac?

Jak sie dostac do gumowego peszla w przednich prawych i lewych drzwiach zeby przeciagnac nim kabel do glosnika? bo od spodu go nie widze, jak wykrece schowek to sie dostane do prawego??A lewy??

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Golas27, Ztego co wiem to pod wykładziną jest jakaś klapka,zaślepka lub coś podobnego.I tam chyba jest kostka i dojście do otworu.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

ano widzialem ta kostke, ale ciagne kable od wzmaka z bagaznika do przednich glosnikow i sadzilem ze lepiej bezposrednio, chyba ze nie robi roznicy to sie wepne przez kostke. Jednak pytanie podtrzymuje, chyba ze ktos doradzi jak to zrobic lepiej.

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Golas27, No tak ale z jednej strony kable muszą wchodzić do drzwi przez gumę między drzwiami i słupkiem,to tam dwa kable chyba się zmieszczą.
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

no zle Cie zrozumialem, myslalem ze radzisz podpiac sie w kostke.
            "po palcu do dziurki" :diabelski_usmiech , moze nie dopatrzylem tego dzis dokladnie, ale wydaje mi sie ze kable idac od kostki do tej gumy gdzies znikaja, tam jest jakby podwojna scianka i nie bylem w stanie dojrzec gdzie jest ten otwor. jutro sie przyloze do tego bo dzis ciagnalem kable pod progi do wzmaka i rca i wogole mialem malo czasu.

Komentarz

• aniol
              RS
              • 2012
              • 5228
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Golas27, Musi być miejsce w słupku gdzie przechodzą przez gumę do drzwi.Popatrz dobrze i daj znać bo sam jestem ciekaw.
              Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• trooper
                Rider
                • 2011
                • 525
                • Octavia III combi (5E5)
                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Golas27, ale przy drzwiach kierowcy przejście między drzwiami a budą schowane jest za zaślepką/osłoną, która jest obok miejsca "spoczynkowego" lewej nogi.. Jak je wykręcisz to masz wszystko na wierchu.
                Moja Balbina

Komentarz

aniol, jest tak jak pisze Trooper, tylko wczoraj nie sciagnalem do konca tej oslony z prawej strony balem sie urwac zatrzask i nie widzialem dokladnie co pod nia jest dzis odkrecilem ta z lewej strony, tu bylo latwiej bo trzyma sie na 2 srubach u dolu pod zaslepka i 2 srubkach ktore trzymaja odrazu raczke od otwierania maski. Po sciagnieciu tej oslony widac juz bylo dobrze, pozatym zmylilo mnie to ze otworu nie widzialem na wysokosci gdzie wchodzi do slupka bo jak wspomnialem tam jest podwojna scianka i otwor od wewnatrz jest nizej niz gumowy peszel. Co do prawej oslony, tez schodzi dobrze tylko ona trzyma sie na 2 srubkach u dolu (pod zaslepka) i na zatrzasku u gory po srodku, o takim http://www.romix.pl/towar_pokaz/1064 trzeba chwycic od gory i pociagnac w strone kierowcy.

Komentarz

Pracuję...